Brukere online: 2550
Brukere i dag: 37527
Brukere siste 7 dager: 198413
Mørdeig:
500 g hvetemel
150 g melis
350 g smør
Pensling:
1 eggehvite (se tips)
Pynteforslag:
sukker/perlesukker
kanel/kardemomme o.l.
hakkede/hele nøtter
syltetøy
hakkede sjokolade
kakao
non-stop o.l.
rosiner/tørket frukt
konditorfarge
Bland mel og melis. Smuldre i smør og kna deigen sammen (deigen kan også kjøres raskt sammen i food processor).
Del deigen opp i 7 deler. Lag ulike typer småkaker av hver del. Kakene kan formes i ulike fasonger, du kan kna inn konditorfarge, malte nøtter eller kakao i deigen, og du kan pynte på forskjellige måter (se pynteforslag).
Legg kakene på stekeplater dekket med bakepapir. Stek kakene gyldne midt i ovnen ved 180°C i ca 10 min. Avkjøles på rist.
Det å pensle småkakene med eggehvite før steking hjelper til med å få pynten til å feste seg på kakene.
Oppbevar småkakene i tettsluttet kakeboks.
Skriv ny kommentar