Brukere online: 2092
Brukere i dag: 33135
Brukere siste 7 dager: 196390
Skagen er Danmarks nordligste by, men "Skagenröra" er likevel en svensk oppfinnelse. Her blandes reker med krepsehaler og gjerne et par skjeer rød rogn (helst løyrom), og dette røres så sammen med en kremete majones- og crème fraîche-dressing. Sitron, hakket gressløk og masse dill hører også med!
Skagenrøre er nydelig som påleggssalat på brød eller sprø kjeks, men også populært å ha som fyll i en halv avokado eller i en stor og varm, bakt potet.
Legger du Skagenrøre på toppen av en sprøstekt toast, får du den berømte Toast Skagen!
Ingredienser:
♥ 500 g reker (ferdigrensede, se tips)
♥ 200 g krepsehaler
♥ 4 ss fint hakket gressløk
♥ 1 bunt fersk dill
♥ 2 dl majones
♥ 1 dl crème fraîche
♥ 0,5 sitron
♥ 2 ss rød rogn (se tips)
♥ kvernet salt og pepper
Fremgangsmåte:
Skyll reker og krepsehaler dersom du kjøper disse i lake. La dem renne godt av seg og tørk dem forsiktig med litt kjøkkenpapir.
Hakk rekene og krepsehalene i mindre biter (spar noen hele til pynt).
Ha dette i en bolle sammen med hakket gressløk og dill.
Visp majones og crème fraîche lett sammen. Tilsett presset saft av en halv sitron.
Bland dressingen med rekeblandingen.
Vend inn rogn, og smak til med litt kvernet salt og pepper og eventuelt litt ekstra sitronsaft.
Ha røren i en serveringsskål og pynt med et par hele reker, krepsehaler og litt dill.
Oppbevares kjølig frem til servering.
Tips:
♥ Bruk helst ferske, rensede reker hvis du har det for hånden. Det gir best smak! Med 500 gram reker i oppskriften menes ferdig renset vekt. Dersom du bruker reker som har vært fryst, så la dem tine skikkelig og tørk de rensede rekene med kjøkkenpapir for å få bort overflødig væske. Alternativt kan du bruke kjøpte, ferdigrensede reker. Hvis de ligger i lake, bør du la dem renne godt av seg og så tørke dem lett med kjøkkenpapir. Det samme gjelder krepsehalene. Dette for å hindre at skagenrøren blir for tyntflytende.
♥ Som rogn kan du bruke rød lodderogn, laks- eller ørretrogn eller aller helst eksklusiv løyrom.
♥ Vær forsiktig med mengden sitronsaft. Sitron gir frisk smak, men kan gjøre at skagenrøren blir for tynn i konsistensen. Av samme grunn bør du bruke majones og crème fraîche med vanlig fettinnhold (dvs. ikke lettprodukter).
♥ Noen forslag til variasjoner:
- Tilsett 1 ts dijonsennep i dressingen
- Tilsett 1 ts konjakk (!) i dressingen
- Tilsett 2 ss fint hakket rødløk
- Dropp krepsehaler og tilsett mer reker og rogn
♥
Skagenrøre smaker sommer, sol og sjø! 😍
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 500 g reker (ferdigrensede, se tips)
♥ 200 g krepsehaler
♥ 4 ss fint hakket gressløk
♥ 1 bunt fersk dill
♥ 2 dl majones
♥ 1 dl crème fraîche
♥ 0,5 sitron
♥ 2 ss rød rogn (se tips)
♥ kvernet salt og pepper
Skyll reker og krepsehaler dersom du kjøper disse i lake. La dem renne godt av seg og tørk dem forsiktig med litt kjøkkenpapir.
Hakk rekene og krepsehalene i mindre biter (spar noen hele til pynt). Ha dette i en bolle sammen med hakket gressløk og dill.
Visp majones og crème fraîche lett sammen. Tilsett presset saft av en halv sitron.
Bland dressingen med rekeblandingen.
Vend inn rogn, og smak til med litt kvernet salt og pepper og eventuelt litt ekstra sitronsaft.
Ha røren i en serveringsskål og pynt med et par hele reker, krepsehaler og litt dill.
Oppbevares kjølig frem til servering.
♥ Bruk helst ferske, rensede reker hvis du har det for hånden. Det gir best smak! Med 500 gram reker i oppskriften menes ferdig renset vekt. Dersom du bruker reker som har vært fryst, så la dem tine skikkelig og tørk de rensede rekene med kjøkkenpapir for å få bort overflødig væske. Alternativt kan du bruke kjøpte, ferdigrensede reker. Hvis de ligger i lake, bør du la dem renne godt av seg og så tørke dem lett med kjøkkenpapir. Det samme gjelder krepsehalene. Dette for å hindre at skagenrøren blir for tyntflytende.
♥ Som rogn kan du bruke rød lodderogn, laks- eller ørretrogn eller aller helst eksklusiv løyrom.
♥ Vær forsiktig med mengden sitronsaft. Sitron gir frisk smak, men kan gjøre at skagenrøren blir for tynn i konsistensen. Av samme grunn bør du bruke majones og crème fraîche med vanlig fettinnhold (dvs. ikke lettprodukter).
♥ Noen forslag til variasjoner:
- Tilsett 1 ts dijonsennep i dressingen
- Tilsett 1 ts konjakk (!) i dressingen
- Tilsett 2 ss fint hakket rødløk
- Dropp krepsehaler og tilsett mer reker og rogn
Skriv ny kommentar