Små hvetekranser


Små hvetekranser er lekker bakst som gjør seg fint på kakebordet! 

 

 

Ingredienser: 

150 g smør
5 dl melk
50 g gjær
1,5 dl sukker
2 ts kardemomme
15 dl hvetemel

Pensling:
1 egg

Pynt:
melisdryss


Fremgangsmåte: 

Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret og varm opp blandingen til den er lunken (i underkant av 37°C). Ha litt av smørmelken i bakebollen og løs opp gjæren i dette. Tilsett resten av smørmelken, sukker og kardemomme. Begynn så å blande i det meste av melet til en jevn deig. Elt deigen smidig. 

La deigen heve tildekket i 1 time. 

Ha deigen på bakebordet sammen med resten av melet og kna deigen smidig.

Del deigen i like store emner, ca 90 gram deig per emne. Del hvert emne i to, som trilles ut til pølser som er ca. 30 cm lange.

 

 

Tvinn pølsene.

 

 

Form den tvinnede pølsen til en krans. Fest endene godt sammen. 

 

 

Gjenta med resten av emnene. 

Legg kransene på bakepapirdekkede stekeplater. La dem etterheve i 30 minutter. 

 

 

Pisk sammen egget og pensle jevnt over kransene.

Stek kransene midt i ovnen ved 225°C i ca. 10 minutter.

 


Avkjøl hvetekransene til de blir kalde.

 

 

 

Sikt over melis før servering. 

 

 

Er ikke disse hvetekransene vakre? 

 

 

Nydelige, myke hvetekranser. 

 

 

Tips: 

Som all gjærbakst smaker kransene best når de er nybakt. De du ikke vil spise samme dag, kan gjerne puttes i fryseren. Gi dem et nytt melisdryss før servering, så ser de som nylagde ut. 

Til påske kan du legge fargerike påskeegg i midten av kransene ved servering, se Små påskekranser

 




     

Små hvetekranser
Ingredienser

150 g smør
5 dl melk
50 g gjær
1,5 dl sukker
2 ts kardemomme
15 dl hvetemel

Pensling:
1 egg

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret og varm opp blandingen til den er lunken (i underkant av 37°C). Ha litt av smørmelken i bakebollen og løs opp gjæren i dette. Tilsett resten av smørmelken, sukker og kardemomme. Begynn så å blande i det meste av melet til en jevn deig. Elt deigen smidig. 

La deigen heve tildekket i 1 time. 

Ha deigen på bakebordet sammen med resten av melet og kna deigen smidig.

Del deigen i like store emner, ca 90 gram deig per emne. Del hvert emne i to, som trilles ut til pølser som er ca. 30 cm lange. Tvinn pølsene og form dem til en krans. Fest endene godt sammen. Gjenta med resten av emnene. 

Legg kransene på bakepapirdekkede stekeplater. La dem etterheve i 30 minutter. Pisk sammen egget og pensle jevnt over kransene.

Stek kransene midt i ovnen ved 225°C i ca. 10 minutter. Avkjøl hvetekransene til de blir kalde. 

Sikt over melis før servering. 

Tips

Som all gjærbakst smaker kransene best når de er nybakt. De du ikke vil spise samme dag, kan gjerne puttes i fryseren. Gi dem et nytt melisdryss før servering, så ser de som nylagde ut. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift