Solomuffins med sjokoladebiter


Dette er populære muffins for deg som liker kombinasjonen appelsin og sjokolade.

Kult å lage muffins med Solo, ikke sant?  Smile 

 

 

 

Oppskriften gir 12 stk.

 

Ingredienser:

♥ 100 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 3 egg
♥ 4 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1,5 dl Solo eller annen appelsinbrus
♥ 100 g appelsinsjokolade eller melkesjokolade

 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem.

Tilsett ett egg om gangen under pisking.

Sikt i det tørre vekselsvis med appelsinbrusen. Bland deigen lett sammen (rør så lite som mulig). Vend i hakket sjokolade til slutt.

Sett papirformer i muffinsbrett og fyll formene 3/4 fulle.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca 20 min, til muffinsener gylne og gjennomstekte.

 

Mmmm... disse muffinsene lukter nydelig når de er nystekte...!

 

Tips:

♥ Muffinsene er fine å fryse (bortsett fra at papirformene ikke blir like fine etter at de har vært fryst).

♥ Solo (eller annen appelsinbrus) kan byttes ut med appelsinjuice eller presset saft fra appelsin. Det gir enda sterkere smak av appelsin på muffinsene.

 



Serviset med de blå stjernene er sponset av GreenGate.

 

♥ Se også oppskrift på Appelsinmuffins.

 

 

Myke Solomuffins gjør deg blid!  Smile

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Solomuffins med sjokoladebiter
Ingredienser

♥ 100 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 3 egg
♥ 4 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1,5 dl Solo eller annen appelsinbrus
♥ 100 g appelsinsjokolade eller melkesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem.

Tilsett ett egg om gangen under pisking.

Sikt i det tørre vekselsvis med appelsinbrusen. Bland deigen lett sammen (rør så lite som mulig). Vend i hakket sjokolade til slutt.

Sett papirformer i muffinsbrett og fyll formene 3/4 fulle.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca 20 min, til muffinsener gylne og gjennomstekte.

Tips

♥ Muffinsene er fine å fryse (bortsett fra at papirformene ikke blir like fine etter at de har fryst).

♥ Solo (eller annen appelsinbrus) kan byttes ut med appelsinjuice eller presset saft fra appelsin. Det gir enda sterkere smak av appelsin på muffinsene.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

4 kommentarer

Denne høres utrolig spennende ut! Har aldri prøvd å kombinere appelsin og sjokolade, men denne oppskriften må jeg teste ut når butikkene åpner igjen :-)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift