Brukere online: 351
Brukere i dag: 725
Brukere siste 7 dager: 195651
2 egg
150 g sukker
150 g mykt smør
250 g eplemos
225 g hvetemel
1 ts kanel
2 ts bakepulver
150 g rosiner
75 g hasselnøtter
Pynt:
melisdryss
Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk inn det myke smøret. Bland så i eplemosen. Sikt sammen de tørre ingrediensene og bland med rosinene og hakkede nøtter (dette forhindrer at rosinene synker til bunns i kaken under stekingen). Bland alt sammen til du får en jevn deig.
Ha kakedeigen i en godt smurt og strødd formkakeform eller brødform som rommer 2 liter.
Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 170°C i ca 1 time (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). La kaken avkjøle litt i formen før den forsiktig hvelves ut.
Sett kaken på et passende kakefat. Sikt over melis før servering.
Bruk for eksempel Noras eplemos med biter til denne kaken.
Formkaken er fin å fryse. Gi kaken et nytt dryss av melis etter at den er tint, slik at den ser fersk og delikat ut.
Skriv ny kommentar