Sukrede sitronkjeks


Hvor ofte baker du småkaker hjemme?

 


 

Min erfaring er at mange synes det er noe gammeldags over det å bake småkaker, men det er faktisk utrolig digg å ha en kakeboks med enkle småkaker å ty til når man har lyst på en liten kakebit til kaffe- eller tekoppen.

 

 

Det fine med småkaker er dessuten at de er lette å lage og at de holder seg lenge i kakeboksen.

Hjemmelagde småkaker er rett og slett en veldig undervurdert greie...!  Smile 

 

Disse småkakene har deilig, mild smak av sitron. Kakene rulles i sukker og revet sitronskall før steking, hvilket gjør dem ekstra lekre.

 

 

Prøv dem du også!

Oppskriften gir 40-45 stk.

 

Ingredienser:

♥ 350 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 75 g sukker
♥ 2 ss revet sitronskall (se tips)
♥ 200 g smør
♥ 1 egg
♥ 0,5 dl presset sitronsaft

Pynt:
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ss revet sitronskall (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Ha mel, bakepulver, sukker og revet sitronskall i en food processor og bland dette godt sammen.

 

 

Ha så i mykt smør i terninger. Kjør dette sammen med det tørre til en smulete blanding. Tilsett deretter egget og presset sitronsaft. Kjør videre i food processoren til du merker at deigen samler seg. Sett deigen i kjøleskapet en stund hvis du synes den er for bløt i konsistensen.

Bland sukker og revet sitronskall til pynten.

Trill ut deigen til små, jevnstore kuler som du ruller i sukker- /sitronskallblandingen.

Legg kulene på bakepapirdekkede stekeplater og klem dem litt flate (se tips).

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca. 8-10 minutter. Kakene skal fortsatt være helt lyse i fargen, men ha en såvidt gyllen kant når de er ferdigstekte.

Avkjøl kakene på platen i noen minutter før de forsiktig flyttes over på kakerist og avkjøles helt.

 

 

Deilige hverdagskjeks!

 

 

Ekstra gode sammen med en kopp nytrukket sitronte...

 

 

Tips:

♥ Bruk helst økologiske sitroner, så unngår du sprøytemiddel i skallet. Når du finriver sitronskallet, er det viktig at du kun river det gule av skallet og ikke det hvite under skallet som gir bitter smak.

 

 

♥ Når du skal klemme kulene flate, kan du enten bruke fingrene som du dypper jevnlig i sukker eller du kan bruke undersiden av et glass som du også stadig dypper i sukker. Dette forhindrer at deigen kleber seg til glasset og sørger for at overflaten på kakene blir dekket med sukker.

♥ Kakene er myke når de er nystekte, men blir sprøere når de helt kalde.

 

 

♥ Sitronkjeksene oppbevares i kakeboks. La de bli helt kalde før du har dem i kakeboksen.

 


Litt kos hver dag...  Smile  

 

♥ ♥ ♥ ♥

 

 

Sukrede sitronkjeks
Ingredienser

♥ 350 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 75 g sukker
♥ 2 ss revet sitronskall
♥ 200 g smør
♥ 1 egg
♥ 0,5 dl presset sitronsaft

Pynt:
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ss revet sitronskall

Fremgangsmåte

Ha mel, bakepulver, sukker og revet sitronskall i en food processor og bland dette godt sammen. Ha så i mykt smør i terninger. Kjør dette sammen med det tørre til en smulete blanding. Tilsett deretter egget og presset sitronsaft. Kjør videre i food processoren til du merker at deigen samler seg. Sett deigen i kjøleskapet en stund hvis du synes den er for bløt i konsistensen.

Bland sukker og revet sitronskall til pynten.

Trill ut deigen til små, jevnstore kuler som du ruller i sukker- /sitronskallblandingen.

Legg kulene på bakepapirdekkede stekeplater og klem dem litt flate (se tips).

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca. 8-10 minutter. Kakene skal fortsatt være helt lyse i fargen, men ha en såvidt gyllen kant når de er ferdigstekte.

Avkjøl kakene på platen i noen minutter før de forsiktig flyttes over på kakerist og avkjøles helt.

Tips

♥ Bruk helst økologiske sitroner, så unngår du sprøytemiddel i skallet. Når du finriver sitronskallet, er det viktig at du kun river det gule av skallet og ikke det hvite under skallet som gir bitter smak.

♥ Når du skal klemme kulene flate, kan du enten bruke fingrene som du dypper jevnlig i sukker eller du kan bruke undersiden av et glass som du også stadig dypper i sukker. Dette forhindrer at deigen kleber seg til glasset og sørger for at overflaten på kakene blir dekket med sukker.

♥ Kakene er myke når de er nystekte, men blir sprøere når de helt kalde.

♥ Sitronkjeksene oppbevares i kakeboks. La de bli helt kalde før du har dem i kakeboksen.

Kakekategori
Allergier og preferanser

6 kommentarer

Jeg har nettopp bakt disse for å gi til noen i gave, jeg hadde de i ovnen lengre enn 10 min - så lenge jeg kunne uten at de skulle få for mye farge - men de har en rå-aktig konsistens i midten, er det meningen? Er de faktisk fortsatt rå i midten/er de trygg å spise? Om de er rå må jeg bare kaste de eller er det noe jeg kan gjøre for å få de bakt ferdige (de står og avkjøler nå)? S.f.eks. å bake de en gang til på lav varme på samme måte som en biscotti? Jeg ser det er andre i kommentarfeltet som har hatt samme problem og de har ikke fått svar så jeg forventer vel kanskje ikke å få svar jeg heller, men håpet er lysegrønt.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift