Brukere online: 2079
Brukere i dag: 33173
Brukere siste 7 dager: 196388
Hvor ofte baker du småkaker hjemme?
Min erfaring er at mange synes det er noe gammeldags over det å bake småkaker, men det er faktisk utrolig digg å ha en kakeboks med enkle småkaker å ty til når man har lyst på en liten kakebit til kaffe- eller tekoppen.
Det fine med småkaker er dessuten at de er lette å lage og at de holder seg lenge i kakeboksen.
Hjemmelagde småkaker er rett og slett en veldig undervurdert greie...!
Disse småkakene har deilig, mild smak av sitron. Kakene rulles i sukker og revet sitronskall før steking, hvilket gjør dem ekstra lekre.
Prøv dem du også!
Oppskriften gir 40-45 stk.
Ingredienser:
♥ 350 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 75 g sukker
♥ 2 ss revet sitronskall (se tips)
♥ 200 g smør
♥ 1 egg
♥ 0,5 dl presset sitronsaft
Pynt:
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ss revet sitronskall (se tips)
Fremgangsmåte:
Ha mel, bakepulver, sukker og revet sitronskall i en food processor og bland dette godt sammen.
Ha så i mykt smør i terninger. Kjør dette sammen med det tørre til en smulete blanding. Tilsett deretter egget og presset sitronsaft. Kjør videre i food processoren til du merker at deigen samler seg. Sett deigen i kjøleskapet en stund hvis du synes den er for bløt i konsistensen.
Bland sukker og revet sitronskall til pynten.
Trill ut deigen til små, jevnstore kuler som du ruller i sukker- /sitronskallblandingen.
Legg kulene på bakepapirdekkede stekeplater og klem dem litt flate (se tips).
Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca. 8-10 minutter. Kakene skal fortsatt være helt lyse i fargen, men ha en såvidt gyllen kant når de er ferdigstekte.
Avkjøl kakene på platen i noen minutter før de forsiktig flyttes over på kakerist og avkjøles helt.
Deilige hverdagskjeks!
Ekstra gode sammen med en kopp nytrukket sitronte...
Tips:
♥ Bruk helst økologiske sitroner, så unngår du sprøytemiddel i skallet. Når du finriver sitronskallet, er det viktig at du kun river det gule av skallet og ikke det hvite under skallet som gir bitter smak.
♥ Når du skal klemme kulene flate, kan du enten bruke fingrene som du dypper jevnlig i sukker eller du kan bruke undersiden av et glass som du også stadig dypper i sukker. Dette forhindrer at deigen kleber seg til glasset og sørger for at overflaten på kakene blir dekket med sukker.
♥ Kakene er myke når de er nystekte, men blir sprøere når de helt kalde.
♥ Sitronkjeksene oppbevares i kakeboks. La de bli helt kalde før du har dem i kakeboksen.
Litt kos hver dag...
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 350 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 75 g sukker
♥ 2 ss revet sitronskall
♥ 200 g smør
♥ 1 egg
♥ 0,5 dl presset sitronsaft
Pynt:
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ss revet sitronskall
Ha mel, bakepulver, sukker og revet sitronskall i en food processor og bland dette godt sammen. Ha så i mykt smør i terninger. Kjør dette sammen med det tørre til en smulete blanding. Tilsett deretter egget og presset sitronsaft. Kjør videre i food processoren til du merker at deigen samler seg. Sett deigen i kjøleskapet en stund hvis du synes den er for bløt i konsistensen.
Bland sukker og revet sitronskall til pynten.
Trill ut deigen til små, jevnstore kuler som du ruller i sukker- /sitronskallblandingen.
Legg kulene på bakepapirdekkede stekeplater og klem dem litt flate (se tips).
Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca. 8-10 minutter. Kakene skal fortsatt være helt lyse i fargen, men ha en såvidt gyllen kant når de er ferdigstekte.
Avkjøl kakene på platen i noen minutter før de forsiktig flyttes over på kakerist og avkjøles helt.
♥ Bruk helst økologiske sitroner, så unngår du sprøytemiddel i skallet. Når du finriver sitronskallet, er det viktig at du kun river det gule av skallet og ikke det hvite under skallet som gir bitter smak.
♥ Når du skal klemme kulene flate, kan du enten bruke fingrene som du dypper jevnlig i sukker eller du kan bruke undersiden av et glass som du også stadig dypper i sukker. Dette forhindrer at deigen kleber seg til glasset og sørger for at overflaten på kakene blir dekket med sukker.
♥ Kakene er myke når de er nystekte, men blir sprøere når de helt kalde.
♥ Sitronkjeksene oppbevares i kakeboks. La de bli helt kalde før du har dem i kakeboksen.
6 kommentarer
Älskar småkakor och de här
Älskar småkakor och de här såg riktigt goda ut, spröda och fina =)
www.diningandcooking.blogg.se
Disse var knall gode. og grei
Disse var knall gode. og grei oppskrift. tusen takk .elsker smak av sitron.hilsen fra Liv.
Ser veldig godt ut, men hvor
Ser veldig godt ut, men hvor lang tid tar det å bake det?
Blir aldri ferdige, rå i
Blir aldri ferdige, rå i midten
De blir ikke ferdige i midten
De blir ikke ferdige i midten :(
Jeg har nettopp bakt disse
Jeg har nettopp bakt disse for å gi til noen i gave, jeg hadde de i ovnen lengre enn 10 min - så lenge jeg kunne uten at de skulle få for mye farge - men de har en rå-aktig konsistens i midten, er det meningen? Er de faktisk fortsatt rå i midten/er de trygg å spise? Om de er rå må jeg bare kaste de eller er det noe jeg kan gjøre for å få de bakt ferdige (de står og avkjøler nå)? S.f.eks. å bake de en gang til på lav varme på samme måte som en biscotti? Jeg ser det er andre i kommentarfeltet som har hatt samme problem og de har ikke fått svar så jeg forventer vel kanskje ikke å få svar jeg heller, men håpet er lysegrønt.
Skriv ny kommentar