Svensk mazarinkake (Mjuk mazarintårta)

Det er 6. juni og Sveriges nasjonaldag - "Svenska flaggans dag"!

Og hva er vel mer svensk enn en nydelig "Mjuk mazarintårta" laget med ekte, svensk mandelmasse. Ekte mandelmasse er faktisk så svensk at jeg hittil aldri har kommet over det i norske matvarebutikker. Kaken på bildet er laget med ekte mandelmasse kjøpt i Sverige (blå rull fra Odense). Kommer du deg ikke over grensen, går det fint å bruke ekte marsipan (lilla rull fra Odense) og kna inn et par teskjeer mandelessens. Smaken blir da omtrent den samme.

"Ett stort fyrfalligt leve" for "Mjuk mazarintårta", som er en enkel, men usedvanlig nydelig kake, som smaker perfekt sammen med krem og friske, sommerlige bær!

Svensk mazarinkake (Mjuk mazarintårta)
Ingredienser

150 g smør
400 g mandelmasse (se tips)
4 egg

Pynt:
melisdryss (se tips)

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Ha oppdelt mandelmasse i en food processor med hakkekniv sammen med smør og eggene. Kjør på full hastighet til du får en jevn, klumpfri deig.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 200°C i 25-30 min. Avkjøl kaken i formen.

Hvelv kaken ut av formen og dra av bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Sikt over melis eller smør over melisglasur (se tips).

Tips

400 g mandelmasse tilsvarer som nevnt 1 blå rull fra Odense. Svensk mandelmasse har sterkere mandelsmak enn marsipan. Får du ikke tak i mandelmasse i Norge, bruker du derfor 400 g Ekte marsipan, dvs 1 lilla rull fra Odense, og knar inn 2-3 ts mandelessens. Det er veldig viktig at du bruker Ekte marsipan og ikke vanlig, hvit figurmarsipan (bruk altså IKKE marsipanen som selges i rød rull fra Odense). Vanlig figurmarsipan egner seg nemlig dårlig til steking.

Lignende kake kan derimot også lages med norsk kransekakemasse (grønn rull fra Odense, som til gjengjeld ikke fås kjøpt i Sverige), se oppskrift på "Verandakake" på detsoteliv.no.

I stedet for å sikte over melis, kan du glasere kaken med melisglasur. Lag da glasur av 2 dl melis og 1,5 ss vann.

Kaken er holdbar i mange dager i kjøleskapet. Den kan også fryses.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift