Brukere online: 2511
Brukere i dag: 13116
Brukere siste 7 dager: 197520
En "Pavlova" dekkes vanligvis med friske bær, hvilket man i Norge sjelden får tak i utenom på sommeren. Det ville vært utrolig synd hvis man av den grunn skulle være forhindret fra å nyte denne herlige marengskaken så store deler av året. Her har du imidlertid en deilig variant som du også kan lage på vinterstid.
Kaken på bildet er pyntet med kiwi, frisk ananas, mangobiter, hermetiske mandarinbåter og physalis, men du kan bruke den tropiske frukten du er mest glad i.
4 eggehviter
200 g sukker
0,5 ts vineddik
1,5 ss maizena
Fyll:
3 dl kremfløte
3 ts vaniljesukker
Pynt:
1 kiwi
1 mango
1/2 frisk ananas
1 liten boks hermetiske mandariner
noen physalis
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk lenge (ca 20 min) med mikser til du får en tykk og stiv marengs. Bland forsiktig i eddik og maizena.
Tegn opp en sirkel på ca 22 cm i diameter på et bakepapir. Fordel marengsen innenfor sirkelen slik at du får enn liten, tykk kake. Bruk slikkepotten og jevn til kantene ved å dra slikkepotten nedenfra og opp. Glatt til overflaten og lag gjerne en ørliten grop på toppen av kaken.
Stek kaken midt i ovnen ved 150 °C i 1 time. Slå av varmen og la kaken stå i ovnen og tørke til ovnen er helt kald.
Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Fordel kremen på toppen av kaken. Pynt med tropisk frukt. Husk at det skal bugne med frukt på toppen av en "Pavlova"!
Stusser du ved at det skal være eddik i marengsen? Ikke fall for fristelsen å droppe den. Eddik er en viktig ingrediens, som sørger for at marengsbunnen får den rette, myke og litt seige konsistensen.
Jo stivere marengs du pisker, jo mindre vil marengsbunnen flyte utover under steking.
Tegn på baksiden av bakepapiret for å unngå blyant- eller pennmerker på marengsbunnen.
Marengsbunnen kan oppbevares tørt i flere dager, og den kan også fryses.
Kaken bør spises samme dag den er pyntet for å unngå at den blir bløt.
Skriv ny kommentar