Tyttebærkake med havrebunn

Superdeilig og sunn høstkake med rørte tyttebær, krem og kjempegod kakebunn laget med havregryn!

Kaken er også dødsgod med blåbær (se "Blåbærkake med havrebunn").

Tyttebærkake med havrebunn
Ingredienser

Havrebunn:
2 egg
2 dl sukker
2 ss hvetemel
1 ts bakepulver
4 dl havregryn (små, lettkokte)

Fyll:
280 g rørt tyttebærsyltetøy (se tips)

Pynt:
2,5 dl kremfløte
noen tyttebær

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland mel, bakepulver og havregryn sammen og vend dette inn i eggedosisen.

Ha deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 min. Avkjøl kaken i formen.

Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Fordel rørte tyttebær oppå kaken.

Pisk kremfløten til krem og ha på toppen. Pynt med noen friske tyttebær.

Tips

Det er veldig viktig for smaken på kaken at du bruker rørt tyttebærsyltetøy og ikke vanlig tyttebærsyltetøy. Du kan gjerne røre tyttebærene selv, men pass da på at du bruker nok sukker så kaken ikke blir besk. Jeg foretrekker å bruke 1 pk (dvs 280 g) Noras Rørte Tyttebærsyltetøy (selges som frysevare).

Du kan bake havrebunnen et par dager i forveien hvis du vil. Oppbevares innpakket i plast. Den kan også fryses. Kaken bør serveres samme dag den dekkes med krem, men har godt av å stå og trekke et par timer før servering.

Se også "Tyttebærkake med havrebunn og vaniljekrem".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Jeg fikk denne kaken servert av datteren min en gang. Supergod! Har du tips til hvordan den kan serveres vegansk?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift