Brukere online: 2980
Brukere i dag: 26505
Brukere siste 7 dager: 199818
HURRA FOR VAFFELDAGEN!
Det er søndag 25. mars, strålende solskinnsvær i Oslo og en perfekt dag for å markere den store, internasjonale vaffeldagen her på Det søte liv!
I dag bakes det vafler i alle varianter over hele verden!
Denne gangen har jeg valgt meg ut vaffeloppskriften til Sjømannskirken i Antwerpen som ligger i Belgia.
Jeg har fra før testet ut mange andre av Sjømannskirkens fantastisk gode vafler som du finner oppskrift på her på Det søte liv.
Ingen av oppskriftene er like, men alle har til felles at de er kjempegode!
Denne oppskriften fra Antwerpen er intet unntak og gir deilige, myke vafler med kjempegod kardemommesmak.
Ingredienser:
♥ 4 store egg
♥ 200 g sukker
♥ 150 g smør
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts kardemomme
♥ 1 ts bakepulver
♥ 4 dl surmelk
♥ 1 dl vann
♥ 500 g hvetemel
♥ Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og vend i. Bland så i vaniljesukker, kardemomme og bakepulver. Deretter surmelk, vann og hvetemel til en jevn, klumpfri røre (bruk stålvisp, så forsvinner melklumpene raskt).
Stek gyldne vafler i smurt vaffeljern på middels varme.
Serveres nystekte!
♥ Tips:
Spe deigen med litt ekstra surmelk eller en skvett melk om du synes den blir for tykk i konsistensen.
Du finner en oversikt over alle vaffeloppskriftene til Sjømannskirken på www.sjomannskirken.no.
♥ ♥ ♥ ♥
Happy baking!
4 store egg
200 g sukker
150 g smør
2 ts vaniljesukker
2 ts kardemomme
1 ts bakepulver
4 dl surmelk
1 dl vann
500 g hvetemel
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og vend i. Bland så i vaniljesukker, kardemomme og bakepulver. Deretter surmelk, vann og hvetemel til en jevn, klumpfri røre (bruk stålvisp, så forsvinner melklumpene raskt).
Stek gyldne vafler i smurt vaffeljern på middels varme. Serveres nystekte!
Spe deigen med litt ekstra surmelk eller en skvett melk om du synes den blir for tykk i konsistensen.
Du finner en oversikt over alle vaffeloppskriftene til Sjømannskirken på www.sjomannskirken.no.
Skriv ny kommentar