Vafler fra Sjømannskirken i Miami


Huffa meg! For en mørk og regnfylt lørdag det er her i Oslo i dag.

Her er det visst bare å finne frem vaffeljernet og holde seg innendørs... og drømme seg til palmesus og Miami Beach... Wink

Sjømannskirken er kjent for sine gode vaffeloppskrifter, og dette er den åttende jeg tester ut. Vaflene fra Sjømannskirken i Miami ble kåret til Verdens beste vafler i 2002!

Jeg har her valgt å halvere oppskriften, men originaloppskriften er gjengitt i tipsfeltet.

Oversikt over alle vaffeloppskriftene til Sjømannskirken finner du HER(link is external) og de jeg har testet ut HER.

 

 

Ingredienser:

3 store egg
2 dl sukker
9,5 dl melk
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
125 g smør
8-9 dl hvetemel


Fremgangsmåte:

Smelt og avkjøl smøret. Visp sammen alle ingrediensene med en stålvisp til en jevn, klumpfri røre. Tilpass melmengden så du får en passe tykk vaffelrøre.

Stek gylne vafler i smurt vaffeljern på middels varme.

Serveres nystekte!

 

Tips:

Vaflene smaker aller best helt nystekte!

Orignaloppskriften er dobbelt så stor:

6 egg
4 dl sukker
1,9 l melk
1,4-1,8 l mel
2 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
250 g smør
 

Vaflene er nydelige med alle varianter syltetøy. Jeg brukte blåbærsyltetøy denne gangen... nydelig!

 

 

Ha en deilig lørdag, folkens!  Smile

 




Vafler fra Sjømannskirken i Miami
Ingredienser

3 store egg
2 dl sukker
9,5 dl melk
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
125 g smør
8-9 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Visp sammen alle ingrediensene med en stålvisp til en jevn, klumpfri røre. Tilpass melmengden så du får en passe tykk vaffelrøre.

Stek gylne vafler i smurt vaffeljern på middels varme.

Serveres nystekte!

Tips

Vaflene smaker aller best helt nystekte!

Orignaloppskriften er dobbelt så stor:

6 egg
4 dl sukker
1,9 l melk
1,4-1,8 l mel
2 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
250 g smør

Vaflene er nydelige med alle varianter syltetøy.

Kakekategori
Allergier og preferanser

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift