Brukere online: 2360
Brukere i dag: 34953
Brukere siste 7 dager: 196608
Huffa meg! For en mørk og regnfylt lørdag det er her i Oslo i dag.
Her er det visst bare å finne frem vaffeljernet og holde seg innendørs... og drømme seg til palmesus og Miami Beach...
Sjømannskirken er kjent for sine gode vaffeloppskrifter, og dette er den åttende jeg tester ut. Vaflene fra Sjømannskirken i Miami ble kåret til Verdens beste vafler i 2002!
Jeg har her valgt å halvere oppskriften, men originaloppskriften er gjengitt i tipsfeltet.
Oversikt over alle vaffeloppskriftene til Sjømannskirken finner du HER og de jeg har testet ut HER.
Ingredienser:
♥ 3 store egg
♥ 2 dl sukker
♥ 9,5 dl melk
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 125 g smør
♥ 8-9 dl hvetemel
Fremgangsmåte:
Smelt og avkjøl smøret. Visp sammen alle ingrediensene med en stålvisp til en jevn, klumpfri røre. Tilpass melmengden så du får en passe tykk vaffelrøre.
Stek gylne vafler i smurt vaffeljern på middels varme.
Serveres nystekte!
Tips:
♥ Vaflene smaker aller best helt nystekte!
♥ Orignaloppskriften er dobbelt så stor:
6 egg
4 dl sukker
1,9 l melk
1,4-1,8 l mel
2 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
250 g smør
♥ Vaflene er nydelige med alle varianter syltetøy. Jeg brukte blåbærsyltetøy denne gangen... nydelig!
Ha en deilig lørdag, folkens!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 3 store egg
♥ 2 dl sukker
♥ 9,5 dl melk
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 125 g smør
♥ 8-9 dl hvetemel
Smelt og avkjøl smøret. Visp sammen alle ingrediensene med en stålvisp til en jevn, klumpfri røre. Tilpass melmengden så du får en passe tykk vaffelrøre.
Stek gylne vafler i smurt vaffeljern på middels varme.
Serveres nystekte!
♥ Vaflene smaker aller best helt nystekte!
♥ Orignaloppskriften er dobbelt så stor:
6 egg
4 dl sukker
1,9 l melk
1,4-1,8 l mel
2 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
250 g smør
♥ Vaflene er nydelige med alle varianter syltetøy.
1 kommentar
Jeg savner kardemomme i
Jeg savner kardemomme i oppskriften på vafler......
Skriv ny kommentar