Valnøttcupcakes med kaffekrem

 

Dette er cupcakes helt etter min smak!

Her har du myke cupcakes med valnøtter og kaffekremtopping - kan det bli bedre?

Det spesielle med denne deigen er at smør og sukker skal smeltes, hvilket gir en litt karamellaktig smak på valnøttmuffinsene.

 

Mmmmm.... pure pleasure!

 

 

Oppskriften gir 12 stk.

 

Ingredienser:

Valnøttcupcakes
150 g smør
150 g sukker
3 eggehviter
4 eggeplommer
1 ts vaniljeessens
1 ts bakepulver
150 g hvetemel
125 g valnøtter

Kaffekrem
150 g smør
400 g melis
2 ts vaniljesukker
2 ss sterk, avkjølt kaffe (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en kjele. Tilsett sukkeret og kok blandingen under stadig omrøring i ca 1 minutt (pass nøye på så ikke blandingen svir seg i bunnen av kjelen). Ta kjelen av platen og avkjøl. Ha blandingen så i en bakebolle.

Bland i eggeplommene og visp godt mellom hver. Hakk valnøttene til små biter i food processor og bland i. Rør i vaniljeessens, bakepulver og hvetemel. Pisk eggehvitene til stivt skum og vend inn i deigen til slutt. 

Sett papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene. Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i 15-20 min. Avkjøl helt.

Til kaffekremen piskes mykt smør sammen med melis, vaniljeessens og sterk kaffe (se tips) til en luftig, myk krem.

Ha kaffekremen i en kakesprøyte og sprøyt topper på de kalde muffinsene.

 

 

Tips:

For å få skikkelig god kaffesmak på kaffekremen anbefaler jeg å løse opp 2 ss pulverkaffe i 2 ss kokende vann. Avkjøl blandingen litt og bruk så 2 ss av denne sterke kaffeblandingen i smørkremen.

Topping med vakker rosefasong som på bildet lager du lett ved bruk av 1B sprøytetipp fra Wilton (fås blant annet kjøpt i nettbutikken til www.cacas.no). Bare å sprøyte i spiral fra innerst til ytterst på toppen av cupcakesene.

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Valnøttcupcakes med kaffekrem
Ingredienser

Valnøttcupcakes:
150 g smør
150 g sukker
3 eggehviter
4 eggeplommer
1 ts vaniljeessens
1 ts bakepulver
150 g hvetemel
125 g valnøtter

Kaffekrem:
150 g smør
400 g melis
2 ts vaniljesukker
2 ss sterk, avkjølt kaffe (se tips)

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele. Tilsett sukkeret og kok blandingen under stadig omrøring i ca 1 minutt (pass nøye på så ikke blandingen svir seg i bunnen av kjelen). Ta kjelen av platen og avkjøl. Ha blandingen så i en bakebolle.

Bland i eggeplommene og visp godt mellom hver. Hakk valnøttene til små biter i food processor og bland i. Rør i vaniljeessens, bakepulver og hvetemel. Pisk eggehvitene til stivt skum og vend inn i deigen til slutt.

Sett papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene. Oppskriften er beregnet på 12 stk. Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i 15-20 min. Avkjøl helt.

Til kaffekremen piskes mykt smør sammen med melis, vaniljeessens og sterk kaffe (se tips) til en luftig, myk krem.

Ha kaffekremen i en kakesprøyte og sprøyt topper på de kalde muffinsene.

Tips

For å få skikkelig god kaffesmak på kaffekremen anbefaler jeg å løse opp 2 ss pulverkaffe i 2 ss kokende vann. Avkjøl blandingen litt og bruk så 2 ss av denne sterke kaffeblandingen i smørkremen.

Topping med vakker rosefasong som på bildet lager du lett ved bruk av 1B sprøytetipp fra Wilton (fås blant annet kjøpt i nettbutikken til www.cacas.no). Bare å sprøyte i spiral fra innerst til ytterst på toppen av cupcakesene.

3 kommentarer

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift