Brukere online: 2176
Brukere i dag: 32637
Brukere siste 7 dager: 196363
Valnøtter i honning er fantastisk til ost!
Dette er vel strengt tatt ingen oppskrift, men snarere et lite tips til osteanretninger!
"Valnøtter i honning" er kjekt å ha klart på en dekorativ glasskrukke og smaker fantastisk godt som tilbehør til alle slags gode oster - etter min mening særlig til blåskimmels- og til hvitskimmelsoster (brie og camembert) og til chevre.
Gorgonzola Piccante
Ingredienser:
♥ 200 g valnøtter
♥ 350 g flytende akasiehonning (se tips)
Fremgangsmåte:
Del valnøttene opp i litt mindre biter, men valnøttene skal på ingen måte være opphakket (noen halve valnøtter går bra). Hvis du vil, kan du riste valnøttene litt i en tørr stekepanne eller i ovnen ved 180°C i ca 10 min, men det er ikke nødvendig.
Ha valnøttene på en glasskrukke. Hell over flytende honning og pass på at honningen renner godt inn i alle mellomrommene mellom valnøttene.
Oppbevares i romtemperatur med lokk på og har lang holdbarhet.
Fantastisk til ost, men det nevnte jeg vel allerede
Tips:
♥ Akasiehonning er gresk, flytende honning og er et must når du lager "Valnøtter i honning". Akasiehonning fås nå kjøpt i de fleste matbutikker. 350 g tilsvarer 1 liten plastflaske.
♥ Ønsker du blandigen litt mer tyntflytende, kan du røre akasiehonningen sammen med litt lønnesirup (maple syrup) til ønsket konsistens.
♥ Et annet alternativ er å varme opp honningen med 0,5 dl vann, saften av 1/2 sitron og eventuelt 1/2 vaniljestang. Gi det hele et lite oppkok før du blander i valnøttene.
Smak deg frem til den blandingen du liker best!
Se også "Cashewnøtter i honning".
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
200 g valnøtter
350 g flytende akasiehonning (se tips)
Del valnøttene opp i litt mindre biter, men valnøttene skal på ingen måte være opphakket (noen halve valnøtter går bra). Hvis du vil, kan du riste valnøttene litt i en tørr stekepanne eller i ovnen ved 180°C i ca 10 min, men det er ikke nødvendig.
Ha valnøttene på en glasskrukke. Hell over flytende honning og pass på at honningen renner godt inn i alle mellomrommene mellom valnøttene.
Oppbevares i romtemperatur med lokk på og har lang holdbarhet.
Fantastisk til ost!
Akasiehonning er gresk, flytende honning og er et must når du lager "Valnøtter i honning". Akasiehonning fås nå kjøpt i de fleste matbutikker. 350 g tilsvarer 1 liten plastflaske.
Ønsker du blandigen litt mer tyntflytende, kan du røre akasiehonningen sammen med litt lønnesirup (maple syrup) til ønsket konsistens.
Et annet alternativ er å varme opp honningen med 0,5 dl vann, saften av 1/2 sitron og eventuelt 1/2 vaniljestang. Gi det hele et lite oppkok før du blander i valnøttene
Smak deg frem til den blandingen du liker best!
Skriv ny kommentar