Brukere online: 2028
Brukere i dag: 37699
Brukere siste 7 dager: 196592
Her har du noen NYDELIGE muffins med vidunderlig god smak av vanilje, bringebær, jordbær og sjokolade!
Muffinsene inneholder vaniljekesam og er superraske å lage!
Se også "Vaniljekesammuffins med bringebær" og "Vaniljekesammuffins med sjokoladebiter".
Oppskriften gir 12-15 stk (avhengig av hvor store du lager dem).
125 g smør
2 egg
1 dl sukker
3 dl vaniljekesam
4,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
75 g kokesjokolade
150 g friske bringebær og/eller jordbær
Pynt:
kokos
Smelt og avkjøl smøret. Pisk sammen egg, sukker og vaniljekesam med en stålvisp. Rør i det avkjølte smøret, bakepulver og hvetemel. Tilsett hakket sjokolade. Skjær bærene i biter og vend inn i deigen til slutt.
Ha papirformer i muffinsbrett. Fyll deigen i formene ved hjelp av to spiseskjeer. Dryss over litt kokos til pynt.
Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 175°C i ca 25 min. Avkjøl. Løsne muffinsene fra formen med en skarp kniv og hvelv dem forsiktig ut av formen.
Rør minst mulig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt. Bare vend rundt noen ganger med slikkepotten slik at melet blander seg i deigen. Dette for å hindre at deigen blir seig.
Dette blir en tykk deig, som er meningen fordi bærene avgir væske under stekingen.
Det er lurt å skjære bærene i mindre biter for å hindre at de synker ned i bunnen av muffinsene under stekingen.
Muffinsene er kjempefine å fryse!
Skriv ny kommentar