Vaniljekesammuffins med bær og sjokolade


Her har du noen NYDELIGE muffins med vidunderlig god smak av vanilje, bringebær, jordbær og sjokolade!

Muffinsene inneholder vaniljekesam og er superraske å lage!

Se også "Vaniljekesammuffins med bringebær" og "Vaniljekesammuffins med sjokoladebiter". 

Oppskriften gir 12-15 stk (avhengig av hvor store du lager dem).

Vaniljekesammuffins med bær og sjokolade
Ingredienser

125 g smør
2 egg
1 dl sukker
3 dl vaniljekesam
4,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
75 g kokesjokolade
150 g friske bringebær og/eller jordbær

Pynt:
kokos

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Pisk sammen egg, sukker og vaniljekesam med en stålvisp. Rør i det avkjølte smøret, bakepulver og hvetemel. Tilsett hakket sjokolade. Skjær bærene i biter og vend inn i deigen til slutt.

Ha papirformer i muffinsbrett. Fyll deigen i formene ved hjelp av to spiseskjeer. Dryss over litt kokos til pynt.

Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 175°C i ca 25 min. Avkjøl. Løsne muffinsene fra formen med en skarp kniv og hvelv dem forsiktig ut av formen.

Tips

Rør minst mulig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt. Bare vend rundt noen ganger med slikkepotten slik at melet blander seg i deigen. Dette for å hindre at deigen blir seig. 

Dette blir en tykk deig, som er meningen fordi bærene avgir væske under stekingen. 

Det er lurt å skjære bærene i mindre biter for å hindre at de synker ned i bunnen av muffinsene under stekingen. 

Muffinsene er kjempefine å fryse!

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift