Brukere online: 1624
Brukere i dag: 15245
Brukere siste 7 dager: 194859
Vanijesauskake er en nydelig og lettlaget langpannekake som kan varieres på mange måter.
Her har jeg dekket kaken med små biter rabarbra og strødd over havrecrumble med vanilje, som gir deilig smak og crunch til kaken.
Det går fint å bytte ut rabarbra med hva enn du måtte like av bær eller frukt.
Hva med for eksempel blåbær og crumble, eller en blanding av pære- og eplebiter?
Garantert kjempegodt!
Men her altså vaniljesauskaken med rabarbra og havrecrumble, som virkelig kan anbefales! En stor langpannekake gir mye kake, men denne kaken går ned på høykant!
Ingredienser
Vaniljesauskake:
♥ 250 g smør
♥ 500 g sukker
♥ 1 liter ferdigkjøpt vaniljesaus
♥ 800 g hvetemel
♥ 6 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker
Fyll:
♥ 250 g rabarbra (renset vekt)
Havrecrumble:
♥ 150 g hvetemel
♥ 50 g små havregryn
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 100 g brunt sukker
♥ 100 g smør
Fremgangsmåte:
Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl noe.
Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og rør deigen jevn og klumpfri med en stålvisp.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).
Del den rensede rabarbraen opp i små terninger og dryss de over kaken.
Til havrecrumble blandes først hvetemel, havregryn, vaniljesukker og brunt sukker i en bolle. Smelt smøret og bland i. Smuldre blandingen over kaken med fingrene så du får en jevnt lag over hele kaken.
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 30-40 min, til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen.
Skjær kaken opp i passe store serveringsstykker og løft kakestykkene ut av langpannen ved hjelp av en stekespade.
Kaken lukter kjempegodt helt nystekt!
Tips:
♥ Jeg pleier å bruke ferdigkjøpt vaniljesaus fra Tine (Piano) til denne oppskriften. Kaken kan også lages med hjemmelaget vaniljesaus som du finner oppskriften på her på Det søte liv.
♥ Kaken holder seg myk i flere dager og den pakkes godt inn i plast. Kakestykkene er også kjempefine å fryse.
Det blir mange, gode kakestykker her. Veldig kjekt å ha i fryseren!
Deilig langpannekake!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Vaniljesauskake:
♥ 250 g smør
♥ 500 g sukker
♥ 1 liter ferdigkjøpt vaniljesaus
♥ 800 g hvetemel
♥ 6 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker
Fyll:
♥ 250 g rabarbra (renset vekt)
Havrecrumble:
♥ 150 g hvetemel
♥ 50 g små havregryn
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 100 g brunt sukker
♥ 100 g smør
Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl noe.
Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og rør deigen jevn og klumpfri med en stålvisp.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).
Del den rensede rabarbraen opp i små terninger og dryss de over kaken.
Til havrecrumble blandes først hvetemel, havregryn, vaniljesukker og brunt sukker i en bolle. Smelt smøret og bland i. Smuldre blandingen over kaken med fingrene så du får en jevnt lag over hele kaken.
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 30-40 min, til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen.
Skjær kaken opp i passe store serveringsstykker og løft kakestykkene ut av langpannen ved hjelp av en stekespade.
♥ Jeg pleier å bruke ferdigkjøpt vaniljesaus fra Tine (Piano) til denne oppskriften. Kaken kan også lages med hjemmelaget vaniljesaus som du finner oppskriften på her på Det søte liv.
♥ Kaken holder seg myk i flere dager og den pakkes godt inn i plast. Kakestykkene er også kjempefine å fryse.
2 kommentarer
nam nam
nam nam
Denne kaken var kjempe god.
Denne kaken var kjempe god. Bakte og hadde med på grillkveld med strikkevenner, alle synes den var gsaftig og kjempe god
Skriv ny kommentar