Brukere online: 366
Brukere i dag: 828
Brukere siste 7 dager: 200584
Disse småkakene er en østerriksk spesialitet. Kakene er utrolig møre og nydelige!
Oppskriften gir 80 småkaker.
150 g mandler
300 g hvetemel
5 ts vaniljesukker
80 g sukker
250 g smør
Pynt:
50 g melis
25 g vaniljesukker
Mal mandlene. Bland med hvetemel, sukker og vaniljesukker. Smuldre i mykt smør og kna sammen deigen. La deigen hvile litt i romtemperatur.
Del deigen i 80 emner (à ca 10 gram). Trill hvert emne til 6 cm lengder. Lag lengdene spissere i endene og bøy dem til små horn. Legg dem på bakepapirkledd stekeplate (20 stk på hver plate). Stek kakene midt i ovnen ved 180 °C i 15 min.
Sikt over et tykt lag melis/vaniljesukker med en gang kakene tas ut av ovnen. Gjenta når kakene er avkjølt.
Vær svært forsiktig når du flytter kakene da de er svært porøse og lett går i stykker.
For å unngå for mye melissøl bør du flytte de varme kakene med en stekespade tett i tett på en rist med langpanne under, før du sikter over melis.
Oppbevar kakene i en boks med matpapir mellom lagene. Gi kakene eventuelt et nytt lite melisdryss før servering.
4 kommentarer
Vanillekipferl
Vanillekipferl
Hei! Så flott at du deler
Hei! Så flott at du deler oppskriften :) Det vi pleier å gjøre i Tyskland (og som går igjen i en del tyske oppskrifter) er å la deigen hvile i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
Hei Kristine
Hei Kristine
Har fulgt deg og dine fine oppskrifter gjennom mange år. Jeg ble overasket og glad for å lese at du hadde postet vanillekipferl, de beste som finnes og ingen jul uten dem!
Bakt min tyske mors oppskrift i 40 år.
God jul til deg
Gabriele
Kan jeg bruke mandelmel i
Kan jeg bruke mandelmel i stedenfor malte mandler tro?
Fantatiske julekaker. Barndom ❤
Skriv ny kommentar