Brukere online: 1498
Brukere i dag: 7591
Brukere siste 7 dager: 195493
Hver dag er en fest her på Det søte liv!
Det finnes alltid en anledning til å kose seg
Dette er en kake som jeg har fått enormt mye skryt for! Kaken består av to myke mandelbunner som fylles med vaniljekrem, sjokoladesaus og hakkede Daim Krisp (du kan også bruke Smash Bites).
På toppen pisket krem og enda mer deilige sjokoladebiter.
NAM - denne kaken må du smake!
Ingredienser:
♥ Mandelbunner:
3 store egg
250 g melis
1 ss hvetemel
1 ts bakepulver
250 g mandler
♥ Fyll:
4-5 dl vaniljekrem (se tips)
0,5-1 dl sjokoladesaus (se tips)
0,5 pakke Daim Krisp (se tips)
♥ Pynt:
2,5 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
0,5 pakke Daim Krisp (se tips)
Fremgangsmåte:
Pisk egg og melis til tykk eggedosis. Mal mandlene og bland med mel og bakepulver. Vend dette forsiktig inn i eggedosisen.
Fordel deigen i to, små, runde former (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakene midt i ovnen ved 150°C i ca 55 min. Avkjøl kakene helt i formene (eventuelt i kjøleskapet over natten).
Løsne kakene fra formene og legg den ene på et kakefat. Dekk over med et tykt lag vaniljekrem. Hell over sjokoladesaus rett fra flasken og dryss over hakket Daim Krisp. Legg på den andre mandelbunnen. Dekk med pisket krem som er smaksatt med vaniljesukker. Dryss over resten av hakkede Daim Krisp til slutt.
Sett kaken i kjøleskapet og la den stå der helt frem til servering.
♥ Tips:
Det går fint å lage mandelbunnene dagen i forveien og la de stå i formene i kjøleskapet over natten. Pakk de godt inn i plast, så de ikke blir tørre. Kaken bør serveres samme dag den er fylt, men kan godt stå et par timer og trekke før servering.
Daim Krisp er kjempegode sjokolader med Daim, sprø maisflak og melkesjokolade (fra Freia).
1 pk tilsvarer 145 gram.
Vanlige Daimkuler eller hakket Daim går også.
Kaken blir også veldig god om du bruker hakkede Smash Bites (fra Nidar).
For øvrig har jeg brukt ferdigkjøpt vaniljekrem (Piano fra Tine) og sjokoladesaus på flaske (NB! bruk vanlig sjokoladesaus og ikke den som stivner på iskrem).
Mmmm.... såå deilig kake som er sååå lett å lage ...♥
Party time!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Mandelbunner:
3 store egg
250 g melis
1 ss hvetemel
1 ts bakepulver
250 g mandler
Fyll:
4-5 dl vaniljekrem (se tips)
0,5-1 dl sjokoladesaus (se tips)
0,5 pakke Daim Krisp (se tips)
Pynt:
2,5 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
0,5 pakke Daim Krisp (se tips)
Pisk egg og melis til tykk eggedosis. Mal mandlene og bland med mel og bakepulver. Vend dette forsiktig inn i eggedosisen.
Fordel deigen i to, små, runde former (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakene midt i ovnen ved 150°C i ca 55 min. Avkjøl kakene helt i formene (eventuelt i kjøleskapet over natten).
Løsne kakene fra formene og legg den ene på et kakefat. Dekk over med et tykt lag vaniljekrem. Hell over sjokoladesaus rett fra flasken og dryss over hakket Daim Krisp. Legg på den andre mandelbunnen. Dekk med pisket krem som er smaksatt med vaniljesukker. Dryss over resten av hakkede Daim Krisp til slutt.
Sett kaken i kjøleskapet og la den stå der helt frem til servering.
Det går fint å lage mandelbunnene dagen i forveien og la de stå i formene i kjøleskapet over natten. Pakk de godt inn i plast, så de ikke blir tørre. Kaken bør serveres samme dag den er fylt, men kan godt stå et par timer og trekke før servering.
Daim Krisp er kjempegode sjokolader med Daim, sprø maisflak og melkesjokolade (fra Freia). 1 pk tilsvarer 145 gram. Vanlige Daimkuler eller hakket Daim går også. Kaken blir også veldig god om du bruker hakkede Smash Bites (fra Nidar). For øvrig har jeg brukt ferdigkjøpt vaniljekrem (Piano fra Tine) og sjokoladesaus på flaske (NB! bruk vanlig sjokoladesaus og ikke den som stivner på iskrem).
4 kommentarer
heia.
heia.
jeg lurte på på denne søte livs festkake.
Er det hjemmelagd vaniljekrem du bruker, eller har du noen oppskrift?
Du kan enten bruke
Du kan enten bruke ferdigkjøpt vaniljekrem (Piano fra Tine) eller hjemmelaget etter oppskrift du finner her på Det søte liv. Bare søk på vaniljekrem i tittelfeltet, så får du opp grunnoppskriften.
Kaka virkar spennande..Når
Kaka virkar spennande..Når det gjelder steiking av kake, kan ein steike begge formen med eingang i ovnen elr kvar for seg?
Hei
Hei
Eg finner ikke daimcrisp i butikkene. Har prøvd både Rema1000, Kiwi og Coop Obs. Hva kan eg bruke i stedet?
Skriv ny kommentar