Brukere online: 1944
Brukere i dag: 19504
Brukere siste 7 dager: 195979
Endelig helg!
Her har du noe som du og hele familien kan kose dere med gjennom helgen!
Dette er myke boller som snurres sammen med et tynt lag vaniljekrem, bærsyltetøy og gjerne noen friske bær i tillegg. Det går også veldig fint å bruke frosne bær. Jeg har variert med blåbær og bringebær.
Oppskriften gir ca. 30 store boller. Jeg har her stekt omtrent totredel av dem sammen i en stor langpanne. Du får dermed en stor og dekorativ bollekake!
Resten av snurrene stekte jeg enkeltvis.
Ingredienser:
♥ 1 liter melk
♥ 300 g smør
♥ 250 g melis
♥ 100 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 1,5 kg hvetemel
Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem
♥ 2 dl tykt bringebærsyltetøy
♥ 2 dl tykt blåbærsyltetøy
♥ 1 dl bringebær
♥ 1 dl blåbær
Pynt:
♥ melisdryss eller melisglasur
Fremgangsmåte:
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig.
Del deigen i to like store deler og kjevle ut hver halvdel til en stor leiv som er omtrent 30x40 cm.
Smør først et tynt lag vaniljekrem på begge leivene. Smør deretter et lag bringebærsyltetøy på den ene leiven og blåbærsyltetøy på den andre. Dryss deretter over noen friske eller frosne bær til slutt (bringebær over bringebærsyltetøyet og blåbær over blåbærsyltetøyet) - det gir ekstra god smak.
Rull leivene sammen fra langsiden og skjær dem i tykke skiver. Legg skivene i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm), blåbær og bringebær annenhver gang. Det er vanligvis plass til om lag 20 stk i en langpanne. De resterende skivene legges i papirformer som settes på stekeplate. Etterhev i 1 time.
Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 10-12 minutter, til de er gjennomstekte (se tips). Bollene som stekes i langpanne trenger litt lenger steketid, ca. 15-20 minutter.
Avkjøl helt og pynt med melisdryss eller melisglasur laget av melis og vann.
Tips:
♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og kjevle og ikke løs og klissete.
♥ Steketemperaturen på 230°C er temmelig varm. Følg godt med når du steker bollene. De skal bli gylne i fargen og gjennomstekte, men ikke brent.
♥ Jeg har her brukt deigen på Verdens beste boller. Det går fint å lage tilsvarende boller med utgangspunkt i andre bolledeiger også.
♥ Vaniljekrem smaker nydelig sammen med bærene, men kan sløyfes.
Superpopulær bollekake i rødt, hvitt og blått!
Blåbærbollene er nydelige! Jeg lagde noen uten vaniljekrem også, og det ble også veldig gode boller. Perfekt for de som liker boller som ikke er for søte og som har veldig god smak av blåbær.
De med bringebær ble også vidunderlig gode!
Håper du ble inspirert til å lage noen skikkelig gode boller i helgen!
Kos deg!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 liter melk
♥ 300 g smør
♥ 250 g melis
♥ 100 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 1,5 kg hvetemel
Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem
♥ 2 dl tykt bringebærsyltetøy
♥ 2 dl tykt blåbærsyltetøy
♥ 1 dl bringebær
♥ 1 dl blåbær
Pynt:
♥ melisdryss eller melisglasur
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig.
Del deigen i to like store deler og kjevle ut hver halvdel til en stor leiv som er omtrent 30x40 cm.
Smør først et tynt lag vaniljekrem på begge leivene. Smør deretter et lag bringebærsyltetøy på den ene leiven og blåbærsyltetøy på den andre. Dryss deretter over noen friske eller frosne bær til slutt (bringebær over bringebærsyltetøyet og blåbær over blåbærsyltetøyet) - det gir ekstra god smak.
Rull leivene sammen fra langsiden og skjær dem i tykke skiver. Legg skivene i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm), blåbær og bringebær annenhver gang. Det er vanligvis plass til om lag 20 stk i en langpanne. De resterende skivene legges i papirformer som settes på stekeplate. Etterhev i 1 time.
Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 10-12 minutter, til de er gjennomstekte (se tips). Bollene som stekes i langpanne trenger litt lenger steketid, ca. 15-20 minutter.
Avkjøl helt og pynt med melisdryss eller melisglasur laget av melis og vann.
♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og kjevle og ikke løs og klissete.
♥ Steketemperaturen på 230°C er temmelig varm. Følg godt med når du steker bollene. De skal bli gylne i fargen og gjennomstekte, men ikke brent.
♥ Jeg har her brukt deigen på Verdens beste boller. Det går fint å lage tilsvarende boller med utgangspunkt i andre bolledeiger også.
♥ Vaniljekrem smaker nydelig sammen med bærene, men kan sløyfes.
7 kommentarer
Vilka härliga bakverk!! Jag
Vilka härliga bakverk!! Jag ska prova mig på flera av dom. Inspirerande!
www.susannasekologiska.com
Hei! Disse så utrolig gode ut
Hei! Disse så utrolig gode ut og skal prøves! Hvilken vaniljekrem bruker du/vil du anbefale?
Hei - disse vil jeg prøve å
Hei - disse vil jeg prøve å lage- men heves de bare en gang? Takk for svar - og for super blogg!
Skal ikke deigen heve?
Skal ikke deigen heve?
hej!
hej!
Jeg bor i Frankrig, hvor faerdig lavet vanillecreme ikke findes.. Hvordan kan jeg selv lave den samme vanillecreme?
Paa forhaand tak,
Sophie
Hvor tykk har du "bunnen" ?
Hvor tykk har du "bunnen" ? syns det ble veldig "klissete" når jeg skulle skjer skiver selv om jeg var veldig lett på hånda. Står i ovnen nå så satser på at den blir knall god :-)
Kan denne fryses?
Kan denne fryses?
Skriv ny kommentar