Brukere online: 213
Brukere i dag: 1049
Brukere siste 7 dager: 200582
Dette er deilige, amerikanske chocolate chip cookies som får en myk konsistens fordi de lages med både hvitt sukker, brunt sukker og sirup.
Revet appelsinskall, vanilje og sjokolade gir den gode smaken!
Appelsin og sjokolade er jo deilige smaker til jul.
Cookiesene kan gjerne lages nå og oppbevares i kakeboks eller fryser frem til jul.
Ingredienser:
♥ 250 g smør
♥ 300 g brunt sukker
♥ 150 g hvitt sukker
♥ 70 g lys sirup
♥ 3 egg
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ revet skall av 2 appelsiner
♥ 1 ts natron
♥ 500 g hvetemel
♥ 400 g sjokoladebiter (chocolate chips)
Fremgangsmåte:
Rør mykt smør sammen med brunt og hvitt sukker til luftig smørkrem. Pisk inn sirupen og deretter eggene, ett om gangen. Pisk godt mellom hvert egg så smørkremen blir skikkelig luftig. Bland deretter inn vaniljeekstrakt og revet appelsinskall. Sikt mel og natron og ha i. Rør godt til du får en jevn deig. Bland i sjokoladebitene til slutt.
Del deigen i to deler og pakk hver del godt inn i plastfolie.
Sett deigen i kjøleskapet til dagen etter.
Dagen etter tar du deigen ut av kjøleskapet og lar den stå i romtemperatur i ca. 1 time slik at den mykner igjen.
Form deigen til runde kuler som settes på bakepapirdekkede stekeplater med litt avstand mellom. Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 15-20 minutter. De ferdigstekte kakene skal være gylne i kantene, men fortsatt myke.
La kakene avkjøles på stekeplaten i 10 minutter før de forsiktig flyttes over rist og avkjøles helt.
Eller forresten.... disse cookiesene er også veldig gode mens de fortsatt er litt varme...
Tips:
♥ Jeg har her brukt amerikanske chocolate chips, men det går også helt greit å bruke grovt hakket kokesjokolade.
♥ Denne deigen virker bløt når den er nylaget, men den blir fastere av å ligge i kjøleskapet innpakket i plast til dagen etter.
♥ Cookiesene kan oppbevares i tettsluttet kakeboks. De er også veldig fine å fryse og holder da enda bedre på den myke, "chewy" konsistensen.
Utrolig deilig smak og ikke minst konsistens på disse cookiesene!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 250 g smør
♥ 300 g brunt sukker
♥ 150 g hvitt sukker
♥ 70 g lys sirup
♥ 3 egg
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ revet skall av 2 appelsiner
♥ 1 ts natron
♥ 500 g hvetemel
♥ 400 g sjokoladebiter (chocolate chips)
Rør mykt smør sammen med brunt og hvitt sukker til luftig smørkrem. Pisk inn sirupen og deretter eggene, ett om gangen. Pisk godt mellom hvert egg så smørkremen blir skikkelig luftig. Bland deretter inn vaniljeekstrakt og revet appelsinskall. Sikt mel og natron og ha i. Rør godt til du får en jevn deig. Bland i sjokoladebitene til slutt.
Del deigen i to deler og pakk hver del godt inn i plastfolie. Sett deigen i kjøleskapet til dagen etter.
Dagen etter tar du deigen ut av kjøleskapet og lar den stå i romtemperatur i ca. 1 time slik at den mykner igjen.
Form deigen til runde kuler som settes på bakepapirdekkede stekeplater med litt avstand mellom. Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 15-20 minutter. De ferdigstekte kakene skal være gylne i kantene, men fortsatt myke.
La kakene avkjøles på stekeplaten i 10 minutter før de forsiktig flyttes over rist og avkjøles helt.
♥ Jeg har her brukt amerikanske chocolate chips, men det går også helt greit å bruke grovt hakket kokesjokolade.
♥ Denne deigen virker bløt når den er nylaget, men den blir fastere av å ligge i kjøleskapet innpakket i plast til dagen etter.
♥ Cookiesene kan oppbevares i tettsluttet kakeboks. De er også veldig fine å fryse og holder da enda bedre på den myke, "chewy" konsistensen.
8 kommentarer
Ser jättegoda ut. Får sätta
Ser jättegoda ut. Får sätta tålamodet på prov och testa :-)
Det ser supergodt ut! Lurer
Det ser supergodt ut! Lurer på om de holder til jul om man oppbevarer de i kakeboks, ikke fryser?
Holder andre type cookies også fram til jul? Om det er sååå å si lik oppskrift med noen få endringer... (men fortsatt egg)
Tusen takk for svar <3 ønsker å lage disse som julegaver så fort som mulig, men vet jo ikke når jeg kan gjøre det :)
Fantastisk gode!! Enkle å
Fantastisk gode!! Enkle å lage, men krever dog litt planlegging da deigen må lages dagen før. Veldig friske med appelsinsmaken som passer perfekt med sjokoladen. Mmmmmm! :D
Hei, høres kjempegode ut.
Hei, høres kjempegode ut. Hvor mange blir det av denne deigen?
Jeg lurer på det samme som
Jeg lurer på det samme som Silje Marie A. Vet du hvor lenge de kan holde seg i en kakeboks? Og blir de like gode hvis man fryser de og tiner de igjen? :)
Veldig gode og enkle å lage.
Veldig gode og enkle å lage. Fikk 40 cookies av deigen, men noe større enn de på bildet.
Hei mine ble gode men veldig
Hei mine ble gode men veldig brune. Kan man bruke bare vanlig sukker?
De var veldig gode
De var veldig gode
Skriv ny kommentar