Brukere online: 2186
Brukere i dag: 30233
Brukere siste 7 dager: 196110
Nydelig og enkel smuldrepai med fantastisk god smakskombinasjon!
Epler og marsipan smaker jo utrolig godt sammen.
Og med vaniljekrem i tillegg, så blir dette bare helt NAM!
Ingredienser:
♥ 5 dl vaniljekrem
- -
♥ 3-4 epler
♥ 1 ts kanel
♥ 2 ss brunt sukker
Smuldredeig:
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 125 g smør
♥ 200 g råmarsipan eller kransekakemasse (se tips)
Pynt:
♥ 40 g mandelflak
♥ 1 ss brunt sukker
Fremgangsmåte:
Fordel vaniljekremen i bunnen på en ildfast form.
Skrell og rens eplene. Del eplene i båter som legges oppå vaniljekremen i formen.
Dryss kanel og brunt sukker over eplebitene.
Ha melet i en food processor. Tilsett mykt smør i klatter og marsipanen (eller kransekakemassen) oppdelt i biter. Kjør på full hastighet så smøret og marsipanen fordeler seg jevnt i melet og du får en smulete deig.
Smuldre deigen over eplene i formen. Dryss over mandelflak og brunt sukker.
Stek smuldrepaien midt i ovnen ved 200°C i ca. 25 minutter.
Deilig, varm eplekake som er superrask å lage!
Tips:
♥ Bruk helst råmarsipan fremfor figurmarsipan, for råmarsipan har bedre smak og tåler steking bedre (lilla rull fra Odense). Du kan også bruke kransekakemasse (grønn rull fra Odense) - som jeg har gjort her. Passer for de som er ekstra glade i mandelsmaken.
♥ Som vaniljekrem kan du enten bruke hjemmelaget eller ferdigkjøpt.
♥ Smuldrepaien smaker best samme dag den er laget.
Veldig enkelt - veldig godt!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 5 dl vaniljekrem
- -
♥ 3-4 epler
♥ 1 ts kanel
♥ 2 ss brunt sukker
Smuldredeig:
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 125 g smør
♥ 200 g råmarsipan eller kransekakemasse (se tips)
Pynt:
♥ 40 g mandelflak
♥ 1 ss brunt sukker
Fordel vaniljekremen i bunnen på en ildfast form.
Skrell og rens eplene. Del eplene i båter som legges oppå vaniljekremen i formen. Dryss kanel og brunt sukker over eplebitene.
Ha melet i en food processor. Tilsett mykt smør i klatter og marsipanen (eller kransekakemassen) oppdelt i biter. Kjør på full hastighet så smøret og marsipanen fordeler seg jevnt i melet og du får en smulete deig.
Smuldre deigen over eplene i formen. Dryss over mandelflak og brunt sukker.
Stek smuldrepaien midt i ovnen ved 200°C i ca. 25 minutter.
♥ Bruk helst råmarsipan fremfor figurmarsipan, for råmarsipan har bedre smak og tåler steking bedre (lilla rull fra Odense). Du kan også bruke kransekakemasse (grønn rull fra Odense). Passer for de som er ekstra glade i mandelsmaken.
♥ Som vaniljekrem kan du enten bruke hjemmelaget eller ferdigkjøpt.
♥ Smuldrepaien smaker best samme dag den er laget.
2 kommentarer
Har det noe å si hvordan eple
Har det noe å si hvordan eple det er?:) røde eller grønne?:)
Neste gang skal jeg huske å
Neste gang skal jeg huske å bruke minst 4 epler, for jeg prøvde med 2. Det ble for søtt. Kommer sikkert til sløyfe litt av sukkeret også. Men det var farlig godt altså!
Skriv ny kommentar