Yoghurtispinner med skogsbær

Annonse: Bakeren og Kokken

Hei dere!

Beklager at dere ikke har hørt fra meg på noen dager, men det er skikkelig innspurt nå før ferien på flere fronter, så det har vært knapt med tid. Men om bare noen dager blir det rolige feriedager, og det skal bli så deilig....!  Shades smile 

Ispinner hører sommeren til, og de aller beste lager du selv! Det geniale med å lage ispinner selv er selvsagt at du da også har full kontroll på hva du tilsetter. Bruker du bare yoghurt og bær, vanilje og litt søtning som jeg har gjort her, får du langt sunnere ispinner enn du vil kunne finne i noen som helst butikk. Og smaken blir nydelig!

 

 

For å lage hjemmelagde ispinner trenger du isformer. Jeg har kommet over noen fantastisk flotte isformer fra Silikomart som fås kjøpt i nettbutikken til Bakeren og Kokken. Det fine med disse formene er at de er laget av silkonmateriale og ikke plast, som gjør at isen er veldig lett å få ut av formen. Isformene finnes i flere varianter og fasonger, se her.

 

 

Sommerens favorittprodukt!  Smile 

 

 

Oppskriften passer til 8 ispinner.

 

Ingredienser:

♥ 750 g gresk yoghurt vanilje (se tips)
♥ 300 g frossen skogsbærblanding
♥ 4 ss melis
♥ 2 ss ekte vaniljesukker


Fremgangsmåte:

Tin skogsbærene.

Bland de tinte bærene og bærsaften med yoghurten, og vend deretter inn melis og ekte vaniljesukker (se tips).

Fordel blandingen i isformene og stikk inn ispinnene.

Sett formene i fryseren i noen timer (eller over natten) til yoghurtisen har stivnet.

 

 

Løsne ispinnene fra formene - det går lett som bare det!  Smile

 

 

Ispinnene er klare til å serveres! 

Og selvfølgelig trenger du ikke å bruke opp alle på en gang som jeg gjorde her...  Grin  Bare sett de andre isene tilbake i fryseren til du føler for å unne deg noe sunt og godt.

 

 

Tips:

♥ Det er viktig at du bruker gresk (eller tyrkisk) yoghurt som er tykk i konsistensen.  Jeg har brukt gresk yoghurt med vaniljesmak som er nydelig og søt på smak. Bruker du gresk yoghurt naturell, bør du tilsette en god del mer melis og/eller vaniljesukker for å få god smak på isen.

 

Gresk yoghurt vanilje & ekte vaniljesukker gir veldig god smak på isen!
 

♥ Merk at fryseprosessen fjerner mye av søtsmaken, så du må lage isblandingen søtere for å få en god iskrem enn om du hadde spist yoghurten uten å fryse den.

♥ Skogsbær kan byttes med andre bær. Hvis du ikke vil ha hele bær i den ferdige isen, kan du mose bærene i en food processor før du blander dem med yoghurten.

♥ Isformene jeg har brukt her er av merket Silikomart, som er av super kvalitet og som finnes i forskjellige fasonger. Den ferdige isen løsner veldig lett fra formene og gir perfekt resultat hver gang! Du får kjøpt isformene i nettbutikken til Bakeren og Kokken for bare kr 179 for en pakke med 4 former. Til denne oppskriften som passer til 8 ispinner trenger du med andre ord to slike pakker, men det er jo ikke noe i veien for å halvere oppskriften. Ispinnene følger med i pakken.

 

 

Hele utvalget av isformer finner du her.

 

Yoghurtis med bær er forfriskende og sunn nytelse på varme sommerdager som du absolutt bør prøve!

 

 

Herlig! 

 

 

Ha en super sommerdag videre!

  Heart 

 

Innlegget er skrevet som del av mitt samarbeid med bakerenogkokken.no, en av Skandinavias ledende nettbutikker for kjøkkenutstyr til baking og matlaging. Du finner dem på Facebook her og på Instagram som @bakerenogkokken

 

Yoghurtispinner med skogsbær
Ingredienser

♥ 750 g gresk yoghurt vanilje (se tips)
♥ 300 g frossen skogsbærblanding
♥ 4 ss melis
♥ 2 ss ekte vaniljesukker

Fremgangsmåte

Tin skogsbærene.

Bland de tinte bærene og bærsaften med yoghurten, og vend deretter inn melis og ekte vaniljesukker (se tips).

Fordel blandingen i isformene og stikk inn ispinnene.

Sett formene i fryseren i noen timer (eller over natten) til yoghurtisen har stivnet.

Løsne ispinnene fra formene og server!

Tips

♥ Det er viktig at du bruker gresk (eller tyrkisk) yoghurt som er tykk i konsistensen.  Jeg har brukt gresk yoghurt med vaniljesmak som er nydelig og søt på smak. Bruker du gresk yoghurt naturell, bør du tilsette en god del mer melis og/eller vaniljesukker for å få god smak på isen.

♥ Merk at fryseprosessen fjerner mye av søtsmaken, så du må lage isblandingen søtere for å få en god iskrem enn om du hadde spist yoghurten uten å fryse den.

♥ Skogsbær kan byttes med andre bær. Hvis du ikke vil ha hele bær i den ferdige isen, kan du mose bærene i en food processor før du blander dem med yoghurten.

♥ Isformene jeg har brukt her er av merket Silikomart, som er av super kvalitet og som finnes i forskjellige fasonger. Den ferdige isen løsner veldig lett fra formene og gir perfekt resultat hver gang! Du får kjøpt isformene i nettbutikken til Bakeren og Kokken for bare kr 179 for en pakke med 4 former. Til denne oppskriften som passer til 8 ispinner trenger du med andre ord to slike pakker, men det er jo ikke noe i veien for å halvere oppskriften. Ispinnene følger med i pakken.

2 kommentarer

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift