Brukere online: 1993
Brukere i dag: 22157
Brukere siste 7 dager: 196070
Dette er en myk og amerikansk-inspirert gulrotkake med kanel, brunt sukker, rosiner, valnøtter og ananasbiter. Kaken blir veldig saftig og kjempegod på smak - og dessuten blir den høy og flott å se på og passer dermed utmerket til festlige lag!
Det passer vel bra siden det snart er helg, eller hva?
Og husk forresten at sprudlende champagne er en nydelig drikk til søte kaker!
Ingredienser:
Gulrotkakebunner:
♥ 400 g finraspet gulrot
♥ 150 g brunt farinsukker
♥ 100 g rosiner
♥ 5 egg
♥ 350 g sukker
♥ 2 dl matolje
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 280 g ananasbiter
♥ 2 ts natron
♥ 0,5 ts salt
♥ 4 ts kanel
♥ 450 g hvetemel
♥ 100 g valnøtter
Ostekrem:
♥ 400 g kremost naturell
♥ 150 g romtemperert smør
♥ 750 g melis
♥ 2 ts sitronsaft (eller ananassaft fra boksen)
Fremgangsmåte:
Bland finraspet gulrot, brunt farinsukker og rosiner i en bolle. La dette stå i 15 minutter.
Pisk imens eggene og det hvite sukkeret til tykk og luftig eggedosis. Vend inn olje og vaniljeekstrakt. Sikt sammen mel, natron, salt og kanel. Bland dette inn i eggedosisen og rør til kakerøren blir klumpfri. Vend deretter inn gulrotblandingen, ananas oppdelt i små biter og grovt hakkede valnøtter.
Fordel deigen i 3 runde former (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Prøv å få omtrent like mye deig i hver av formene (det får du til om du setter formene på en vektskål). Hvis du ikke har 3 kakeformer på 20 cm, går det fint å steke en kakebunn av gangen.
Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175°C i 40-45 minutter, til de er gjennomstekte. Avkjøl kakebunnene helt før du tar dem ut av formene og drar av bakepapiret på undersiden.
Pisk romtemperert kremost og smør sammen. Bland i melisen litt og litt om gangen, og pisk videre til en tykk og luftig ostekrem. Smak til med sitronsaft eller bruk ananassaft fra boksen.
Fordel ostekremen mellom kakebunnene og rundt hele kaken.
Tips:
♥ Det skal i denne oppskriften være 280 g ananasbiter, som er vekt uten saft og tilsvarer 2 små bokser.
♥ Pass på at du bruker matolje med nøytral smak, slik som rapsolje eller solsikkeolje.
♥ Denne kaken holder seg saftig i et par dager. Oppbevar den kjølig, men kaken kan gjerne stå i romtemperatur et par timer før servering.
Fantastisk herlig gulrotkake!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Gulrotkakebunner:
♥ 400 g finraspet gulrot
♥ 150 g brunt farinsukker
♥ 100 g rosiner
♥ 5 egg
♥ 350 g sukker
♥ 2 dl matolje
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 280 g ananasbiter
♥ 2 ts natron
♥ 0,5 ts salt
♥ 4 ts kanel
♥ 450 g hvetemel
♥ 100 g valnøtter
Ostekrem:
♥ 400 g kremost naturell
♥ 150 g romtemperert smør
♥ 750 g melis
♥ 2 ts sitronsaft (eller ananassaft fra boksen)
Bland finraspet gulrot, brunt farinsukker og rosiner i en bolle. La dette stå i 15 minutter.
Pisk imens eggene og det hvite sukkeret til tykk og luftig eggedosis. Vend inn olje og vaniljeekstrakt. Sikt sammen mel, natron, salt og kanel. Bland dette inn i eggedosisen og rør til kakerøren blir klumpfri. Vend deretter inn gulrotblandingen, ananas oppdelt i små biter og grovt hakkede valnøtter.
Fordel deigen i 3 runde former (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Prøv å få omtrent like mye deig i hver av formene (det får du til om du setter formene på en vektskål). Hvis du ikke har 3 kakeformer på 20 cm, går det fint å steke en kakebunn av gangen.
Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175°C i 40-45 minutter, til de er gjennomstekte. Avkjøl kakebunnene helt før du tar dem ut av formene og drar av bakepapiret på undersiden.
Pisk romtemperert kremost og smør sammen. Bland i melisen litt og litt om gangen, og pisk videre til en tykk og luftig ostekrem. Smak til med sitronsaft eller bruk ananassaft fra boksen.
Fordel ostekremen mellom kakebunnene og rundt hele kaken.
♥ Det skal i denne oppskriften være 280 g ananasbiter, som er vekt uten saft og tilsvarer 2 små bokser.
♥ Pass på at du bruker matolje med nøytral smak, slik som rapsolje eller solsikkeolje.
♥ Denne kaken holder seg saftig i et par dager. Oppbevar den kjølig, men kaken kan gjerne stå i romtemperatur et par timer før servering.
7 kommentarer
Hva kan jeg erstatte
Hva kan jeg erstatte ananasbiter med?
Nina J. : Du kan erstatte
Nina J. : Du kan erstatte ananas med revet eple.
Jag blir så inspirerad. Tack
Jag blir så inspirerad. Tack för goda recept
Gå gärna in på min nya blogg om mode
loveit2.bloggo.nu/
Nam, nam, nammm!! Elskar
Nam, nam, nammm!! Elskar gulrotkake, så denne må testast <3
Ser bra ut!
Ser bra ut!
Går det ann med bare farin
Går det ann med bare farin sukker, eller må den være brun?
Kjempebra oppskrift. Har…
Kjempebra oppskrift.
Har bakt den med glutenfritt mel istedenfor hvetemel. Resultatet ble veldig bra. :)
Skriv ny kommentar