Oreo Cake Original

Oreo Cake Original
Ingredienser

Bunn:
400 g Oreokjeks
100 g smør

Fyll 1:
200 g kremost
2,5 dl melis
2 dl kremfløte

Fyll 2:
1 pk sjokoladepuddingpulver (til koking)
6 dl H-melk

Pynt:
3 dl kremfløte
130 g Oreokjeks

Fremgangsmåte

Ha Oreokjeks i en food processor sammen med mykt smør. Kjør på full hastighet til en jevn masse.

Trykk kjeksmassen i bunnen på en rund form (26 cm i diameter). Bruk gjerne Porsgrunns kakeform som kombinerer kakeform og kakefat (se bilde). Eller sett en kakering direkte på et kakefat. Sett i kjøleskapet i 30 min.

Rør sammen kremost og melis. Pisk kremfløten til krem og bland inn i ostekremen. Smør dette jevnt over kjeksbunnen. Sett tilbake i kjøleskapet i 30 min.

Ha sjokoladepuddingpulveret og 1 dl kald H-melk i en liten kjele. Rør til pulveret er oppløst (bruk en spiralvisp). Tilsett 4 dl H-melk til og kok opp under stadig omrøring til du ser at blandingen tykner. Ta kjelen av platen og pisk inn 1 dl kald H-melk til slutt. La stå til sjokoladepuddingen er helt avkjølt, men enda ikke helt stivnet. Pisk jevnlig i den under avkjølingen, slik at du unngår snerkdannelse.

Hell den kalde sjokoladepuddingen i kakeformen og sett tilbake i kjøleskapet til puddingen har stivnet helt (ca 3 timer).

Løsne kakeringen fra kaken ved å skjære langsmed kanten med en skarp kniv. Fjern kakeringen. Dekk kaken med pisket krem og pynt med grovt hakkede Oreokjeks.

Tips

Oreo er definitivt Amerikas mest berømte kjeks og består av doble mørke sjokoladekjeks fylt med en slags vaniljesmørkrem. På kjekspakken står det dessuten i all beskjedenhet at Oreo er "The World's No 1 Biscuit !". Du får nå kjøpt kjeksene i mange norske matvarebutikker!

Kaken oppbevares kjølig.

Kakekategori
Allergier og preferanser

14 kommentarer

Hjelp, bakte kaken i går kveld, har stått i mange timer, men sjokoladepuddingdelen har ikke stivnet :/ Hva har jeg gjort galt? Tips?

Skal lage denne kaken ,men liker ikke sjokolade pudding så kutter den ut. Så jeg tar oreokjeksen rett på ostefyllet ❤️✨

Jeg skipper pudding om jeg har det travelt, men da tar jeg et lag ostekrem med rawkakaopulver oppi istedenfor evt philadelphia sjokolade ;)

Tror du hadde likt oreokake med sjokoladepudding selv om du ikke liker sjokoladepudding ;)

Er feil med 6dl melk i sjokkoladepudding.
Skal ver 2dl på pakken vi bruker.
Ved 6dl stivner ikkje puddingen!!!

Man må jo se på hvilken sjokoladepuddingpulver man har da ;) 6dl funker veldig fint på den jeg bruker fra freia der skal det i utgangspunktet være 7,5dle væske. men jeg gjør som det står i kakeoppsrkiften. :)

Jeg pleier å droppe sjokoladepuddingen og bruker istedenfor sjokolademousse.
Det går helt fint an det også.
Sjokolademousse pulver fra Freia fåes kjøpt i alle dagligvarebutikker. Og det finnes både med daimkuler og melkesjokoladekuler. Anbefales.:)

Jeg er dansker og kan ikke oversætte H-mælk. Er der nogen nordmænd der kan forklare hvad det er?

Hei! Jeg ser at jeg har gjort alt rett. Fortsatt er kremen løs. Den smaker godt, men blir vanskelig å spise. 2/10

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift