Brukere online: 1271
Brukere i dag: 5808
Brukere siste 7 dager: 195436
Deilig, kremete sjokolademousse i lekre, mørke sjokoladeskåler kan smelte mange svake desserthjerter! Og så lett det er å få det til....
Med ferdigkjøpte sjokoladeskåler og ferdig sjokolademoussepulver er kakekunstens største utfordring å dele jordbærene opp i pene halvdeler.
Oppskriften gir 8 stk.
8 stk ferdigkjøpte sjokoladeskåler
Hjemmelaget sjokolademousse:
4 eggeplommer
1 dl melis
200 g kokesjokolade
0,5 dl kaffe
3 dl kremfløte
4 eggehviter
2 ss sjokolade- eller kaffelikør
Pynt:
friske jordbær
Pisk eggeplommer og melis luftig.
Smelt sjokoladen sammen med kaffe på svak varme. Tilsett den flytende sjokoladen i eggemassen.
Rør deretter inn pisket krem.
Pisk eggehvitene stive (gjerne sammen med en bitteliten klype salt, for dette gjør at eggehvitene blir ekstra stive). Vend det hvite skummet forsiktig i sjokolademoussen.
Smak til med likør til slutt.
Fordel blandingen i sjokoladeformene og sett i kjøleskapet i minst 3-4 timer.
Pynt med halve jordbær når sjokolademoussen har stivnet.
♥ Sjokoladeskåler fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikkene. Se i hyllene for desserter og bakevarer. 1 pk av den typen jeg kjøpte inneholder 8 stk sjokoladeskåler.
♥ Til nød kan du fylle sjokoladeformene med ferdigkjøpt sjokolademousse. Pisk opp sjokolademoussen med kald melk som anvist på pakken. Fordel moussen straks i sjokoladeformene og sett i kjøleskapet i minst 1 time før servering, slik at sjokolademoussen stivner.
2 kommentarer
Hei. Ser at mange oppskrifter
Hei. Ser at mange oppskrifter har gelatin i seg men det bruker ikke du. Er det ikke nødvendig, og gjør det noe med konsistensen å droppe det? :)
Det er ikke nødvendig å…
Det er ikke nødvendig å bruke gelatin i sjokolademousse, så sant man lager den med kokesjokolade og ikke kakaopulver. Kokesjokoladen stivner ved avkjøling, som gjør at moussen blir fast.
Skriv ny kommentar