Brukere online: 286
Brukere i dag: 916
Brukere siste 7 dager: 200592
Hei,
Her skal du få oppskriften på mine favorittrundstykker for tiden!
Disse rundstykkene er superlette å lage, de er sunne og næringsrike og så metter de lenge.
Du trenger veldig få ingredienser, og hovedbasen består av egg, cottage cheese og havregryn. De lages med bakepulver og ikke gjær, så du trenger ingen tid til heving av deigen.
Rundstykkene blir kompakte, men likevel veldig myke og kjempegode!
Anbefales virkelig! Oppskriften gir 8 stk.
Ingredienser:
♥ 3 egg
♥ 400 g cottage cheese
♥ 2 ts bakepulver
♥ 0,5 ts salt
♥ 400 g havregryn (små, lettkokte)
Pynt:
♥ sesamfrø
Fremgangsmåte:
Mos egg og cottage cheese sammen slik at du får en helt glatt og klumpfri masse. Du kan bruke food processor eller stavmikser til dette.
Rør inn bakepulver og salt.
Ha så i havregryn og bland deigen raskt sammen. Den skal bli nokså bløt, men fast nok til at du kan forme den.
Ha bakepapir på en stekeplate. Form deigen til 8 rundstykker som legges på platen.
Pensle over med vann og dryss over sesamfrø.
Stek rundstykkene midt i ovnen ved 200°C i ca. 25-30 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
Tips:
♥ Jeg bruker 1 stort beger cottage cheese (mager type) til denne oppskriften, som er på 400 g. Det er meningen å mose egg og cottage cheese sammen slik at alle klumpene i cottage cheesen jevner seg ut og du får en glatt masse.
♥ Proteinrundstykker oppbevares kjølig og innpakket i plast så de holde seg myke. De er kjempefine å fryse. Varm dem gjerne kort i ovnen eller i mikrobølgeovnen før servering, så blir de myke og ekstra gode.
♥ Hvis du synes at rundstykkene flyter for mye utover under stekingen, kan det hjelpe å la deigen stå og svelle i 15-30 minutter før du former og steker rundstykkene.
♥ Se også Proteinrundstykker med kremost og Havrerundstykker med cottage cheese og chiafrø, som er variasjoner av denne oppskriften.
Disse rundstykkene er gode til alle typer pålegg!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 3 egg
♥ 400 g cottage cheese
♥ 2 ts bakepulver
♥ 0,5 ts salt
♥ 400 g havregryn (små, lettkokte)
Pynt:
♥ sesamfrø
Mos egg og cottage cheese sammen slik at du får en helt glatt og klumpfri masse. Du kan bruke food processor eller stavmikser til dette.
Rør inn bakepulver og salt.
Ha så i havregryn og bland deigen raskt sammen. Den skal bli nokså bløt, men fast nok til at du kan forme den.
Ha bakepapir på en stekeplate. Form deigen til 8 rundstykker som legges på platen.
Pensle over med vann og dryss over sesamfrø.
Stek rundstykkene midt i ovnen ved 200°C i ca. 30 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
♥ Jeg bruker 1 stort beger cottage cheese (mager type) til denne oppskriften, som er på 400 g. Det er meningen å mose egg og cottage cheese sammen slik at alle klumpene i cottage cheesen jevner seg ut og du får en glatt masse.
♥ Hvis du synes at rundstykkene flyter for mye utover under stekingen, kan det hjelpe å la deigen stå og svelle i 15-30 minutter før du former og steker rundstykkene.
♥ Proteinrundstykker oppbevares kjølig og innpakket i plast så de holde seg myke. De er kjempefine å fryse. Varm dem gjerne kort i ovnen eller i mikrobølgeovnen før servering, så blir de myke og ekstra gode.
47 kommentarer
Hvor mye karbohydrater er det
Hvor mye karbohydrater er det i oppskriften ?
Det har jeg ikke regnet på...
Det har jeg ikke regnet på... ;-)
Kaloriene blir som følger:
Kaloriene blir som følger:
270 kalorier pr stykk
31 gram karbohydrater
15 gram protein
8 gram fett
Bør nevne at jeg brukte
Bør nevne at jeg brukte vanlig cottage cheese, altså den med mer fett.
Takk for svar! :-)
Takk for svar! :-)
Kan man bruge andet ost end
Kan man bruge andet ost end cottage cheese?
Ja, du kan for eksempel bytte
Ja, du kan for eksempel bytte ut halvparten med kremost (gjerne med smak av urter og hvitløk). Ricottaost går nok sikkert også bra å bruke.
Hei, hva annet kan bruke for
Hei, hva annet kan bruke for å erstatte egg?
Tror nok du må bruke egg i
Tror nok du må bruke egg i denne oppskriften for at rundstykkene skal henge sammen.
Hei.
Hei.
Når jeg lager dem så blir de skinnflate. Hvordan greier jeg å unngå det?
Det skal de ikke bli. Har du
Det skal de ikke bli. Har du brukt hele mengden havregryn som står i oppskriften? Det er nemlig viktig at du gjør. I tillegg kan det hjelpe å la deigen stå og svelle en stund før du steker rundstykkene.
Ja har brukt hele mengden.
Ja har brukt hele mengden. Åja skal prøve å la de stå en stund før de stekes
Hei.
Hei.
Mine blir ikke helt gjennomstekte, har hatt de i ovnen lenger enn det det står også nå. Er det vanlig at de er litt "bløte" inni?
Helt normalt Mine blir også
Helt normalt Mine blir også det hver gang
De skal ikke bli bløte, men…
De skal ikke bli bløte, men siden der såpass kompakte, kan de nok kjennes litt fuktige i midten, i hvert fall når de er nystekte. Hvis du ikke liker dette, kan du lage rundstykkene flatere og/eller øke steketiden.
Hei!
Hei!
Nettopp laget protein rundstykker ( cottage cheese/havregryn) . Dessverre har de en lei tendens til å flyte utover og blir flate.
Hva gjør jeg feil?
Følg tipset om å la deigen…
Følg tipset om å la deigen stå og svelle en stund før du former rundstykkene og steker dem. Da vil de holde fasongen mye bedre.
Hei :)
Hei :)
Desse blir så gode, men mine blir aldri høge? Dei sig utover når dei har stått i ovnen eit par minutt...Tips til kva eg gjer feil? Eg har ikkje salt i dei, då me lever satfritt i størst mogleg grad :)
Prøv tipset som nevnt…
Prøv tipset som nevnt ovenfor om å la deigen stå og svelle en stund før du former og steker rundstykkene. Jeg skal skrive det inn i tipsfeltet i oppskriften.
Et tips for å unngå at de
Et tips for å unngå at de blir flate, er å ikke blande cottage cheesen lenger enn at den akkurat blir oppløst. Blandes den for lenge, er det min erfaring at de flyter ut. Hvis du synes det er kjipt med klumper, er det muligens lurt å knuse litt med en gaffel før du blander den med resten. Elsker for øvrig denne oppskriften!
Takk for tipset ditt!
Takk for tipset ditt!
Hei Hvis man vil doble
Hei Hvis man vil doble oppskriften, må man bruke 6 egg da?
Ja, hvis du vil doble…
Ja, hvis du vil doble oppskriften, må du bruke dobbelt opp av alle ingrediensene.
Det sier jo seg selv…
Det sier jo seg selv. Dobbler du oppskrivfte så må du ta DOBBELT av alt som står. Lurer av og til på hva samfunnet har blitt til. 3+3= 6!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ekstremt gode med oregano
Ekstremt gode med oregano inni, og gresskarkjerner på toppen
Å, høres godt ut!
Å, høres godt ut!
Helt nydelig med tranebær
Helt nydelig med tranebær eller rosiner, samt litt frø i! Deilig med nystekte rundstykker med syltetøy og ost
Å nam, det må jeg teste ut!
Å nam, det må jeg teste ut!
Hvor lenge kan disse ligge i…
Hvor lenge kan disse ligge i kjøleskapet?
De holder seg fint i 1 uke i…
De holder seg fint i 1 uke i hvert fall. Pakk dem godt inn i plast så de ikke blir tørre. Ellers er disse rundstykkene også supre å fryse!
Så lenge du vil, kan vær di…
Så lenge du vil, kan vær di mugler etter noen uler eller dager, men da er di bare ekstra gode.:) desto meir mugg desto betre smak
Hei Går det an å lage»deigen…
Hei
Går det an å lage»deigen» på kvelden for så å steke de om morgenen? Har laget de mange ganger og steker de nå i airfryer, blir så fluffy og fantastisk gode 🙃
Det burde jo gå greit, men…
Det burde jo gå greit, men dekk da til godt med plastfolie så deigen ikke tørker ut. Smart å steke dem i airfryer! :-)
Hvordan steker du de i…
Hvordan steker du de i airfryer? Modell og varme?
Jeg forstår ingenting av det…
Jeg forstår ingenting av det dere sier at deigen var bløtt. Min var tørr!! Hva har jeg gjort feil??? Følgte oppskriften nøyaktig!!
Enig med Lisa, eg følgte…
Enig med Lisa, eg følgte oppskriften etter punkt og prikke, og den ble og knusktørr......!!!!!! :-)
Samme her, skikkelig tørr…
Samme her, skikkelig tørr deig. Tok i litt vann, men turte ikke bruke mye.
Du må jo selfølgelig ta litt…
Du må jo selfølgelig ta litt og litt havregryn og stoppe før det blir får tørt. Du må ikke ha 400g, det går an å ta mindre kjære deig…..
Takk for tilbakemelding…
Takk for tilbakemelding Frida men det er ikke en selvfølge når det står i oppskriften å bruke så så mye... Hvis det hadde blitt skrevet å ta litt og litt og at man ikke trengte akkurat 400 gr så hadde vi sikkert gjort det. 😊 Man prøver å følge en oppskrift nøyaktig når man aldri har gjort det før. 😏 Nå vet jeg det. Skal prøve.... Takk!!
Fulgt oppskriften..knusk…
Fulgt oppskriften..knusk tørr og ikke all havregryn som ville blande seg en gang. Hatt i vann for å blande det, blir sikkert greit, men her stemmer ikke helt kart og terreng.
Klart til steking😁
Fikk til 7 gode rundstykker…
Fikk til 7 gode rundstykker på den blandingen.
Det ble knallgodt!!!
Jeg la merke til at da jeg…
Jeg la merke til at da jeg tok oppi salt og bakepulver, begynte røra å stivne ¯\_(ツ)_/¯
Hei. Jeg har brukt denne…
Hei.
Jeg har brukt denne oppskriften til pizzabunn. Kjempe godt. Jeg klemmer ut deigen på ett stekebrett. Bruker selvfølgelig bakepapir. Steker i ca samme tid til den blir gylden. Så er det bare å lage pizzaen etter ønske og steke til osten er gylden. Jeg har også klemt det ut på samme måte som til pizzabunn. Men da den er ferdig stekt så deler jeg den opp til ønskede biter
Og bruker det som brødskiver istedenfor rundstykker. Like godt bare litt mere jobb.
Hei. Tåler ikke kumelk(også…
Hei. Tåler ikke kumelk(også ikke melkeprotein) Er det noe annet jeg kan bruke i stedenfor cottage cheese?
Det er sikkert mye du kan…
Det er sikkert mye du kan bruke. Vegansk kremost med ulike smakstilsetninger, tofu, eller så ser jeg at noen lager "cottage cheese" med cashewnøtter som er bløtlagt, tofu, plantemelk, eddik, vegansk gresk yoghurt, salt osv. Du finner nok oppskrifter på nett om du leter litt. Smak deg frem :)
Noen påstår at "deigen" blir…
Noen påstår at "deigen" blir tørr. Andre påstår den blir bløt. Nå er det jo greit å huske at med 3 egg så er ikke dette et standardvolum med væske. Noen bruker muligens ekstra store egg og andre små. Kan jo bidra til ulike opplevelser av tørr/bløt deig.
Helt perfekt ❤️
Helt perfekt ❤️
Skriv ny kommentar