Brukere online: 2588
Brukere i dag: 32434
Brukere siste 7 dager: 200316
2 store egg
3 dl sukker
3 dl lettrømme
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ss kakao
Pynt:
papirformer
Pisk egg og sukker sammen i en bakebolle med stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis!). Visp inn rømmen. Visp deretter inn bakepulver og hvetemelet. Deigen blir nokså tynn i konsistensen.
Ha 1/3 av deigen i en bolle for seg og rør inn kakao.
Ha papirformer i muffinsbrett (se tips). Fordel den lyse deigen i muffinsformene (bruk to store skjeer eller en liten øse). Ha deretter en klatt av sjokoladedeigen oppå. Marmorer ved å røre litt rundt med en stor gaffel, pinne, e.l.
Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 180°C i 20 min. Avkjøl muffinsene litt i formen. Løsne dem forsiktig fra kanten av formen med en skarp kniv. Hvelv muffinsene deretter forsiktig ut av muffinsbrettet.
Muffinsene blir ekstra fine i fasongen hvis du setter papirformer i muffinsbrett. Du får ca 20 stk, hvis du ikke fyller formene altfor fulle. Har du ikke muffinsbrett kan du bruke vanlige, doble papirformer. Pass da ekstra godt på å ikke fylle ikke formene for fulle, ellers vil muffinsene flyte utover under steking.
Muffinsene får enda lavere fettinnhold hvis du bytter ut lettrømme med rømmekolle.
Muffinsene er kjempefin å fryse. Se også "Rømmemuffins" og "Sjokolademuffins med rømme".
1 kommentar
Disse var kjempegode! Syns
Disse var kjempegode! Syns røra ble ganske tykk i motsetning til hva oppskriften sier..? Fikk 15 stk i små former, som jeg stekte i 15 min.
Skriv ny kommentar