Wild Blueberry Cheesecake


Dette er en selvkomponert cheesecake som jeg synes ble ganske så vellykket!  Smile

 


Jeg brukte syltetøy laget på villblåbær på toppen av kaken, og med så nydelig syltetøy og kremete ostekake måtte jo kaken bli god.

 

 

Du kan vinne dette syltetøyet fra Stonewall Kitchen om du legger igjen en kommentar på dette innlegget før mandag kveld.

 

 

Kake med nydelige smaker!

 

 

Ingredienser:

Kjeksbunn:
♥ 150 g Digestive kjeks
♥ 50 g smør
♥ 1 ss brunt sukker

Ostefyll:
♥ 500 g kremost
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl crème fraîche
♥ 1 ss maizena
♥ 2 egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

Blåbærfyll:
♥ 325 g Wild Maine Blueberry Jam
(eller annet tykt blåbærsyltetøy)

 

Fremgangsmåte:

Knus kjeksene og bland med brunt sukker og smeltet smør. Press kjeksblandingen ned i bunnen på en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Avkjøl.

Pisk sammen kremost, sukker, crème fraîche, maizena og egg til du får en klumpfri masse (bruk håndmikser eller food processor). Fordel osteblandingen over kjeksbunnen i formen.

Stek ostekaken på en stekeplate midt i ovnen ved 150°C i 30 min. Det skal da ha dannet seg en liten hinne oppå ostefyllet. Ta kaken forsiktig ut av ovnen og fordel blåbærsyltetøyet på toppen av kaken med en skje. Slå ned varmen på ovnen til 110°C og la kaken bli stående i ovnen i ca 2 timer til (se tips).

Ta kaken ut av ovnen (men ikke ta den ut av formen). Sett kaken i kjøleskapet til dagen etter.

 

 

Først dagen etter løsnes kaken fra formen, dra av bakepapiret fra undersiden og sett kaken på et passende kakefat.

 

 

Tips:

♥  Wild Maine Blueberry Jam fra Stonewall Kitchen har fantastisk smak og fås kjøpt i utvalgte Meny-butikker og spesial-/delikatesseforretninger i Norge. Lurer du på hvor du kan få kjøpt syltetøyet i ditt nærområde, kan du sende en e-post til forhandleren Oluf Lorentzen til firmapost@oluf.no. Det går også an å lage kaken med annen type blåbærsyltetøy, men pass på at syltetøyet er tykt i konsistensen.

♥  Det er viktig at kaken stekes lenge på lav varme. Da unngår du nemlig at ostekaken sprekker opp på overflaten.

♥ Det er også viktig at kaken blir stående i formen i kjøleskapet i natten før du setter den på et fat. Etter en natt i kjøleskapet blir kaken fast i konsistensen og blir lett å ta ut av formen.

 

 

 

♥ Amerikansk cheesecake kan oppbevares i kjøleskapet i flere dager og egner seg derfor fint til å lages noen dager før servering.

 

 

Det er lov å la seg friste  Wink

 

 

 

I LOVE IT!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥

Wild Blueberry Cheesecake
Ingredienser

Kjeksbunn:
150 g Digestive kjeks
50 g smør
1 ss brunt sukker

Ostefyll:
500 g kremost
150 g sukker
1 dl crème fraîche
1 ss maizena
2 egg
1 ts vaniljeekstrakt

Blåbærfyll:
325 g Wild Maine Blueberry Jam
(eller annet tykt blåbærsyltetøy)

Fremgangsmåte

Knus kjeksene og bland med brunt sukker og smeltet smør. Press kjeksblandingen ned i bunnen på en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Avkjøl.

Pisk sammen kremost, sukker, crème fraîche, maizena og egg til du får en klumpfri masse (bruk håndmikser eller food processor). Fordel osteblandingen over kjeksbunnen i formen.

Stek ostekaken på en stekeplate midt i ovnen ved 150°C i 30 min. Det skal da ha dannet seg en liten hinne oppå ostefyllet. Ta kaken forsiktig ut av ovnen og fordel blåbærsyltetøyet på toppen av kaken med en skje. Slå ned varmen på ovnen til 110°C og la kaken bli stående i ovnen i ca 2 timer til (se tips).

Ta kaken ut av ovnen (men ikke ta den ut av formen). Sett kaken i kjøleskapet til dagen etter.

Først dagen etter løsnes kaken fra formen, dra av bakepapiret fra undersiden og sett kaken på et passende kakefat.

Tips

♥  Wild Maine Blueberry Jam fra Stonewall Kitchen har fantastisk smak og fås kjøpt i utvalgte Meny-butikker og spesial-/delikatesseforretninger i Norge. Lurer du på hvor du kan få kjøpt syltetøyet i ditt nærområde, kan du sende en e-post til forhandleren Oluf Lorentzen til firmapost@oluf.no. Det går også an å lage kaken med annen type blåbærsyltetøy, men pass på at syltetøyet er tykt i konsistensen.

♥  Det er viktig at kaken stekes lenge på lav varme. Da unngår du nemlig at ostekaken sprekker opp på overflaten.

♥ Det er også viktig at kaken blir stående i formen i kjøleskapet i natten før du setter den på et fat. Etter en natt i kjøleskapet blir kaken fast i konsistensen og blir lett å ta ut av formen.

♥ Amerikansk cheesecake kan oppbevares i kjøleskapet i flere dager og egner seg derfor fint til å lages noen dager før servering.

Kakekategori
Allergier og preferanser

13 kommentarer

Tusen takk! Har leita etter en ostekake uten gelatin i en evighet! men jeg har aldri prøvd den stekte typen ostekake. Den ser god ut!

Hei. Kaken ser nydelig ut. Må prøves en dag, men da trenger jeg syltetøy hehe. Vil gjerne værw med i konkurranse.

Ser veldig god ut :)
Mulig jeg lager denne til bursdagen min som er 14/5 :)

Ååh, nam! Denne oppskriften har jeg ventet på! Skal garantert bakes, så håper virkelig jeg vinner konkurransen ;)
Jeg har ikke vaniljeekstrakt - kan jeg bruke en vaniljestang eller vaniljesukker istedenfor? :)

Har sååå lyst til å lage denne kaken til 17.mai, er det mulig å bruke annet syltetøy? Noen forslag, bor på Stange og vet ikke hvor jeg får tak i dette syltetøyet?

Lagde kaken igår og den fikk veldig gode skussmål hos mine kolleger. Var ikke en smule igjen. For min egen del så lurer jeg på om du har noen tips om hvordan man kan sikre seg at syltetøyet fordeler seg som på din kake. Tiltross for at jeg brukte et tykt (i mine øyne) syltetøy så ble det til en 3 lags kake; kjeksbunn, ostefyll med blåbær på toppen. Takk for flotte oppskrifter.

Lerums Utvalgte Solbærsyltetøy fungerte veldig fint. Anbefales.

Tips: sett bunnen 10 min i fryseren før du steker den i 10 min etterpå. Så avkjøl helt. Da unngår du at bunnen blir "bløt", som det ser ut til at den er på bildet.

Laget denne, med hjemmelaget, tykt blåbærsyltetøy og revet sitronskall istedet for vanilje. Ble veldig bra! Hadde også på kremostglasur ved servering, (som til gulrotkake), på halve ostekaka, bare for å prøve, fordi jeg hadde igjen etter noe annet. Kan anbefale kremostglasur, altså, hvis man vil overdrive :-) ;-)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift