Brukere online: 307
Brukere i dag: 1460
Brukere siste 7 dager: 198220
"Pinnsvinkaker" er nydelige marengskaker som har fått navnet sitt fordi de er laget med mandler som snittes opp på langs. Litt forskjellig krydder gir superherlig smak og en lekker, gylden bruntone på marengsene. Til og med min kresne mann syntes at disse var "mmmm..., veldig gode!"
Dette er også holdbare kaker som er kjekke å ha i kakeboksen.
4 eggehviter
250 g sukker
250 g mandler
1 ts kanel
1 ts kardemomme
0,5 ts nellik
Start med å snitte mandlene på langs. Dette er litt tidkrevende, så det kan være en idé å ikke ta alle mandlene på en gang, men å forberede dette noen dager i forkant og ta det i flere omganger når du har litt tid til overs.
Pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking og pisk til du får en tykk og blank marengs. Vend i mandlene og krydderet.
Sett runde topper på bakepapirdekkede stekeplater ved hjelp av to spiseskjeer. Stek marengsene midt i ovnen ved 150°C i 1 time. Slå av varmen på ovnen og la marengsene tørke i ovnen til ovnen er kald.
Det går veldig fint å halvere denne porsjonen - det pleier jeg å gjøre. Da kan du steke alle marengsene på en gang og dessuten blir det færre mandler å snitte opp:-)
"Pinnsvinkaker" oppbevares i tettsluttet kakeboks.
- -
PINNSVINET
"Å sitte er pinnsvinets kjente trekk
så liten og svak som den er.
Den løfter en nålepute av skrekk
for ingen skal komme den nær.
Bare pigger og trassig pust.
Men likevel dyrker den freden.
Da legger den ned sin strie bust
og håper at ingen kan se den."
(Inger Hagerup)
1 kommentar
Kona har laget denne flere
Kona har laget denne flere ganger.Må være feil med steiketid 1time i 150 grader.Hun bruker 120 grader i 20 min.
Skriv ny kommentar