Brukere online: 85
Brukere i dag: 1498
Brukere siste 7 dager: 195574
Mmmm.... lyst på noe godt midt i uka?
Da kan jeg anbefale denne lettlagde kaken her!
Kladdkaker kjennetegnes av at deigen bare skal røres raskt sammen. Konsistensen blir myk og litt klebrig - nesten som brownies.
Denne kaken lages imidlertid uten kakao og blir lys i fargen. Kaken får supernydelig smak av sitron, hvit sjokolade, vanilje og friske bær!
Ingredienser:
♥ 100 g smør
♥ 100 g hvit sjokolade
♥ 2 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ revet skall av 1 sitron
♥ 2,25 dl hvetemel
- -
♥ 2 dl friske blåbær og bringebær
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett opphakket hvit sjokolade. La sjokoladen smelte og rør blandingen jevn.
Pisk egg og sukker sammen med en stålvisp (du skal ikke piske så mye at det blir eggedosis). Tilsett blandingen med smeltet smør og hvit sjokolade. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut vaniljefrøene som du også har i røren. Ha så i revet skall av 1 sitron og til slutt hvetemelet. Rør til en jevn og klumpfri deig.
Ha deigen i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca. 15 minutter. Avkjøl kaken i kjøleskapet til den kjennes fast nok ut til at du kan ta den ut av formen (se tips).
Pynt med bær og melisdryss før servering.
Nydelig kake til kaffen!
Tips:
♥ Det er viktig at denne kaken ikke steker for lenge, men akkurat passe. Kaken skal virke litt bløt når den kommer ut av ovnen. Den vil etter hvert bli fastere når den får stått en stund i kjøleskapet (gjerne over natten).
♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet og den er også fin å fryse.
♥ Se også oppskrift på Hvit sjokoladekake med blåbær og sitron, som er basert på en lignende oppskrift som denne.
Tenk at en så deilig kake kan trylles frem så raskt!
Mmmm... hverdagslykke...
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 100 g smør
♥ 100 g hvit sjokolade
♥ 2 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ revet skall av 1 sitron
♥ 2,25 dl hvetemel
- -
♥ 2 dl friske blåbær og bringebær
♥ melisdryss
Smelt smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett opphakket hvit sjokolade. La sjokoladen smelte og rør blandingen jevn.
Pisk egg og sukker sammen med en stålvisp (du skal ikke piske så mye at det blir eggedosis). Tilsett blandingen med smeltet smør og hvit sjokolade. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut vaniljefrøene som du også har i røren. Ha så i revet skall av 1 sitron og til slutt hvetemelet. Rør til en jevn og klumpfri deig.
Ha deigen i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca. 15 minutter. Avkjøl kaken i kjøleskapet til den kjennes fast nok ut til at du kan ta den ut av formen (se tips).
Pynt med bær og melisdryss før servering.
♥ Det er viktig at denne kaken ikke steker for lenge, men akkurat passe. Kaken skal virke litt bløt når den kommer ut av ovnen. Den vil etter hvert bli fastere når den får stått en stund i kjøleskapet (gjerne over natten).
♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet og den er også fin å fryse
2 kommentarer
Hei!
Hei!
Takk for den gode opskrift - den må jeg lave en dag snart! Jeg er faktisk på udkik efter et nyt kamera, og dine billeder er rigtig gode. Hvad kamera bruker du?
Hei! Passer det med vaniljeis
Hei! Passer det med vaniljeis til denne kaken?
Skriv ny kommentar