Brukere online: 530
Brukere i dag: 388
Brukere siste 7 dager: 195699
Denne oppskriften på Havre-og gulrotbrød er så enkel at det er helt genialt!
Deigen skal bare røres raskt sammen, den inneholder verken gjær eller hvetemel, og trenger ikke å heves.
Surmelk og revet gulrot gjør brødet saftig.
Oppskriften gir 1 brød.
Ingredienser:
♥ 7 dl havregryn
♥ 2 ts natron
♥ 1 ts salt
♥ 2 egg
♥ 3,5 dl kefir
♥ 1 gulrot (middels stor)
Pynt:
♥ 0,5 dl store havregryn
Fremgangsmåte:
Ha havregryn i en food processor og kjør grynene til et grovkornet havremel.
Bland havremelet med natron og salt.
I en annen bolle piskes eggene luftige. Bland inn surmelken, revet gulrot og deretter havremelet. Rør forsiktig for hånd med en slikkepott og rør så lite som mulig får å få deigen blandet (se tips). Det skal bli en løs deig.
Finn frem en liten brødform som rommer 1 liter, smør den og kle den med bakepapir. Fordel deigen i formen, glatt til overflaten og dryss over havregryn på toppen.
Stek brødet nederst i ovnen ved 180°C i ca 1 time og 10 minutter, til det er gjennomstekt.
La brødet avkjøles litt før det hvelves ut av formen og deles i skiver.
Tips:
♥ Dette er som du ser ikke en klassisk brøddeig som skal eltes og heves. Deigen er en havregrynsrøre som det er om å gjøre å røre så lite i som mulig for å unngå kompakt og seigt brød. Jeg rører kun for hånd med en slikkepott og vender rundt i deigen så lite som mulig.
♥ Dette havrebrødet smaker best samme dag det er laget. Pakk det godt inn i plast hvis du vil oppbevare det til dagen etter. Jeg anbefaler å dele hele brødet i skiver samme dag som det er stekt og så fryse ned. Så kan du tine opp det antall skiver du ønsker å spise fra gang til gang, og brødet vil smake ferskt og mykt.
♥ Synes du brødet blir litt fuktig, kan du gjerne ha brødskivene en kort runde i brødristeren før du spiser dem.
Se også oppskrift på Havrebrød med cottage cheese.
Saftig og smakfullt havre- og gulrotbrød som jeg liker veldig godt!
Nydelig med ost og tomat på!
Ha en super ny uke!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 7 dl havregryn
♥ 2 ts natron
♥ 1 ts salt
♥ 2 egg
♥ 3,5 dl kefir
♥ 1 gulrot (middels stor)
Pynt:
♥ 0,5 dl store havregryn
Ha havregryn i en food processor og kjør grynene til et grovkornet havremel.
Bland havremelet med natron og salt.
I en annen bolle piskes eggene luftige. Bland inn surmelken, revet gulrot og deretter havremelet. Rør forsiktig for hånd med en slikkepott og rør så lite som mulig får å få deigen blandet (se tips). Det skal bli en løs deig.
Finn frem en liten brødform som rommer 1 liter, smør den og kle den med bakepapir. Fordel deigen i formen, glatt til overflaten og dryss over havregryn på toppen.
Stek brødet nederst i ovnen ved 180°C i ca 1 time og 10 minutter, til det er gjennomstekt.
La brødet avkjøles litt før det hvelves ut av formen og deles i skiver.
♥ Dette er som du ser ikke en klassisk brøddeig som skal eltes og heves. Deigen er en havregrynsrøre som det er om å gjøre å røre så lite i som mulig for å unngå kompakt og seigt brød. Jeg rører kun for hånd med en slikkepott og vender rundt i deigen så lite som mulig.
♥ Dette havrebrødet smaker best samme dag det er laget. Pakk det godt inn i plast hvis du vil oppbevare det til dagen etter. Jeg anbefaler å dele hele brødet i skiver samme dag som det er stekt og så fryse ned. Så kan du tine opp det antall skiver du ønsker å spise fra gang til gang, og brødet vil smake ferskt og mykt.
♥ Synes du brødet blir litt fuktig, kan du gjerne ha brødskivene en kort runde i brødristeren før du spiser dem.
4 kommentarer
Hei! Ønsker å prøve
Hei! Ønsker å prøve oppskriften! Så kjempegodt ut. Går det an å bruke Biola naturell i stedet for kefir eller er ikke det å anbefale?
Det går nok helt fint!
Det går nok helt fint!
Oppdaget akkurat at det er
Oppdaget akkurat at det er sunne oppskrifter også på «Det søte liv». Kommer nå til å være inne her igjen mye oftere. BÅDE vanlige kakeoppskrifter til fest og sukkerreduserte til vanlige dager på samme sted er perfekt!
Hei!
Hei!
Jeg tenkte å bruke havremel, hvor mye tar jeg da? Samme mengden som havregryn?
Skriv ny kommentar