Bananpannekaker med havremel og kesam

 

Små, luftige bananpannekaker er luksus å servere til frokost eller ellers på dagen når du får lyst på noe godt!

 

 

Disse bananpannekakene er dessuten ikke så verst sunne heller, så du kan kose deg med god samvittighet. De er laget med havremel i stedet for hvetemel, og inneholder lite fett, men blir likevel myke fordi de lages med kesam.

Du kan søte pannekakene med litt vaniljesukker, men for øvrig er det tilstrekkelig med sødmen fra bananene. 

 

 

Oppskriften gir ca 18 stk, avhengig av hvor store du lager dem.

 

 

Se også Bananlapper med havremel som er basert på lignende oppskrift. 

 

Ingredienser:

♥ 3 godt modne bananer
♥ 4 egg
♥ 1 dl kesam
♥ 1 dl melk
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 5 dl havremel

 

Fremgangsmåte:

Mos bananene (jeg bruker stavmikser til dette).

Visp eggene lett sammen og bland med bananmosen. Bland inn de øvrige ingrediensene til du får en jevn røre. 

 

 

La røren stå og svelle i romtemperatur i 20 minutter.

Stek små bananpannekaker i teflonbelagt stekepanne på middels varme i et par minutter på hver side. Det holder å steke 3-4 stk av gangen.

 

 

Server gjerne bananpannekakene nystekte sammen med kesam/lettrømme, bær og lønnesirup.

 

 

 

Tips:

♥ Bruk godt modne bananer for å få god smak på pannekakene. Har du ikke så modne bananer, kan du tilsette litt mer søtning i røren før du steker lappene (1 ss agavesirup, lønnesirup eller honning er sunt og godt).

♥ Havremel fås kjøpt i de fleste matbutikkene. Du kan alternativt lage ditt eget havremel ved å kjøre havregryn i en food processor. Da får du et litt mer grovkornet havremel, men det fungerer også bra til disse bananlappene.

♥ Ikke ha for sterk varme på platen, for da blir bananlappene for brune på utsiden. 

♥ Lappene smaker best nystekte. 

 

 

Disse bananpannekakene kan man lett bli avhengige av... Wink

 

 

 ♥ Superyummy! ♥

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Bananpannekaker med havremel og kesam
Ingredienser

♥ 3 godt modne bananer
♥ 4 egg
♥ 1 dl kesam
♥ 1 dl melk
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 5 dl havremel

Fremgangsmåte

Mos bananene (jeg bruker stavmikser til dette). Visp eggene lett sammen og bland med bananmosen. Bland inn de øvrige ingrediensene til du får en jevn røre. La røren stå og svelle i romtemperatur i 20 minutter.

Stek små bananpannekaker i teflonbelagt stekepanne på middels varme i et par minutter på hver side. Det holder å steke 3-4 stk av gangen. Server gjerne bananpannekakene nystekte sammen med kesam/lettrømme, bær og lønnesirup.

Tips

♥ Bruk godt modne bananer for å få god smak på pannekakene. Har du ikke så modne bananer, kan du tilsette litt mer søtning i røren før du steker lappene (1 ss agavesirup, lønnesirup eller honning er sunt og godt).

♥ Havremel fås kjøpt i de fleste matbutikkene. Du kan alternativt lage ditt eget havremel ved å kjøre havregryn i en food processor. Da får du et litt mer grovkornet havremel, men det fungerer også bra til disse bananlappene.

♥ Ikke ha for sterk varme på platen, for da blir bananlappene for brune på utsiden. 

♥ Lappene smaker best nystekte. 

2 kommentarer

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift