Myke havrecookies med kanel


Dette er noen utrolig gode og myke havrecookies, som faktisk er nokså sunne også!  Smile  

 

 

Her erstattes hvitt mel med havregryn og sammalt hvete, og sukkeret med lønnesirup.

Kanel og vanilje og den nydelige ostekremglasuren gir veldig god smak!

 



Oppskriften gir ca. 12 kaker.

 

 

Ingredienser:

♥ 100 g havregryn (små, lettkokte)
♥ 90 g fint sammalt hvetemel
♥ 2 ts kanel
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 0,5 ts salt
♥ 2 ss smeltet smør
♥ 1 egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 120 ml lønnesirup

Ostekremglasur:
♥ 2 ss kremost
♥ 2 ss melk
♥ 2 ss lønnesirup


Fremgangsmåte:

Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle (det er viktig at du måler opp ingrediensene nøyaktig). Bland sammen smør, egg, vanilje og lønnesirup i en annen bolle og ha dette i bollen med det tørre. Rør deigen raskt sammen med en skje.

Sett bollen i kjøleskapet i 30 minutter. Den vil da bli fastere i konsistensen.

Form deigen til 12 kuler som settes på bakepapirdekket stekeplate. Trykk kakene litt ned med fingrene. Stek kakene midt i ovnen ved 160°C i cirka 15 minutter.

 

 

La de avkjøles på platen til de er helt kalde.

 

 

Rør sammen kremost, melk og lønnesirup til en passe tykk ostekremglasur. Lag et lite kremmerhus av matpapir, ha oppi glasuren og pynt cookiesene med glasuren før servering.

 

 

Disse kakene både lukter og smaker kjempegodt!

 

 

En slik myk, sunn og god havrecookie kan du unne deg selv om det er januar..  Wink  

 

 

Jeg synes at både konsistensen og smaken er supergod! 

 

 

 


Tips:

♥ Det er viktig at du måler opp ingrediensene nøyaktig slik at deigen får passe konsistens og kakene holder fasongen under stekingen. Av samme grunn er det viktig at du lar deigen stå og svelle en stund før du former kakene og legger dem på stekeplaten. 

♥ Jeg synes vaniljeekstrakt gir best vaniljesmak. Du kan alternativt bruke vaniljepasta, og det går også greit med helt vanlig vaniljeessens eller vaniljesukker. 

♥ Disse havrecookiesene blir myke og gode. Oppbevar dem innpakket i plast så de holder på denne konsistensen og ikke blir tørre. De er også fine å fryse. Merk at ostekremglasuren er litt klissete og at den ikke stivner, så det kan være lurt å pynte cookiesene med glasuren rett før servering. 

 

 

Jeg vet at mange av dere er interessert i å lage kaker med sunnere ingredienser, ikke bare nå i januar, men også ellers i løpet av året. 

Snart vil dere finne alle oppskriftene som representerer sunnere alternativer i en egen samlekategori her på Det søte liv - så blir de lettere å finne frem til. Smile  

 

 

Sunne, myke og veldig, veldig gode havrecookies!  ♥

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Myke havrecookies med kanel
Ingredienser

♥ 100 g havregryn (små, lettkokte)
♥ 90 g fint sammalt hvetemel
♥ 2 ts kanel
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 0,5 ts salt
♥ 2 ss smeltet smør
♥ 1 egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 120 ml lønnesirup

Ostekremglasur:
♥ 2 ss kremost
♥ 2 ss melk
♥ 2 ss lønnesirup

Fremgangsmåte

Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle (det er viktig at du måler opp ingrediensene nøyaktig). Bland sammen smør, egg, vanilje og lønnesirup i en annen bolle og ha dette i bollen med det tørre. Rør deigen raskt sammen med en skje. Sett bollen i kjøleskapet i 30 minutter. Den vil da bli fastere i konsistensen.

Form deigen til 12 kuler som settes på bakepapirdekket stekeplate. Trykk kakene litt ned med fingrene. Stek kakene midt i ovnen ved 160°C i cirka 15 minutter. La de avkjøles på platen til de er helt kalde.

Rør sammen kremost, melk og lønnesirup til en passe tykk ostekremglasur. Lag et lite kremmerhus av matpapir, ha oppi glasuren og pynt cookiesene med glasuren før servering.

Tips

♥ Det er viktig at du måler opp ingrediensene nøyaktig slik at deigen får passe konsistens og kakene holder fasongen under stekingen. Av samme grunn er det viktig at du lar deigen stå og svelle en stund før du former kakene og legger dem på stekeplaten. 

♥ Jeg synes vaniljeekstrakt gir best vaniljesmak. Du kan alternativt bruke vaniljepasta, og det går også greit med helt vanlig vaniljeessens eller vaniljesukker. 

♥ Disse havrecookiesene blir myke og gode. Oppbevar dem innpakket i plast så de holder på denne konsistensen og ikke blir tørre. De er også fine å fryse. Merk at ostekremglasuren er litt klissete og at den ikke stivner, så det kan være lurt å pynte cookiesene med glasuren rett før servering. 

5 kommentarer

Hei!
Er det mulig å måle lønnesirupen i gram i stede for ml?

Som svar på av silje frafjord (ikke bekreftet)

Hei Silje, 120 ml (altså 1,2 dl) lønnesirup tilsvarer ca. 160 gram. :)

Hei!
Er det mulig å måle lønnesirupen i gram i stede for ml?

Som svar på av karen bondevik (ikke bekreftet)

Hei, 120 ml (altså 1,2 dl) lønnesirup tilsvarer ca. 160 gram lønnesirup. :)

Ble veldig gode cookies. Brukte lys sirup istedenfor lønnesirup, og halverte hele oppskriften. Jeg lagde fem cookies, istedenfor seks og de måtte derfor steke litt lenger.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift