Brukere online: 1982
Brukere i dag: 22082
Brukere siste 7 dager: 196062
1 marengsbunn (20 cm i diameter)
Bjørnebærgrøt:
400 g frosne bjørnebær
2 ss sukker
1 ss potetmel
1 ss vann
Iskrem:
3 eggeplommer
1 dl sukker
3 dl kremfløte
0,5 dl eggelikør
Pynt:
0,5 dl eggelikør
Start med å ha frosne bjørnebær og sukker i en kjele. Gi det hele et oppkok. Ta kjelen av platen. Løs opp potetmel i 1 ss kaldt vann. Rør dette inn i bjørnebærene. Sett kjelen tilbake på platen og gi det hele et nytt oppkok under stadig omrøring, så konsistensen tykner som en fruktgrøt. Ta kjelen av platen og avkjøl bjørnebærgrøten.
Pisk eggeplommer og sukker luftig. Pisk kremfløten til krem. Bland kremen i eggedosisen. Rør godt med stålvisp, så isblandingen blir jevn og klumpfri. Vend i eggelikøren.
Legg marengsbunnen i en rund kakeform (20 cm i diameter). Ha halvparten av iskremblandingen over marengsbunnen i formen. Fordel halvparten av den avkjølte bjørnebærgrøten over isen med en spiseskje. Ha over resten av iskremblandingen. Fordel resten av bjørnebærgrøten på toppen og marmorer lett med skjeen. Ringle over eggelikør til pynt.
Sett kaken i fryseren i 4 timer (eller over natten). Ta kaken ut av formen og over på et lite kakefat ca 20 min før servering.
Det kan være lurt å koke bjørnebærene såpass godt så det ikke er for mange hele, store bær igjen. Dette fordi hele bjørnebær blir nokså harde klumper i den frosne iskaken. Det er dessuten viktig at bjørnebærgrøten avkjøles godt før den has oppå iskremblandingen, ellers smelter kremen.
Liten marengsbunn fås blant annet kjøpt hos ICA Maxi. Får du ikke tak i det, kan du lage din egen marengsbunn (se oppskrift på detsoteliv.no).
Det er nydelig å servere varme bjørnebær og litt ekstra eggelikør sammen med denne iskaken! Så godt med det varme mot den kjølige iskremen....
Se også oppskrift på "Flensburger iskake" som er lignende denne, men laget med kirsebær i stedet for bjørnebær.
2 kommentarer
Denne er supergod!! Jeg lagde
Denne er supergod!! Jeg lagde den med kjeksbunn (knuste kjeks blandet med smeltet smør) og med bjørnebærsyltetøy i stedet for frosne bær osv. Utrolig god kombinasjon med eggelikøren og bjørnebærene!
Hva slags kjeks bruker du da?
Hva slags kjeks bruker du da??
Skriv ny kommentar