Brukere online: 1276
Brukere i dag: 5836
Brukere siste 7 dager: 195441
Hei,
Hva sier du til en porsjon seige sjokoladebrownies med cookie dough-frosting og mørk sjokoladeglasur? 😍
Mange synes at det beste ved å lage cookies er å gomle på deigen. For disse vil nok denne oppskriften være midt i blinken!
♥
Dette er en deilig, amerikansk oppskrift på myke sjokoladebrownies som dekkes med en krem som består av cookie-kakedeig (!) og sjokoladeglasur.
Det er et viktig poeng at kakedeigen ikke inneholder egg, så den er trygg å spise uten å ha vært stekt.
Kaken er mektig, så ikke skjær den i for store biter.
Kakebitene er fine å fryse, de tiner raskt og er veldig gode!
Ingredienser
Brownies:
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 200 g smør
♥ 4 dl sukker
♥ 4 egg
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
Cookie dough-frosting:
♥ 150 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 150 g brunt sukker
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 ss melk
♥ 150 g hvetemel
♥ 250 g mini chocolate chips (se tips)
Glasur:
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 1 ss smør
♥ 200 g kokesjokolade
Fremgangsmåte:
Brownies:
Smelt smøret. Tilsett oppdelt sjokolade og la den smelte i det varme smøret. Rør blandingen jevn.
Visp sammen egg og sukker. Bland i sjokoladesmøret. Sikt i hvetemel og bakepulver og rør deigen jevn.
Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken helt i formen.
Cookie dough-frosting:
Pisk mykt smør sammen med sukker og brunt sukker til det blir en skikkelig luftig smørkrem. Bland inn vaniljeekstrakt, melk og hvetemel.
Vend inn små chocolate chips til slutt.
Bre kakedeigkremen over den kalde kaken. Sett kaken i kjøleskapet i et par timer slik at kremen stivner.
Sjokoladeglasur:
Lag sjokoladeglasuren ved å koke opp kremfløte og smør. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte og rør glasuren jevn.
Ta kaken ut av kjøleskapet og bre glasuren over kaken.
Sett kaken tilbake i kjøleskapet til glasuren har stivnet.
Løft kaken ut av formen.
Bruk en stor kniv som dyppes hyppig i varmt vann til å skjære kaken i firkanter.
Server kakene romtempererte.
Amerikansk klassiker!
Yum! ♥
Tips:
♥ Jeg har brukt mini chocolate chips som jeg har kjøpt når jeg har vært i USA.
I Norge har jeg sett disse pakkene med små chocolate chips, som også er fine å bruke.
Alternativt går det også greit å hakke vanlig kokesjokolade i små biter.
♥ Det er viktig at kaken er helt avkjølt før du smører på frostingen, ellers kommer den til å smelte og skli av kaken. Det er også viktig at kaken har stått lenge i kjøleskapet før du smører på glasuren, og husk at glasuren ikke må være for varm for å unngå at kremen smelter.
♥ Husk at dette er mektige saker, så skjær kaken i små biter. Kakene er fine å fryse.
Enjoy!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Brownies:
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 200 g smør
♥ 4 dl sukker
♥ 4 egg
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
Cookie dough-frosting:
♥ 150 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 150 g brunt sukker
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 ss melk
♥ 150 g hvetemel
♥ 250 g mini chocolate chips (se tips)
Glasur:
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 1 ss smør
♥ 200 g kokesjokolade
Brownies:
Smelt smøret. Tilsett oppdelt sjokolade og la den smelte i det varme smøret. Rør blandingen jevn. Visp sammen egg og sukker. Bland i sjokoladesmøret. Sikt i hvetemel og bakepulver og rør deigen jevn. Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken helt i formen.
Cookie dough-frosting:
Pisk mykt smør sammen med sukker og brunt sukker til det blir en skikkelig luftig smørkrem. Bland inn vaniljeekstrakt, melk og hvetemel. Vend inn små chocolate chips til slutt. Bre kakedeigkremen over den kalde kaken. Sett kaken i kjøleskapet i et par timer slik at kremen stivner.
Sjokoladeglasur:
Lag sjokoladeglasuren ved å koke opp kremfløte og smør. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte og rør glasuren jevn. Ta kaken ut av kjøleskapet og bre glasuren over kaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til glasuren har stivnet.
Løft kaken ut av formen. Bruk en stor kniv som dyppes hyppig i varmt vann til å skjære kaken i firkanter. Server kakene romtempererte.
♥ Jeg har brukt mini chocolate chips som jeg har kjøpt når jeg har vært i USA. I Norge har jeg sett disse pakkene med små chocolate chips, som også er fine å bruke. Alternativt går det også greit å hakke vanlig kokesjokolade i små biter.
♥ Det er viktig at kaken er helt avkjølt før du smører på frostingen, ellers kommer den til å smelte og skli av kaken. Det er også viktig at kaken har stått lenge i kjøleskapet før du smører på glasuren, og husk at glasuren ikke må være for varm for å unngå at kremen smelter.
♥ Husk at dette er mektige saker, så skjær kaken i små biter. Kakene er fine å fryse.
11 kommentarer
De gangene jeg har forsøkt
De gangene jeg har forsøkt meg på å lage cookie dough tidligere har jeg hatt vanskeligheter med å få løst opp sukkeret ordentlig, og jeg synes ikke det er noe godt med den knasende følelsen av sukker. Deigen må være myk og smidig. Noen tips for å få til dette? Det kan virke som om brunt sukker er spesielt vanskelig.
Hei Maria. Det er viktig å
Hei Maria. Det er viktig å piske smør og sukker godt for å få løst opp sukkeret. Et tips kan være å kjøre sukkeret i en blender, slik at sukkeret blir helt finkornet. Finkornet sukker løser seg lettere opp.
Enig! :-)
Enig! :-)
"Det er et viktig poeng at
"Det er et viktig poeng at kakedeigen ikke inneholder egg, så den er trygg å spise uten å ha vært stekt." Norske egg er trygge å spise rå, så dette er ikke et viktig poeng for folk som bor i Norge. Litt dumt om den setningen der får folk til å tro at det er farlig å spise mat som inneholder rå egg.
Enig! Det har vel aldri, meg
Enig! Det har vel aldri, meg bekjent, vært påvist salmonella i norske egg, så slikt er en grunnløs bekymring her på berget.
Jeg er heller ikke så
Jeg er heller ikke så bekymret for de rå eggene, men jeg trodde hvetemel burde vært varmebehandlet? Eller holder det med at hvetemelet sveller når deigen stivner i kjøleskapet? Kaken ser fantastisk god ut, og skal prøves :-)
Enig i at det ikke er farlig
Enig i at det ikke er farlig å spise rå egg eller rå kakedeig, så kanskje litt unødvendig at jeg formulerte meg slik. Men vet at mange foretrekker å la være å spise rå egg, derfor lar jeg setningen bli stående. Uansett takk for innspill! :-)
Hei,
Hei,
Jeg vil gjerne spørre deg en ting.
Jeg tenker å bake kake, hvor det skal stå tydelig: Pedagog Sevil & Fatima
Kunne du være så snill og gi meg forslag til hvordan jeg kan gjøre dette ?
Kaken vil være for de som har studert nylig :)
Håper på et raskt svar!
Sevil. Er det no ikke bare
Sevil. Er det no ikke bare til å lage den kaken du vil da og skrive med sjokolade/melisglasur på toppen av kaka?
:-)
:-)
hva drikker du til kaken?…
hva drikker du til kaken? hva er i glasset?
Skriv ny kommentar