Brukere online: 1582
Brukere i dag: 8984
Brukere siste 7 dager: 195515
Hei vinterferie!
Duftende, varm gjærbakst er noe av det beste i livet!
Dessuten er det skikkelig hyggelig med hjemmebakst i vinterferien.
Her har jeg laget store, luftige snurrer som er fylt med smør og masse hakket Kvikk lunsj-sjokolade. På toppen har jeg drysset hakkede mandler og perlesukker.
Dette ble fantastisk gode boller!
Ingredienser:
Gjærdeig:
♥ 5 dl helmelk
♥ 150 g smør
♥ 125 g melis
♥ 50 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 750 g hvetemel
Fyll:
♥ 50 g smør
♥ 8 stk Kvikk lunsj
Pensling og pynt:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
♥ 30 g fint hakkede mandler
♥ 2 ss perlesukker
Fremgangsmåte:
Gjærdeig:
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (heller litt for kald, enn for varm, ellers drepes gjæren og du får tunge boller).
Rør gjæren ut i væsken.
Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig. Hev deigen i 30 minutter.
Fyll og steking:
Kjevle ut deigen til en stor rektangel på melet bakebord.
Smør på mykt, romtemperert smør i et jevnt lag.
Hakk Kvikk lunsj-sjokoladene opp i biter og dryss over deigen.
Rull sammen deigen fra langsiden til en stram rull.
Skjær rullen i tykke skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater.
La snurrene etterheve i 30 minutter.
Visp egget sammen med litt melk i en kopp og pensle over snurrene. Dryss over fint hakkede mandler og perlesukker.
Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i 10-12 min, til de er gylne og gjennomstekte.
Det dufter så utrolig godt av disse bollene når de er nystekte!
Ferie og boller - kan det bli bedre..
Tips:
♥ Jeg har her brukt min yndlingsoppskrift på gjærdeig fra Verdens beste boller (halv porsjon). Du kan selvsagt bruke hvilken som helst type annen gjærdeig til å lage snurrer med Kvikk lunsj.
♥ Kjekssjokoladen Kvikk lunsj fås kjøpt i alle norske kiosker og matbutikker. Bruker du 8 pk som jeg har gjort her, får du skikkelig digg smak på snurrene!
♥ Kvikk lunsj-snurrer smaker aller best samme dag de er laget. Bollene er kjempefine å fryse.
♥ Disse snurrene er også supre til påske!
Se også Kvikk lunsj-boller her på Det søte liv.
Kos deg!
Klem fra meg
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 5 dl helmelk
♥ 150 g smør
♥ 125 g melis
♥ 50 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 750 g hvetemel
Fyll:
♥ 50 g smør
♥ 8 stk Kvikk lunsj
Pensling og pynt:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
♥ 30 g fint hakkede mandler
♥ 2 ss perlesukker
Gjærdeig:
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (heller litt for kald, enn for varm, ellers drepes gjæren og du får tunge boller).
Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig. Hev deigen i 30 minutter.
Fyll og steking:
Kjevle ut deigen til en stor rektangel på melet bakebord. Smør på mykt, romtemperert smør i et jevnt lag. Hakk Kvikk lunsj-sjokoladene opp i biter og dryss over deigen.
Rull sammen deigen fra langsiden til en stram rull. Skjær rullen i tykke skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater. La snurrene etterheve i 30 minutter.
Visp egget sammen med litt melk i en kopp og pensle over snurrene. Dryss over fint hakkede mandler og perlesukker.
Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i 10-12 min, til de er gylne og gjennomstekte.
♥ Jeg har her brukt min yndlingsoppskrift på gjærdeig fra Verdens beste boller (halv porsjon). Du kan selvsagt bruke hvilken som helst type annen gjærdeig til å lage snurrer med Kvikk lunsj.
♥ Kjekssjokoladen Kvikk lunsj fås kjøpt i alle norske kiosker og matbutikker. Bruker du 8 pk som jeg har gjort her, får du skikkelig digg smak på snurrene!
♥ Kvikk lunsj-snurrer smaker aller best samme dag de er laget. Bollene er kjempefine å fryse.
♥ Disse snurrene er også supre til påske! Se også Kvikk lunsj-boller her på Det søte liv.
6 kommentarer
Hei Kristine,
Hei Kristine,
Disse tror jeg barna, og antageligvis oss voksne også vil elske.
Jeg lurer på hvor stort du kjevler rektangelet (cm*cm)?
Ja, dette er boller alle vil
Ja, dette er boller alle vil like! :-) Ikke så nøye, men kjevler ut en leiv som vel er ca. 30 x 40 cm (som en stor langpanne omtrent).
Hei. :) Kan man bruke
Hei. :) Kan man bruke tørrgjær? :)
Ja, det går fint!
Ja, det går fint!
WOW! Disse var fantastisk
WOW! Disse var fantastisk gode! Barn og voksne elsket disse bollene ;-) Takk for god oppskrift!
Takk for fin tilbakemelding!
Takk for fin tilbakemelding! :-)
Skriv ny kommentar