Brukere online: 665
Brukere i dag: 3055
Brukere siste 7 dager: 195497
Kourabiedes er berømte, greske julekaker. De lages også til andre festlige anledninger, og i USA kalles kakene ofte for "Greek Wedding Cookies". "Kourabiedes" (eller Kourambiedes eller Kourabiethes) betyr "kjeks" på gresk.
Kakene lages med smør, mandler, vanilje og masse, masse melis som får kakene til å se ut som de dynget i sne.
Kakene er veldig møre og smelter på tungen!
♥
Oppskriften gir ca. 28 kaker.
Ingredienser:
♥ 250 g smør
♥ 75 g melis
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ss rosevann (eller brandy, se tips)
♥ 1 ss bakepulver
♥ 50 g mandelmel
♥ 300 g hvetemel
♥ 150 g mandler
Pynt:
♥ 3 dl melis
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør luftig sammen med melis og vaniljeekstrakt.
Rør inn rosevann (eller brandy). Bland bakepulveret med mandelmel og rør inn i deigen. Ha så i hvetemelet.
Hakk mandlene fint i en food processor og kna dette inn i deigen til slutt.
Dekk til deigen med plast og sett den i kjøleskapet i et par timer slik at den blir fastere i konsistensen.
Trill deigen ut til runde kaker, omtrent én spiseskje deig per kake. Legg kakene på to bakepapirdekkede stekeplater.
Bruk en finger til å lage en grop i hver kake for å gi kakene sitt karakteristiske utseende.
Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 15–18 minutter.
Sikt masse melis over kakene straks de er ute av ovnen.
La kakene bli værende på platen til de er helt kalde.
Flytt dem deretter forsiktig over i en kakeboks.
♥
Sikt gjerne litt ekstra melis over kakene når du setter dem frem på kakefatet.
Jeg elsker smaken på disse nydelige kakene!
Tips:
♥ De originale kakene inneholder rosevann, som er en ganske vanlig ingrediens i greske kaker. Selv har jeg kjøpt dette i utlandet, men jeg har også sett produktet i noen butikker i Norge og på apotek. Får du ikke tak i rosevann, kan du gjerne bruke brandy eller konjakk, eller bare sløyfe det helt.
♥ Kakene oppbevares i tett kakeboks og kan gjerne stå i et litt kjølig rom. Kakene er også fine å fryse. Gi dem i så fall et nytt melisdryss før servering, så ser de nylagde ut.
Nyt disse berømte, deilige kakene!
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 250 g smør
♥ 75 g melis
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ss rosevann (eller brandy, se tips)
♥ 1 ss bakepulver
♥ 50 g mandelmel
♥ 300 g hvetemel
♥ 150 g mandler
Pynt:
♥ 3 dl melis
Pisk mykt smør luftig sammen med melis og vaniljeekstrakt.
Rør inn rosevann (eller brandy). Bland bakepulveret med mandelmel og rør inn i deigen. Ha så i hvetemelet.
Hakk mandlene fint i en food processor og kna dette inn i deigen til slutt.
Dekk til deigen med plast og sett den i kjøleskapet i et par timer slik at den blir fastere i konsistensen.
Trill deigen ut til runde kaker, omtrent én spiseskje deig per kake. Legg kakene på to bakepapirdekkede stekeplater.
Bruk en finger til å lage en grop i hver kake for å gi kakene sitt karakteristiske utseende.
Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 15–18 minutter.
Sikt masse melis over kakene straks de er ute av ovnen. La kakene bli værende på platen til de er helt kalde.
Flytt dem deretter forsiktig over i en kakeboks.
♥ De originale kakene inneholder rosevann, som er en ganske vanlig ingrediens i greske kaker. Selv har jeg kjøpt dette i utlandet, men jeg har også sett produktet i noen butikker i Norge og på apotek. Får du ikke tak i rosevann, kan du bruke brandy eller konjakk, eller bare sløyfe det helt.
♥ Kakene oppbevares i tett kakeboks og kan gjerne stå i et litt kjølig rom. Kakene er også fine å fryse. Gi dem i så fall et nytt melisdryss før servering, så ser de nylagde ut.
3 kommentarer
Helt fantastisk å se noen
Helt fantastisk å se noen eggefrie julekaker til en allergiker. Og disse ser veldig gode ut!:) Andre eggefrie julekaker som kan anbefales? Har lett litt rundt på siden din, men har ikke funnet noe særlig uten egg. Hadde elsket å se en liten samling av allergivennlige julekaker:)
Denne så deilig it! Men har
Denne så deilig it! Men har du noen erfaring med hvordan det går å lage den glutenfri?
Disse smakte stort sett bare
Disse smakte stort sett bare smør, hadde håpet det var mer mandelsmak.
Skriv ny kommentar