Brukere online: 88
Brukere i dag: 2084
Brukere siste 7 dager: 198227
Dette er populære, amerikanske kaker som har skikkelig "fudgy & chewy" brownieskonsistens, selv om de er lyse i fargen (derfor kalles de "Blondies").
Kakene lages med peanøttsmør og hakket melkesjokolade.
Yum!
Oppskriften er beregnet til en liten, kvadratisk form som måler 20 x 20 cm.
Ingredienser:
♥ 100 g smør
♥ 150 g peanøttsmør (se tips)
♥ 200 g brunt sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 egg
♥ 125 g hvetemel
♥ 200 g melkesjokolade
Fremgangsmåte:
Pisk mykt, romtemperert smør sammen med peanøttsmør.
Tilsett brunt sukker, vaniljeekstrakt og ett og ett egg. Pisk godt mellom hvert egg, til du får en luftig, kremete blanding.
Bland inn hvetemelet til en jevn og kompakt deig.
Hakk melkesjokoladen grovt og vend inn i deigen til slutt.
Ha deigen i en liten, firkantet form (20 x 20 cm) som er kledd med bakepapir, og jevn til overflaten.
Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i ca. 25 minutter (se tips).
Avkjøl kaken helt i formen før den løftes ut og deles i firkanter.
Små, digge kakebiter!
🤩
Tips:
♥ Jeg brukte her crunchy peanøttsmør, men creamy peanøttsmør uten biter kan også brukes.
For hjemmelaget peanøttsmør, se oppskriften HER.
♥ Pass nøye på at kaken ikke steker for lenge. Det er viktig å unngå at den blir tørr. Den ferdigstekte kaken skal ha en myk og deilig konsistens.
♥ Merk at oppskriften er beregnet til en form som måler 20 x 20 cm. Dersom du i stedet vil steke kaken i liten langpanne som måler 20 x 30 cm, må du gange opp oppskriften med 1,5.
♥ Kakestykkene holder seg myke i flere dager om de pakkes inn i plast, og er dessuten supre å fryse.
For mange flere varianter av Blondies, se HER.
ENJOY! 😊
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 100 g smør
♥ 150 g peanøttsmør (se tips)
♥ 200 g brunt sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 egg
♥ 125 g hvetemel
♥ 200 g melkesjokolade
Pisk mykt, romtemperert smør sammen med peanøttsmør.
Tilsett brunt sukker, vaniljeekstrakt og ett og ett egg. Pisk godt mellom hvert egg, til du får en luftig, kremete blanding.
Bland inn hvetemelet til en jevn og kompakt deig.
Hakk melkesjokoladen grovt og vend inn i deigen til slutt.
Ha deigen i en liten, firkantet form (20 x 20 cm) som er kledd med bakepapir, og jevn til overflaten.
Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i ca. 25 minutter.
Avkjøl kaken helt i formen før den løftes ut og deles i firkanter.
♥ Jeg brukte her crunchy peanøttsmør, men creamy peanøttsmør uten biter kan også brukes.
♥ Pass nøye på at kaken ikke steker for lenge. Det er viktig å unngå at den blir tørr. Den ferdigstekte kaken skal ha en myk og deilig konsistens.
♥ Merk at oppskriften er beregnet til en form som måler 20 x 20 cm. Dersom du i stedet vil steke kaken i liten langpanne som måler 20 x 30 cm, må du gange opp oppskriften med 1,5.
♥ Kakestykkene holder seg myke i flere dager om de pakkes inn i plast, og er dessuten supre å fryse.
3 kommentarer
Hei :) Hvis man ønsker å…
Hei :)
Hvis man ønsker å doble oppskriften, må en da ta en 30x40 form? Eller blir dette feil i forhold til tykkelse/steketid? :)
På forhånd takk for hjelpen :)
Hei, oppskriften må ganges…
Hei, oppskriften må ganges med 1,5 for å passe til liten langpanne (20 x 30 cm). Den må ganges med 3 for å passe til stor langpanne (30 x 40 cm).
Denne retten er veldig…
Denne retten er veldig deilig. Jeg ba kona mi bake den til bursdagen min, så jeg kunne dele den med kollegene mine.
Skriv ny kommentar