Brukere online: 361
Brukere i dag: 816
Brukere siste 7 dager: 200584
Er det noe som passer til påsken så er det å ha en krukke med Lemon curd i kjøleskapet.
Lemon curd er en engelsk sitronkrem, som etter hvert har blitt veldig populær i Norge også. Nydelig på alt fra desserter, vafler, som kakefyll, som fyll i macarons, i cupcakes eller gjærbakst, og oppå scones eller hjemmelagde kjeks.
ALT blir godt med Lemon curd på
Ingredienser:
♥ 4 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl (120 g) presset sitronsaft
♥ revet skall av 2 sitroner
♥ 100 g smør
Fremgangsmåte:
Ha eggeplommer, sukker, sitronjuice og sitronskall i en metallbolle (eller solid glassbolle som tåler varme) og sett over en kjele med kokende vann. Bollen må være større enn kjelen, slik at den ikke kommer i kontakt med det varme vannet, kun dampen.
Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig omrøring helt til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter. Visp godt slik at smøret blander seg godt inn i kremen.
Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald og helst til dagen etter.
Sitronkremen vil da tykne i konsistensen og bli mer kremete.
Tips:
♥ Siden sitroner varierer så mye i størrelse, kan det være greit å veie opp mengden sitronsaft. 120 g sitronsaft får du som regel av 2-3 sitroner. Har du ikke vekt, går det bra å bruke 1 dl sitronsaft.
♥ Lemon curd holder seg lenge i kjøleskapet, men sitronkremen er så god at den sjelden blir stående så veldig lenge.
Nydelig, nydelig sitronkrem!
Jeg ønsker dere alle en fin påskeferie!
Selv blir jeg hjemme i Oslo for å jobbe med å sette sammen tekst og bilder til 10-års jubileumsboken til Det søte liv som kommer for salg i begynnelsen av september. Det har vært så gøy å bake om igjen en del av oppskriftene som skal med i boken, og konstatere på nytt hvor utrolig gode oppskriftene faktisk er! Dette kommer virkelig til å bli en nyttig bok å ha på kjøkkenet, det kan jeg love dere!
Det kommer nok en del nye oppskrifter her på Det søte liv i løpet av påsken også, så jeg håper du tar deg en titt innom i ferien også!
♥ 4 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl (120 g) presset sitronsaft
♥ revet skall av 2 sitroner
♥ 100 g smør
Ha eggeplommer, sukker, sitronjuice og sitronskall i en metallbolle (eller solid glassbolle som tåler varme) og sett over en kjele med kokende vann. Bollen må være større enn kjelen, slik at den ikke kommer i kontakt med det varme vannet, kun dampen.
Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig omrøring helt til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter. Visp godt slik at smøret blander seg godt inn i kremen.
Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald og helst til dagen etter. Sitronkremen vil da tykne i konsistensen og bli mer kremete.
♥ Siden sitroner varierer så mye i størrelse, kan det være greit å veie opp mengden sitronsaft. 120 g sitronsaft får du som regel av 2-3 sitroner. Har du ikke vekt, går det bra å bruke 1 dl sitronsaft.
♥ Lemon curd holder seg lenge i kjøleskapet, men sitronkremen er så god at den sjelden blir stående så veldig lenge.
19 kommentarer
Heisann..
Heisann..
Jeg har lagd en hel haug med marengs idag, og har da fått mange eggeplommer til overs. Har store planer om å lage denne og ha på kake til uka. Men kan jeg da bruke frosne eggeplommer, eller må de være ferske? Glemte å kjøpe sitroner igår, så tenkte jeg var lur som da slang eggeplommene i frysern isteden for kjøleskapet..
Håper på kjapp respons :) Ønsker deg også en fin påske :)
Jeg har ikke testet å bruke…
Jeg har ikke testet å bruke eggeplommer som har vært frosne.
Hei.For en herlig blogg du
Hei.For en herlig blogg du har! Kan du svare meg på om du bruker meierismør i lemon curd?
På forhånd takk!
Jeg bruker alltid meierismør…
Jeg bruker alltid meierismør :)
Laget halv porsjon av denne i
Laget halv porsjon av denne i dag, fantastisk god! Den skal jeg bruke til mini pavlova sammen men krem og bær! Gleder meg! Bare håper jeg ikke spiser den opp før.....
Hyggelig å høre!
Hyggelig å høre!
Hei! Jeg lagde denne flotte
Hei! Jeg lagde denne flotte kremen, men når jeg skulle til å ta smøret oppi etter en god tids koking så var den ikke kremete i det hele tatt. og etter jeg tok smøret oppi så ble den litt tykkere. Skal den være sånt?
Litt usikker på hva du mener…
Litt usikker på hva du mener med at kremen ikke var kremete etter at du tilsatte smøret. Smøret kan tilsettes litt og litt, og det vil være tyntflytende når det smelter, men da må man piske slik at det inkorporeres i kremen. Smøret vil gjøre at sitronkremen tykner med avkjøling.
Denne oppskriften fulgte jeg
Denne oppskriften fulgte jeg til punkt og prikke og den ble helt magisk, to store krukker med curd Takk for nydelig oppskrift!!
Så gøy å høre! Takk for…
Så gøy å høre! Takk for tilbakemeldingen.
Har nettopp laget lemon curd
Har nettopp laget lemon curd med 7. klasse. Vi skal ha Afternoon Tea med sandwiches ,scones og Victoria sponge cake.
Så hyggelig å høre!
Så hyggelig å høre!
Hei.
Hei.
Kan man erstatte sukkeret i oppskriften med sukrin/sukrin gold istedet?
Det har jeg ikke testet ut
Det har jeg ikke testet ut
Er nettopp ferdig med en…
Er nettopp ferdig med en porsjon lemon curd…..bruker denne i hjemmelaget yoghurt til frokost hver dag 👍 Friskt og nydelig godt 😋👍
Å, høres godt ut! :-)
Å, høres godt ut! :-)
Hei. Laget denne i helgen og…
Hei. Laget denne i helgen og den endte med å få en veldig distinkt smak av metall, noe som dessverre ødela hele curden. Etter et enkelt Googlesøk fant jeg ut at dette er pga. metallbollen jeg brukte, og som du også skriver i oppskriften. Anbefaler IKKE å bruke det!
Vet ikke hvordan metallbolle…
Vet ikke hvordan metallbolle du har brukt, for noe slikt har jeg aldri opplevd. Uansett kan man alltids bruke glassbolle (som riktignok må tåle varmen).
Har laget denne to ganger…
Har laget denne to ganger. Smaken er god, men jeg tror jeg koker den for lenge (15-20 minutter)?
Når jeg har oppi smøret og avkjøler den blir den veldig tjukk og ikke flytende. Den kan fint spes med litt sitronsaft/vann etterpå, men mulig jeg har hengt meg for mye opp i at den skal være tykk og kremete?
Skriv ny kommentar