Brukere online: 1341
Brukere i dag: 6796
Brukere siste 7 dager: 200822
Surmelksbrød er en genial oppfinnelse!
Dette brødet inneholder ikke noe gjær og skal ikke heves. Deigen skal bare røres raskt sammen for hånd.
Jeg er så glad i dette brødet og har testet ut flere varianter, se HER.
Denne gangen har jeg tilsatt honning og valnøtter i deigen, som gjør at brødet er fantastisk godt egnet sammen med gode oster.
Jeg valgte meg her en moden cheddar og fikenmarmelade.
Å, så godt!
Ingredienser:
♥ 3 dl store havregryn
♥ 2 dl hvetemel
♥ 2 dl fint sammalt hvetemel
♥ 2 ts natron
♥ 1 ts salt
♥ 0,5 dl honning
♥ 5 dl surmelk (se tips)
♥ 2 dl hakkede valnøtter
Pynt:
♥ 0,5 dl hakkede valnøtter
♥ 2 ss store havregryn
Fremgangsmåte:
Bland havregryn, fint og sammalt hvetemel, natron og salt sammen i en bolle.
Varm honningen en kort stund i mikroen slik at den blir litt mer flytende.
Ha surmelken og honningen i bollen med det tørre og rør deigen raskt sammen.
Vend inn fint hakkede valnøtter.
Ha deigen i en smurt brødform som rommer 1,5 liter med bakepapir i bunnen.
Jevn til overflaten og dryss over hakkede valnøtter og eventuelt noen store havregryn som pynt.
Stek brødet nederst i ovnen ved 180°C i ca. 60 minutter til det er gjennomstekt (se tips).
Avkjøl brødet litt før det løsnes fra formen og avkjøles på en rist.
Så deilig, lettlaget grovbrød med valnøtter!
Server gjerne med ost og marmelade.
Love it!
Tips:
♥ Det er det samme om du bruker kefir eller kulturmelk.
♥ Tilpass steketiden slik at brødet blir helt gjennomstekt, men ikke overstekt så brødet blir tørt. Steketiden vil variere litt med hvilken type brødform du bruker. Dersom du synes at brødet blir for mørkt på toppen før det er gjennomstekt, kan du dekke over det med et stykke bakepapir på slutten av steketiden.
♥ Pakk brødet inn i plast og oppbevar det gjerne i kjøleskapet. Brødet er supert å fryse.
Nydelig brød til alle typer ost!
Kos deg!
Det skal jeg!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 3 dl store havregryn
♥ 2 dl hvetemel
♥ 2 dl fint sammalt hvetemel
♥ 2 ts natron
♥ 1 ts salt
♥ 0,5 dl honning
♥ 5 dl surmelk (se tips)
♥ 2 dl hakkede valnøtter
Pynt:
♥ 0,5 dl hakkede valnøtter
♥ 2 ss store havregryn
Bland havregryn, fint og sammalt hvetemel, natron og salt sammen i en bolle.
Varm honningen en kort stund i mikroen slik at den blir litt mer flytende.
Ha surmelken og honningen i bollen med det tørre og rør deigen raskt sammen.
Vend inn fint hakkede valnøtter.
Ha deigen i en smurt brødform som rommer 1,5 liter med bakepapir i bunnen.
Jevn til overflaten og dryss over hakkede valnøtter og eventuelt noen store havregryn som pynt.
Stek brødet nederst i ovnen ved 180°C i ca. 60 minutter til det er gjennomstekt (se tips).
Avkjøl brødet litt før det løsnes fra formen og avkjøles på en rist.
♥ Det er det samme om du bruker kefir eller kulturmelk.
♥ Tilpass steketiden slik at brødet blir helt gjennomstekt, men ikke overstekt så brødet blir tørt. Steketiden vil variere litt med hvilken type brødform du bruker. Dersom du synes at brødet blir for mørkt på toppen før det er gjennomstekt, kan du dekke over det med et stykke bakepapir på slutten av steketiden.
♥ Pakk brødet inn i plast og oppbevar det gjerne i kjøleskapet. Brødet er supert å fryse.
1 kommentar
Dette brødet bakte jeg for…
Dette brødet bakte jeg for første gang idag. Det ble fantastisk godt. Jeg synes det smaker litt natron… Er det mulig å bytte ut 2 ts natron men 1 ts natron OG 1 ts bakepulver? Jeg kommer til å teste ut flere av dine surmelksbrød da magen min ikke er noe glad i gjærbakst, så tusen takk for tipset 😊
Skriv ny kommentar