Ovnspannekake med bacon (Stor fleskepannekake)

Ovnspannekake er en stor pannekake som stekes i langpanne i stekeovnen.

Veldig lettvint å lage, og resultatet blir knallbra! 

 

 

Her har jeg laget en amerikansk variant med bacon. Dette blir som varm Fleskepannekake stekt i langpanne! 😃 

Ovnspannekaken deles i store biter som serveres varme med blåbærsyltetøy og lønnesirup.... oh la la... 😋

Skikkelig digg og noe som du bør vurdere å unne deg i helgen! 😍

 

 

Oppskriften er beregnet til stor langpanne. 

 

Ingredienser: 

♥ 5 egg
♥ 7 dl helmelk
♥ 4 dl hvetemel
♥ 50 g smeltet smør
♥ 0,5 ts salt
♥ 150 g bacon

Servering:
♥ blåbærsyltetøy
♥ lønnesirup

 

Fremgangsmåte: 

Visp sammen egg, melk og mel. Tilsett smeltet smør og salt. La pannekakerøren svelle i ca. 30 minutter. 

Hell røren i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). 

Skjær baconskivene på midten så de blir halvparten så lange. 

Fordel dem utover i langpannen (baconskivene skal ikke stekes i forkant, men legges rå oppå pannekakerøren). 

 

 

Stek ovnen nederst i ovnen ved 225°C i ca. 30 minutter (jeg senker temperaturen til 200°C etter ca. 20 minutters steketid). 

 

 

Del ovnspannekaken i store firkanter. 

Blåbærsyltetøy og lønnesirup er herlig tilbehør!  😋

 

 

Å, dette er herlig!  😋 

 

 

Tips: 

♥ Hvis du vil ha en litt grovere variant, kan du bytte ut 1 dl av hvetemelet med grovere variant av mel (fin sammalt hvetemel eller fullkornshvetemel, for eksempel). Resultatet blir litt sunnere uten at du vil merke noen særlig forskjell på smaken. 

♥ Ovnspannekaken smaker best samme dag den er laget, og aller best varm og helt nystekt. 

♥ Du finner flere varianter av ovnspannekaker her på Det søte liv. Se for eksempel Pannekake i langpanne, Vulkanpannekake, Stor blåbærpannekake og Ovnspannekake med bær

 

 

Velbekomme! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Ovnspannekake med bacon (Stor fleskepannekake)
Ingredienser

♥ 5 egg
♥ 7 dl helmelk
♥ 4 dl hvetemel
♥ 50 g smeltet smør
♥ 0,5 ts salt
♥ 150 g bacon

Servering:
♥ blåbærsyltetøy
♥ lønnesirup

Fremgangsmåte

Visp sammen egg, melk og mel. Tilsett smeltet smør og salt. La pannekakerøren svelle i ca. 30 minutter. 

Hell røren i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). 

Skjær baconskivene på midten så de blir halvparten så lange. 

Fordel dem utover i langpannen (baconskivene skal ikke stekes i forkant, men legges rå oppå pannekakerøren). 

Stek ovnen nederst i ovnen ved 225°C i ca. 30 minutter (jeg senker temperaturen til 200°C etter ca. 20 minutters steketid). 

Del ovnspannekaken i store firkanter. 

Blåbærsyltetøy og lønnesirup er herlig tilbehør! 

Tips

♥ Hvis du vil ha en litt grovere variant, kan du bytte ut 1 dl av hvetemelet med grovere variant av mel (fin sammalt hvetemel eller fullkornshvetemel, for eksempel). Resultatet blir litt sunnere uten at du vil merke noen særlig forskjell på smaken. 

♥ Ovnspannekaken smaker best samme dag den er laget, og aller best varm og helt nystekt. 

♥ Du finner flere varianter av ovnspannekaker her på Det søte liv. Se for eksempel Pannekake i langpanne, Vulkanpannekake, Stor blåbærpannekake og Ovnspannekake med bær

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift