Brukere online: 1908
Brukere i dag: 18519
Brukere siste 7 dager: 195934
Ovnspannekake er en stor pannekake som stekes i langpanne i stekeovnen.
Veldig lettvint å lage, og resultatet blir knallbra!
Her har jeg laget en amerikansk variant med bacon. Dette blir som varm Fleskepannekake stekt i langpanne! 😃
Ovnspannekaken deles i store biter som serveres varme med blåbærsyltetøy og lønnesirup.... oh la la... 😋
Skikkelig digg og noe som du bør vurdere å unne deg i helgen! 😍
Oppskriften er beregnet til stor langpanne.
Ingredienser:
♥ 5 egg
♥ 7 dl helmelk
♥ 4 dl hvetemel
♥ 50 g smeltet smør
♥ 0,5 ts salt
♥ 150 g bacon
Servering:
♥ blåbærsyltetøy
♥ lønnesirup
Fremgangsmåte:
Visp sammen egg, melk og mel. Tilsett smeltet smør og salt. La pannekakerøren svelle i ca. 30 minutter.
Hell røren i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).
Skjær baconskivene på midten så de blir halvparten så lange.
Fordel dem utover i langpannen (baconskivene skal ikke stekes i forkant, men legges rå oppå pannekakerøren).
Stek ovnen nederst i ovnen ved 225°C i ca. 30 minutter (jeg senker temperaturen til 200°C etter ca. 20 minutters steketid).
Del ovnspannekaken i store firkanter.
Blåbærsyltetøy og lønnesirup er herlig tilbehør! 😋
Å, dette er herlig! 😋
Tips:
♥ Hvis du vil ha en litt grovere variant, kan du bytte ut 1 dl av hvetemelet med grovere variant av mel (fin sammalt hvetemel eller fullkornshvetemel, for eksempel). Resultatet blir litt sunnere uten at du vil merke noen særlig forskjell på smaken.
♥ Ovnspannekaken smaker best samme dag den er laget, og aller best varm og helt nystekt.
♥ Du finner flere varianter av ovnspannekaker her på Det søte liv. Se for eksempel Pannekake i langpanne, Vulkanpannekake, Stor blåbærpannekake og Ovnspannekake med bær.
Velbekomme!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 5 egg
♥ 7 dl helmelk
♥ 4 dl hvetemel
♥ 50 g smeltet smør
♥ 0,5 ts salt
♥ 150 g bacon
Servering:
♥ blåbærsyltetøy
♥ lønnesirup
Visp sammen egg, melk og mel. Tilsett smeltet smør og salt. La pannekakerøren svelle i ca. 30 minutter.
Hell røren i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).
Skjær baconskivene på midten så de blir halvparten så lange.
Fordel dem utover i langpannen (baconskivene skal ikke stekes i forkant, men legges rå oppå pannekakerøren).
Stek ovnen nederst i ovnen ved 225°C i ca. 30 minutter (jeg senker temperaturen til 200°C etter ca. 20 minutters steketid).
Del ovnspannekaken i store firkanter.
Blåbærsyltetøy og lønnesirup er herlig tilbehør!
♥ Hvis du vil ha en litt grovere variant, kan du bytte ut 1 dl av hvetemelet med grovere variant av mel (fin sammalt hvetemel eller fullkornshvetemel, for eksempel). Resultatet blir litt sunnere uten at du vil merke noen særlig forskjell på smaken.
♥ Ovnspannekaken smaker best samme dag den er laget, og aller best varm og helt nystekt.
♥ Du finner flere varianter av ovnspannekaker her på Det søte liv. Se for eksempel Pannekake i langpanne, Vulkanpannekake, Stor blåbærpannekake og Ovnspannekake med bær.
1 kommentar
Hei. Har du prøvde å lage…
Hei. Har du prøvde å lage med glutenfritt mel?
Skriv ny kommentar