Brukere online: 504
Brukere i dag: 429
Brukere siste 7 dager: 195693
Annonse: Freia
Hei dere!
I dag skal jeg gi dere et tips om en ny kakevariant som jeg har komponert, og som jeg tror kommer til å bli en ny SUPERHIT av en julekake! 😊
Med utgangspunkt i den kjempepopulære oppskriften på Gule bomber (Suksesskaker) her på Det søte liv, har jeg laget knallgode Suksesskaker med sjokoladekrem!
Gule bomber (Suksesskaker) er deilige, myke mandelkaker som vanligvis fylles med gul suksesskrem. Det eneste jeg har gjort annerledes her er å lage en vri på den gule suksesskremen ved å tilsette Freia Dronningsjokolade. Dermed får du en helt nydelig og fløyelsmyk sjokoladesuksesskrem! 😊
Freia Dronningsjokolade sørger for at sjokoladekremen får akkurat passe, tykk konsistens til å kunne sprøytes ut og ikke minst en helt fantastisk god sjokoladesmak!
Om du bare skal bake en eneste kake til jul i år, så la det bli Suksesskaker med sjokoladekrem! 😃
Oppskriften gir ca. 30 stk.
Ingredienser:
Mandelkaker:
♥ 6 eggehviter
♥ 300 g sukker
♥ 450 g mandler
Sjokoladekrem:
♥ 6 eggeplommer
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 150 g sukker
♥ 200 g smør
♥ 200 g Freia Dronningsjokolade
Pynt:
♥ 200 g Freia Dronningsjokolade
Fremgangsmåte:
Mandelkaker:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukker og pisk videre til tykk marengs.
Mal mandlene fint i mandelkvern og vend inn.
Ha mandeldeigen i en sprøytepose med stor sprøytetipp.
Sprøyt mandeldeigen ut på bakepapir til små topper.
Stek kakene midt i ovnen ved 180 °C i ca. 12-15 minutter.
Avkjøl kakene på platen før de etter hvert flyttes over på rist og avkjøles helt.
Sjokoladekrem:
Til sjokoladekremen has eggeplommene i en kjele sammen med kremfløte og sukker. Varm opp blandingen og la den småkoke i noen minutter til den tykner.
Ta kjelen av platen.
Skjær opp kaldt smør i små klatter og rør inn, litt om gangen, så de smelter inn i kremen.
Brekk opp Freia Dronningsjokolade i mindre biter og ha disse i den fortsatt varme kremen.
La sjokoladebitene smelte og rør kremen jevn og klumpfri.
Dekk til kremen med plastfolie og sett den i kjøleskapet til den får en tykk og kremet konsistens (se tips).
Montering og pynt:
Når sjokoladekremen er tykk, has den i en sprøytepose med mellomstor sprøytetipp.
Sett sammen to og to mandelkaker med sjokoladekrem imellom.
Nydelig sjokoladesuksesskrem!
Så litt pynting: Smelt Freia Dronningsjokolade og ha den smeltede sjokoladen i en sprøytepose uten sprøytetipp. Klipp et lite hull i sprøytepose.
Pynt kakene ved å ringle over smeltet Freia Dronningsjokolade.
Og voilà – så har du kjempegode Suksesskaker med sjokoladekrem!
Suksesskaker med sjokoladekrem kan minne litt om Sarah Bernhard siden begge kakene består av mandelkaker og sjokoladekrem, men kremen er nokså annerledes her siden den er basert på gul suksesskrem.
Jeg synes Suksesskaker med sjokoladekrem er best! 😊
Nam! Disse kakene ble skikkelig gode!
Tips:
♥ Jeg synes kakene blir best om man maler mandler på den gammeldagse måten med mandelkvern. Mandelkvern fås kjøpt i de fleste kjøkkenutstyrsbutikker og koster ikke mye. Det er viktig at deigen ikke blir så løs at kakene ikke holder fasongen, så prøv deg frem og stek en prøvekake hvis du er usikker.
♥ Du kan gjerne lage klar sjokoladekremen dagen i forveien. Dekk den til med plast og oppbevar i kjøleskapet. Kremen tykner når den får stått kaldt en stund og blir da lettere å sprøyte. Dersom du synes at kremen har blitt for fast etter for lang tid i kjøleskapet, er det bare å la den stå et par timer i romtemperatur, så mykner den igjen.
♥ For å få en god smak og konsistens på sjokoladekremen anbefaler jeg at du bruker Freia Dronningsjokolade, som har veldig god kvalitet.
♥ Freia Dronningsjokolade som brukes til pynt smeltes best i en skål over vannbad (kjele med kokende vann), synes jeg. Pass bare på at det ikke kommer noe vann eller for mye damp i sjokoladen for da kan den lett korne seg og bli ubrukelig. Jeg liker også godt å smelte sjokolade i mikrobølgeovn. Det tar bare noen minutter. Rør rundt av og til helt til du ser at sjokoladen blir bløt og smelter.
♥ Suksesskaker med sjokoladekrem er kjempefine å oppbevare i fryseren og de tiner raskt.
♥ Suksesskaker med sjokoladekrem er supre å gi i førjulspresang! Legg dem i søte plastposer og oppbevar kjølig til du gir dem bort.
♥
Kjekt å lage Suksesskaker med sjokoladekrem i god tid før jul, så har du og de rundt deg noe å kose seg med i førjulstiden også! 😉
Suksesskaker med sjokoladekrem kan absolutt anbefales! 😊
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Mandelkaker:
♥ 6 eggehviter
♥ 300 g sukker
♥ 450 g mandler
Sjokoladekrem:
♥ 6 eggeplommer
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 150 g sukker
♥ 200 g smør
♥ 200 g Freia Dronningsjokolade
Pynt:
♥ 200 g Freia Dronningsjokolade
Mandelkaker:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukker og pisk videre til tykk marengs. Mal mandlene fint i mandelkvern og vend inn.
Ha mandeldeigen i en sprøytepose med stor sprøytetipp. Sprøyt mandeldeigen ut på bakepapir til små topper.
Stek kakene midt i ovnen ved 180 °C i ca. 12-15 minutter. Avkjøl kakene på platen før de etter hvert flyttes over på rist og avkjøles helt.
Sjokoladekrem:
Til sjokoladekremen has eggeplommene i en kjele sammen med kremfløte og sukker. Varm opp blandingen og la den småkoke i noen minutter til den tykner. Ta kjelen av platen. Skjær opp kaldt smør i små klatter og rør inn, litt om gangen, så de smelter inn i kremen. Brekk opp Freia Dronningsjokolade i mindre biter og ha disse i den fortsatt varme kremen. La sjokoladebitene smelte og rør kremen jevn og klumpfri.
Dekk til kremen med plastfolie og sett den i kjøleskapet til den får en tykk og kremet konsistens (se tips).
Montering og pynt:
Når sjokoladekremen er tykk, has den i en sprøytepose med mellomstor sprøytetipp. Sett sammen to og to mandelkaker med sjokoladekrem imellom.
Smelt Freia Dronningsjokolade og ha den smeltede sjokoladen i en sprøytepose uten sprøytetipp. Klipp et lite hull i sprøytepose. Pynt kakene ved å ringle over smeltet Freia Dronningsjokolade.
♥ Jeg synes kakene blir best om man maler mandler på den gammeldagse måten med mandelkvern. Mandelkvern fås kjøpt i de fleste kjøkkenutstyrsbutikker og koster ikke mye. Det er viktig at deigen ikke blir så løs at kakene ikke holder fasongen, så prøv deg frem og stek en prøvekake hvis du er usikker.
♥ Du kan gjerne lage klar sjokoladekremen dagen i forveien. Dekk den til med plast og oppbevar i kjøleskapet. Kremen tykner når den får stått kaldt en stund og blir da lettere å sprøyte. Dersom du synes at kremen har blitt for fast etter for lang tid i kjøleskapet, er det bare å la den stå et par timer i romtemperatur, så mykner den igjen.
♥ For å få en god smak og konsistens på sjokoladekremen anbefaler jeg at du bruker Freia Dronningsjokolade, som har veldig god kvalitet.
♥ Freia Dronningsjokolade som brukes til pynt smeltes best i en skål over vannbad (kjele med kokende vann), synes jeg. Pass bare på at det ikke kommer noe vann eller for mye damp i sjokoladen for da kan den lett korne seg og bli ubrukelig. Jeg liker også godt å smelte sjokolade i mikrobølgeovn. Det tar bare noen minutter. Rør rundt av og til helt til du ser at sjokoladen blir bløt og smelter.
♥ Suksesskaker med sjokoladekrem er kjempefine å oppbevare i fryseren og de tiner raskt.
♥ Suksesskaker med sjokoladekrem er supre å gi i førjulspresang! Legg dem i søte plastposer og oppbevar kjølig til du gir dem bort.
3 kommentarer
Hei! Kan man bruke mandelmel?
Hei!
Kan man bruke mandelmel?
Hei, disse ser veldig gode…
Hei, disse ser veldig gode ut! Lurer også på om det går å bruke mandelmel og i såfall hvor mye? 450g? Skal prøve disse løpet av uken 😊
Laget dem nettopp,…
Laget dem nettopp, halvparten gule og halvparten med sjokolade. Nyyydelig sjokoladekrem! God konsistens både på "makronene" og sjokoladekremen, mye fastere og enklere å jobbe med enn andre lignende oppskrifter jeg har prøvd. Tipper mandelmel er helt fint å bruke, men personlig liker jeg litt større biter. Kanskje kvernede mandler som selges på butikken funker?
Skriv ny kommentar