Suksesskake til jul

Suksesskake er en av Norges mest elskede kaker og man skal vokte seg vel for å tukle med den. Her har jeg laget en liten julevri ved at jeg har tilsatt en teskje kanel i mandelbunnen og pyntet med røde granateplekjerner og grønne pistasjnøtter.

 

 

Mer skal det ikke til for å skape litt ekstra julestemning, og smaken på kaken ble supergod!

 

 


Ingredienser:

Mandelbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 150 g melis
♥ 150 g mandler
♥ 1 ts kanel
♥ 0,5 ts bakepulver

Gul suksesskrem:
♥ 6 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl kremfløte
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 200 g smør

Pynt:
♥ 1 granateple
♥ 50 g pistasjnøtter
♥ 30 g mandler

 

Fremgangsmåte:

Mandelbunn:

Pisk eggehvitene stive. Tilsett melisen og pisk videre til tykk marengs.

Finmal mandlene og bland med kanel og bakepulver. Vend dette inn i marengsmassen.

Fordel deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175 °C i 30 minutter. Pakk kaken inn i plast og la den avkjøles til dagen etter.

 


Suksesskrem:

Bland eggeplommer, sukker, kremfløte og vaniljesukker i en liten kjele. Kok opp blandingen under stadig omrøring. Ta kjelen av platen og la kremen avkjøle til romtemperatur.

Pisk så inn mykt smør i små klatter.

La kremen avkjøles i kjøleskapet over natten.


Pynt:

Dagen etter piskes den kalde suksesskremen med elektrisk håndmikser til den blir lysegul og tykk.

 

 

Bre kremen over kakebunnen og pynt med granateplekjerner, hakkede pistasjnøtter og mandler.

 

 

Nydelig kake! 

Ikke rart at suksesskake er en av våre mest elskede kaker! 

 

 

Tips:

♥ Lag gjerne mandelbunnen og suksesskremen dagen i forveien. Suksesskremen bør stå kaldt over natten for å stivne nok til at den lar seg piske opp. Mandelbunnen kan oppbevares i romtemperatur over natten, bare husk at den bør dekkes med plast så den ikke blir tørr. 

♥ Kaken holder seg god flere dager i kjøleskapet. Den kan også fryses. 

 

 

Litt kanel og rød/grønn pynt er det som skal til for å lage en juleinspirert versjon av sukesskake.

Nyt! 

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Suksesskake til jul
Ingredienser

Mandelbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 150 g melis
♥ 150 g mandler
♥ 1 ts kanel
♥ 0,5 ts bakepulver

Gul suksesskrem:
♥ 6 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl kremfløte
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 200 g smør

Pynt:
♥ 1 granateple
♥ 50 g pistasjnøtter
♥ 30 g mandler

Fremgangsmåte

Mandelbunn:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett melisen og pisk videre til tykk marengs. Finmal mandlene og bland med kanel og bakepulver. Vend dette inn i marengsmassen.

Fordel deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175 °C i 30 minutter. Pakk kaken inn i plast og la den avkjøles til dagen etter.

Suksesskrem:
Bland eggeplommer, sukker, kremfløte og vaniljesukker i en liten kjele. Kok opp blandingen under stadig omrøring. Ta kjelen av platen og la kremen avkjøle til romtemperatur. Pisk så inn mykt smør i små klatter. La kremen avkjøles i kjøleskapet over natten.

Pynt:
Dagen etter piskes den kalde suksesskremen med elektrisk håndmikser til den blir lysegul og tykk.

Bre kremen over kakebunnen og pynt med granateplekjerner, hakkede pistasjnøtter og mandler.

Tips

♥ Lag gjerne mandelbunnen og suksesskremen dagen i forveien. Suksesskremen bør stå kaldt over natten for å stivne nok til at den lar seg piske opp. Mandelbunnen kan oppbevares i romtemperatur over natten, bare husk at den bør dekkes med plast så den ikke blir tørr. 

♥ Kaken holder seg god flere dager i kjøleskapet. Den kan også fryses. 

1 kommentar

Hei jeg lagde trippel suksesskake forrige uke og den ble perfekt , nå prøvde jeg meg på den suksesskaken til jul , og kremen ble veldig veldig tjukk , jeg har følgt oppskriften slavisk men noe ble feil . Gul kremen så bra ut når jeg lagde den , men det ble veldig tjukk konsistens når jeg pisket inn romteperert smør. Skulle smøret være mykere tro ? Mvh Martyna

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift