Lotus Biscoff Blondies

Annonse: Lotus Biscoff Spread

Hei dere!

Har dere fått med dere at det superpopulære smørepålegget Lotus Biscoff Spread nå har kommet til Norge?! 😃

Lotus Biscoff Spread er basert på den verdensberømte kjeksen Lotus Biscoff, som ble lansert i Belgia tilbake i 1932. 

Smørepålegget har den samme, fantastisk gode smaken av karamell og pepperkakekrydder som kjeksen, men anvendelsesområdet er enda bredere. 

 

 

Lotus Biscoff Spread er helt nydelig å smøre på alt fra rundstykker, tykke pannekaker, vafler, grovbrødskive eller lefser. 

Smørepålegget kan også varmes opp så det blir tyntflytende og brukes som saus på for eksempel iskrem. 

I sosiale medier har knallgod Biscoff Iskaffe gått viralt! 

I tillegg til alt dette egner Lotus Biscoff Spread seg ypperlig som ingrediens for å lage kaker og desserter.

 

Faktisk utrolig digg å spise rett fra krukken også ... 😉


Jeg har her testet ut å lage Lotus Biscoff Blondies, som er seige, gode kaker som er enkle å lage, akkurat som brownies, men med gyllenbrun farge og mild karamell- og kryddersmak i stedet for sjokoladesmak. Deigen er veldig rask å røre sammen, og kaken er kjempelett å lykkes med!

Vil du gjøre kaken ekstra digg, kan du legge noen små klatter av Lotus Biscoff Spread på deigen før steking. Dette gir noen klissete partier i kaken med ekstra god smak. 😋

 

 

Jeg vendte her dessuten inn biter av mørk sjokolade i deigen, som ble veldig godt, men det går fint å utelate sjokolade. Som et alternativt kan du bruke hakket hvit sjokolade.

 

 

Oppskriften passer til liten langpanne.

 

Ingredienser:

♥ 200 g smør
♥ 300 g brunt sukker
♥ 150 g Lotus Biscoff Spread
♥ 2 egg
♥ 2 eggeplommer
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts bakepulver
♥ 250 g hvetemel
♥ 150 g chocolate chips eller hakket kokesjokolade (kan sløyfes)

Pynt (kan sløyfes):
♥ 100 g Lotus Biscoff Spread
♥ 50 g chocolate chips eller hakket kokesjokolade



Fremgangsmåte:

Ha smør og brunt sukker i en mellomstor kjele.

 

 

Varm opp på middels varme til smøret har smeltet. Rør blandingen jevn og ta kjelen av platen.

Tilsett Lotus Biscoff Spread og rør til det smelter (se tips).

 

 

 

 

Visp inn hele egg, eggeplommer og vaniljeekstrakt.

Sikt bakepulveret med hvetemelet og bland dette inn. Deigen skal bli temmelig tykk og seig.

 

 

Sett deigen i kjøleskapet i ca. 30 minutter, til den er helt avkjølt før du vender inn sjokoladebitene (se tips).

 

 

Fordel deigen jevnt utover en bakepapirkledd, liten langpanne (ca. 20 x 30 cm).

Ha Lotus Biscoff Spread i en sprøytepose og sprøyt små dotter ned i deigen (se tips).

 

 

Dryss over noen flere sjokoladebiter.

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 175 °C i 25 – 30 minutter.

 

 

La kaken avkjøles til den er helt kald før du løfter den ut av formen og deler den i firkanter.

 

 

Så deilige kakebiter!

 

 

Herlige myke og litt seige Biscoff Blondies med søt og mildt krydret karamellsmak.

 

 

 

En kake for kakemonser som meg!  😊

 

 

 

Tips:

Lotus Biscoff Spread er et smørepålegg som er basert på den berømte kjeksen Lotus Biscoff.

 

 

Både kjeksen og Lotus Biscoff Spread fås nå kjøpt blant annet i butikkene til Meny og Spar.  Hvis du ikke skulle finne produktet i butikken, kan du spørre betjeningen om å ta det inn.  

♥ Det er verdt å merke seg at Lotus Biscoff Spread er helt uten nøtter (i motsetning til mange andre typer smørepålegg).

 

 

♥ Når du smelter Biscoff Spread i smør- og sukkerblandingen, kan det se ut som at smøret skiller seg noe. Det er ingen grunn til å bekymre seg over dette. Deigen samler seg igjen når du visper inn egg og blander inn melet.

♥ Hvis du ønsker å blande sjokoladebiter i deigen, er det lurt å være sikker på at deigen er helt kald før du gjør det, ellers smelter sjokoladebitene og blander seg med deigen. 

♥ I stedet for å sprøyte Biscoff Spread på deigen, kan du legge små klatter oppå deigen ved hjelp av to teskjeer.

♥ Vær nøye på å ikke steke kaken for lenge så den blir tørr. Det er meningen at kakestykkene skal ha en bløt kjerne.

 

 

♥ Biscoff Blondies holder seg myke i flere dager. Oppbevar dem innpakket i plast. Kaken er også kjempefin å fryse.

 

 

God fornøyelse!  😊

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Lotus Biscoff Blondies
Ingredienser

♥ 200 g smør
♥ 300 g brunt sukker
♥ 150 g Lotus Biscoff Spread
♥ 2 egg
♥ 2 eggeplommer
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts bakepulver
♥ 250 g hvetemel
♥ 150 g chocolate chips eller hakket kokesjokolade (kan sløyfes)

Pynt (kan sløyfes):
♥ 100 g Lotus Biscoff Spread
♥ 50 g chocolate chips eller hakket kokesjokolade

Fremgangsmåte

Ha smør og brunt sukker i en mellomstor kjele. Varm opp på middels varme til smøret har smeltet. Rør blandingen jevn og ta kjelen av platen.

Tilsett Lotus Biscoff Spread og rør til det smelter (se tips).

Visp inn hele egg, eggeplommer og vaniljeekstrakt.

Sikt bakepulveret med hvetemelet og bland dette inn. Deigen skal bli temmelig tykk og seig.

Sett deigen i kjøleskapet i ca. 30 minutter, til den er helt avkjølt før du vender inn sjokoladebitene (se tips).

Fordel deigen jevnt utover en bakepapirkledd, liten langpanne (ca. 20 x 30 cm).

Ha Lotus Biscoff Spread i en sprøytepose og sprøyt små dotter ned i deigen (se tips). Dryss over noen flere sjokoladebiter.

Stek kaken midt i ovnen ved 175 °C i 25 – 30 minutter.

La kaken avkjøles til den er helt kald før du løfter den ut av formen og deler den i firkanter.

Tips

Lotus Biscoff Spread er et smørepålegg som er basert på den berømte kjeksen Lotus Biscoff. Både kjeksen og Lotus Biscoff Spread fås nå kjøpt blant annet i butikkene til Meny og Spar.  Hvis du ikke skulle finne produktet i butikken, kan du spørre betjeningen om å ta det inn.      

♥ Det er verdt å merke seg at Lotus Biscoff Spread er helt uten nøtter (i motsetning til mange andre typer smørepålegg).

♥ Når du smelter Biscoff Spread i smør- og sukkerblandingen, kan det se ut som at smøret skiller seg noe. Det er ingen grunn til å bekymre seg over dette. Deigen samler seg igjen når du visper inn egg og blander inn melet.

♥ Hvis du ønsker å blande sjokoladebiter i deigen, er det lurt å være sikker på at deigen er helt kald før du gjør det, ellers smelter sjokoladebitene og blander seg med deigen. 

♥ I stedet for å sprøyte Biscoff Spread på deigen, kan du legge små klatter oppå deigen ved hjelp av to teskjeer.

♥ Vær nøye på å ikke steke kaken for lenge så den blir tørr. Det er meningen at kakestykkene skal ha en bløt kjerne.

♥ Biscoff Blondies holder seg myke i flere dager. Oppbevar dem innpakket i plast. Kaken er også kjempefin å fryse.

Kakekategori
Allergier og preferanser

3 kommentarer

Dette ser godt ut. Jeg la min elsk på biscoff for snart 1 år siden da jeg fant i Sverige. Har laget alt fra fugde , ostekake, milshake med biscoff. Bare elsker den smaken.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift