Brukere online: 829
Brukere i dag: 3570
Brukere siste 7 dager: 195491
Deilig hverdagskake med epler, kanel, brunt sukker og havregryn.
Serveres varm og nystekt!
Ingredienser:
♥ 4 epler
♥ 3 ss brunt sukker
♥ 2 ts kanel
Smuldredeig:
♥ 150 g hvetemel
♥ 75 g havregryn (små, lettkokte)
♥ 200 g smør
♥ 50 g sukker
Pynt:
♥ 2 ss brunt sukker
♥ 2 ss store havregryn
Servering:
♥ vaniljekesam, gresk yoghurt med vanilje eller vaniljeis
Fremgangsmåte:
Skrell og rens eplene og del dem opp i store terninger. Ha eplebitene i en ildfast form (ca 25 cm i diameter). Dryss over brunt sukker og kanel.
Ha mel, havregryn, smør og sukker i en food processor med hakkekniv og kjør på full hastighet til deigen samler seg.
Smuldre deigen over eplebitene. Dryss over brunt sukker og store havregryn.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 30 min til smuldrepaien er gyllen på toppen.
Serveres varm.
Tips:
♥ Smuldrekaken smaker best samme dag den er laget, og serveres helst varm og nystekt.
♥ Prøv med gresk yoghurt med vanilje som tilbehør! Det er mye lettere enn vaniljeis og smaker nydelig.
Prøv denne enkle smuldrepaien og bli overrasket over hvor god den er.
Herlig som hverdagsdessert eller som kveldskos!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 4 epler
♥ 3 ss brunt sukker
♥ 2 ts kanel
Smuldredeig:
♥ 150 g hvetemel
♥ 75 g havregryn (små, lettkokte)
♥ 200g smør
♥ 50 g sukker
Pynt:
♥ 2 ss brunt sukker
♥ 2 ss store havregryn
Servering:
♥ vaniljekesam eller vaniljeis
Skrell og rens eplene og del dem opp i store terninger. Ha eplebitene i en ildfast form (ca 25 cm i diameter). Dryss over brunt sukker og kanel.
Ha mel, havregryn, smør og sukker i en food processor med hakkekniv og kjør på full hastighet til deigen samler seg.
Smuldre deigen over eplebitene. Dryss over brunt sukker og store havregryn.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 30 min til smuldrepaien er gyllen på toppen.
Serveres varm.
♥ Smuldrekaken smaker best samme dag den er laget, og serveres helst varm og nystekt.
♥ Prøv med gresk yoghurt med vanilje som tilbehør! Det er mye lettere enn vaniljeis og smaker nydelig.
5 kommentarer
Denne må prøves :)
Denne må prøves :)
Men hvilke type epler et best her?
Blir det bra og bytte ut
Blir det bra og bytte ut hvetemel med malte mandler.
Til hvor mange personer er…
Til hvor mange personer er denne beregnet til?
Jeg bytter av og til ut…
Jeg bytter av og til ut havregryna med reven kokos. Sykt godt 😊
Kan man lage Crumble uten…
Kan man lage Crumble uten smør, bytte ut med eventuelt honning ?
Skriv ny kommentar