Brukere online: 408
Brukere i dag: 2618
Brukere siste 7 dager: 161722
Det slår ikke feil. Hvert eneste år er Vepsebol blant de mest populære julekakene her på Det søte liv!
Disse deilige marengskakene med nøtter og sjokoladebiter er det mange som er glade i.
Også jeg synes at dette er blant de beste julekakene som finnes.
I år har jeg byttet ut mandler med salte peanøtter, og denne varianten ble faktisk enda bedre!
Digg med det litt salte sammen med det søte.😋
Se også Vepsebol med lakris.
Oppskriften gir ca 40 stk.
Ingredienser:
♥ 3 eggehviter
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 200 g sukker
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 200 g peanøtter
Fremgangsmåte:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett vaniljesukker og sukker litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk videre til du får en tykk og glatt marengs.
Hakk peanøtter og kokesjokolade, og vend forsiktig inn i marengsen med en slikkepott (se tips).
Sett små topper ved hjelp av to teskjeer på stekeplater dekket med bakepapir.
Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca 10 minutter.
La kakene avkjøles helt på platen før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade.
Knallgode Vepsebol med peanøtter! 😍
Tips:
♥ Jeg har her brukt salte peanøtter og kokesjokolade. Det går fint å bruke usaltede peanøtter og melkesjokolade i stedet.
♥ Det er viktig at hakkede peanøtter og sjokolade vendes helt forsiktig inn i marengsen. Bruker du mikseren til dette, vil marengsen kunne klappe sammen og bli tynn i konsistensen, og da vil kakene bli helt flate. Marengsen skal beholde sin tykke konsistens også etter at du har blandet i peanøtter og sjokolade.
♥ Som du ser på bildet blir Vepsebol hvite på utsiden. Inni er de imidlertid mørkebrune på grunn av den hakkede sjokoladen.
♥ Vepsebol oppbevares i kakeboks med matpapir mellom lagene. Kakene er myke og skjøre og må behandles med forsiktighet! Kakene kan også fryses.
♥
Så gode kaker! 😍
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 3 eggehviter
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 200 g sukker
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 200 g peanøtter
Pisk eggehvitene stive. Tilsett vaniljesukker og sukker litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk videre til du får en tykk og glatt marengs. Hakk peanøtter og kokesjokolade, og vend forsiktig inn i marengsen med en slikkepott (se tips).
Sett små topper ved hjelp av to teskjeer på stekeplater dekket med bakepapir.
Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca 10 minutter.
La kakene avkjøles helt på platen før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade.
♥ Jeg har her brukt salte peanøtter og kokesjokolade. Det går fint å bruke usaltede peanøtter og melkesjokolade i stedet.
♥ Det er viktig at hakkede peanøtter og sjokolade vendes helt forsiktig inn i marengsen. Bruker du mikseren til dette, vil marengsen kunne klappe sammen og bli tynn i konsistensen, og da vil kakene bli helt flate. Marengsen skal beholde sin tykke konsistens også etter at du har blandet i peanøtter og sjokolade.
♥ Som du ser på bildet blir Vepsebol hvite på utsiden. Inni er de imidlertid mørkebrune på grunn av den hakkede sjokoladen.
♥ Vepsebol oppbevares i kakeboks med matpapir mellom lagene. Kakene er myke og skjøre og må behandles med forsiktighet! Kakene kan også fryses.
2 kommentarer
Omtrent hvor lang holdbarhet…
Omtrent hvor lang holdbarhet har disse etter de er laget, om de ligger i kakeboks i romtemperatur? :-)
Hei Prøvde vepsebol for…
Hei
Prøvde vepsebol for første gang. De ble paddeflate! Kan årsaken være at jeg ikke stivpisket eggehvitene kraftig nok før jeg hadde i sukker? Gode på smak likevel.
Skriv ny kommentar