Kokoskaker med vaniljekrem

Dette er en veldig enkel, men spesiell oppskrift på kokoskaker. Vaniljekremen i deigen gjør kakene utrolig myke og saftige.

Dette er en av mine personlige favoritter, og helt siden jeg lagde disse kokoskakene første gang da jeg var i tenårene, har de vært et fast innslag på kakebordet mitt i desember. 

 



Oppskriften gir 20 kaker.

 

Ingredienser: 

1 egg
1,5 dl sukker
1 dl ferdig vaniljekrem
200 g kokos

 

Fremgangsmåte: 

Pisk eggedosis av egget og sukkeret. Rør inn vaniljekremen. Ha så i kokos. La deigen stå og svelle i 10 minutter.

Form spiseskjestore topper (bruk hendene som er fuktet med vann). Sett toppene på bakepapirkledd stekeplate med litt avstand.

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 10–15 minutter til de er gylne.

Avkjøl kakene helt før de has lagvis i kakeboks med matpapir mellom lagene.

 

 

Helt usedvanlig gode kokoskaker! 
 

 

Hu er så snill den stjerna,

hu blunke, kan du sjå?

(Alf Prøysen)

 

Tips: 

Jeg pleier å bruke ferdigkjøpt vaniljekrem til disse kakene, men du kan også bruke 1 dl av hjemmelaget vaniljekrem etter DENNE oppskriften. 

Det kan være lurt å steke en prøvekake først. Synes du prøvekaken flyter for mye ut (dette kan variere litt med størrelsen på egget), kan du tilsette litt mer kokos. Men ikke for mye, for da blir ikke kakene så saftige som de skal.

Jeg foretrekker å oppbevare boksen med disse kakene i kjøleskapet siden de inneholder vaniljekrem. Har du kjølerom hjemme, kan du la boksen stå der. Da holder de seg myke og gode i flere uker. Kakene kan også fryses. 

 

 

Kokoskaker med vaniljekrem anbefaler jeg på det varmeste! 

Heart Heart Heart 

 

 

       

Kokoskaker med vaniljekrem
Ingredienser

1 egg
1,5 dl sukker
1 dl ferdig vaniljekrem
200 g kokos

Fremgangsmåte

Pisk eggedosis av egget og sukkeret. Rør inn vaniljekremen. Ha så i kokos. La deigen stå og svelle i 10 minutter.

Form spiseskjestore topper (bruk hendene som er fuktet med vann). Sett toppene på bakepapirkledd stekeplate med litt avstand.

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 10–15 minutter til de er gylne.

Avkjøl kakene helt før de has lagvis i kakeboks med matpapir mellom lagene.

Tips

Jeg pleier å bruke ferdigkjøpt vaniljekrem til disse kakene, men du kan også bruke 1 dl av hjemmelaget vaniljekrem etter DENNE oppskriften. 

Det kan være lurt å steke en prøvekake først. Synes du prøvekaken flyter for mye ut (dette kan variere litt med størrelsen på egget), kan du tilsette litt mer kokos. Men ikke for mye, for da blir ikke kakene så saftige som de skal.

Jeg foretrekker å oppbevare boksen med disse kakene i kjøleskapet siden de inneholder vaniljekrem. Har du kjølerom hjemme, kan du la boksen stå der. Da holder de seg myke og gode i flere uker. Kakene kan også fryses. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

13 kommentarer

Nammmm!! :-D Disse var fantastisk gode! Blir en av favorittene her i huset :-D Herlig side du har! Har prøvd en god del av småkakeoppskriftene dine, og alle sammen er utrolig gode! :-D Masse lykke til videre!

Som svar på av K. J. Simpson (ikke bekreftet)

Å, det ble jeg glad for å høre! Jeg ELSKER denne oppskriften, og har lagd kakene hver eneste jul så lenge jeg kan huske:) Tusen takk for koselig hilsen!

Heisann !
hvordan oppbevarer du disse kjeksene?
I og med at de inneholder vaniljekrem må de vel holdes kjølig, i enten kjøleskap eller frys? :)

Som svar på av Cathrine (ikke bekreftet)

Jeg oppbevarer de i en boks i kjøleskapet. Bra spørsmål, jeg skal skrive det inn i oppskriften.

Jeg sitter og kikker gjennom småkakeoppskrifter og tror jeg vil prøve denne i år. Jeg ahr ikke pleid å lage så mye kokoskaker, da jeg ikke liker å sitte igjen med en haug med kokoskorn i munnen etter at resten av kaken er svelget ned, men denne med vaniljekrem virker spennende!!

Har du, eller noen andre, prøve å fryse disse ned?

Det Søte Liv er fortsatt den eneste bakesiden/boken jeg bruker!! Siden dekker virkelig alle mine oppskirftsbehov!

En ny favoritt som vi laget for 2. året på rad nå. Mye bedre enn vanlige kokosmakroner siden de er så saftige. Takk for oppskrift.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift