Verdens beste med sitronkrem

Verdens beste er nærmest som Norges nasjonalkake å regne, men kan varieres på mange måter, som for eksempel DENNE med bringebær, DENNE med jordbær, DENNE med mandariner, DENNE som rund festkake eller DENNE i sjokoladekakeversjon. 

Her kommer en nydelig versjon som rund kake, med sitronkrem i fyllet i stedet for vaniljekrem. 

 

 

Deilig kake som passer perfekt til påske, men også når som helst ellers på året! 😊 

 

 

Ingredienser: 

Kakebunner:
 75 g smør
 75 g sukker
 3 eggeplommer
 75 g hvetemel
 0,5 ts bakepulver
 1 ts vaniljesukker
 3 ss melk

Marengs:
 3 eggehviter
 130 g sukker
 50 g mandelflak

Sitronkrem (Lemon curd + fløtekrem):
 4 eggeplommer
 150 g sukker
 1 dl presset sitronsaft
 revet skall av 2 sitroner
 100 g smør
2,5 dl kremfløte

Pynt:
 noen blader sitronmelisse (kan sløyfes)

 

Fremgangsmåte: 

Start kvelden i forveien med å lage Lemon curd: 

Ha eggeplommer, sukker, sitronjuice og sitronskall i en metallbolle (eller solid glassbolle som tåler varme) og sett over en kjele med kokende vann. Bollen må være større enn kjelen, slik at den ikke kommer i kontakt med det varme vannet, kun dampen.

Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig omrøring helt til kremen blir tykk og kremete (dette tar noen minutter). Ta kjelen av platen og rør inn mykt smør i klatter. Visp godt slik at smøret blander seg godt inn i sitronkremen. 

Dekk til lemon curden med plastfolie og sett i kjøleskapet til dagen etter. Den skal da ha blitt tykk i konsistensen. 

 

 


Kakebunner: 

Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn en eggeplomme av gangen. Sikt sammen det tørre. Bland dette inn i deigen sammen med melken.

Visp eggehvitene stive i en annen bolle. Tilsett sukkeret og pisk videre til stiv marengs.

 

 

Ha bakepapir i bunnen på 2 like store, runde kakeformer som er 24 cm i diameter. Smør først kakedeigen tynt utover i bunnen på formene. 

 

 

Fordel deretter marengsen jevnt over deigen i de to formene.

Strø mandelflak over den ene av kakebunnene. 

 

 

Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175°C i ca. 25 minutter. Avkjøl kakene helt i formen.

Løsne kakebunnene fra formen med en skarp kniv. Ta kakene forsiktig ut av formene og fjern bakepapiret.


Fyll kaken med sitronkrem: 

Pisk kremfløten til tykk fløtekrem. Ta Lemon curden ut av kjøleskapet. 

Ha kakebunnen uten mandelflak på et fat. Smør forsiktig på ca. 1/3 av lemon curden. 

 

 

Vend resten av lemon curden forsiktig sammen med den piskede fløtekremen. Ikke rør for mye, for da kan kremen bli for tynn i konsistensen. Det ser bare fint ut om sitronkremen blir marmorert. 

 

 

Ha sitronkremen over kakebunnen.

 

 

Legg på den andre kakebunnen.

Pynt kaken med noen blader sitronmelisse hvis du vil. 

 

 

Denne kaken er helt fantastisk god! 😍

 

 

Tips:

Har du ikke to kakeformer med samme størrelse, kan du steke én kakebunn av gangen.

Kaken bør helst serveres samme dag som den er laget. 

 

 

Kos deg med nydelig kake!  😍

 

 

 

      

Verdens beste med sitronkrem
Ingredienser

Kakebunner:
 75 g smør
 75 g sukker
 3 eggeplommer
 75 g hvetemel
 0,5 ts bakepulver
 1 ts vaniljesukker
 3 ss melk

Marengs:
 3 eggehviter
 130 g sukker
 50 g mandelflak

Sitronkrem (Lemon curd + fløtekrem):
 4 eggeplommer
 150 g sukker
 1 dl presset sitronsaft
 revet skall av 2 sitroner
 100 g smør
 2,5 dl kremfløte

Pynt:
 noen blader sitronmelisse (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Start kvelden i forveien med å lage Lemon curd: 
Ha eggeplommer, sukker, sitronjuice og sitronskall i en metallbolle (eller solid glassbolle som tåler varme) og sett over en kjele med kokende vann. Bollen må være større enn kjelen, slik at den ikke kommer i kontakt med det varme vannet, kun dampen.

Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig omrøring helt til kremen blir tykk og kremete (dette tar noen minutter). Ta kjelen av platen og rør inn mykt smør i klatter. Visp godt slik at smøret blander seg godt inn i sitronkremen. 

Dekk til lemon curden med plastfolie og sett i kjøleskapet til dagen etter. Den skal da ha blitt tykk i konsistensen. 

Kakebunner: 
Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn en eggeplomme av gangen. Sikt sammen det tørre. Bland dette inn i deigen sammen med melken.

Visp eggehvitene stive i en annen bolle. Tilsett sukkeret og pisk videre til stiv marengs.

Ha bakepapir i bunnen på 2 like store, runde kakeformer som er 24 cm i diameter. Smør først kakedeigen tynt utover i bunnen på formene. Fordel deretter marengsen jevnt over deigen i de to formene. Strø mandelflak over den ene av kakebunnene. 

Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175°C i ca. 25 minutter. Avkjøl kakene helt i formen.

Løsne kakebunnene fra formen med en skarp kniv. Ta kakene forsiktig ut av formene og fjern bakepapiret.

Fyll kaken med sitronkrem: 
Pisk kremfløten til tykk fløtekrem. Ta Lemon curden ut av kjøleskapet. 

Ha kakebunnen uten mandelflak på et fat. Smør forsiktig på ca. 1/3 av lemon curden. 

Vend resten av lemon curden forsiktig sammen med den piskede fløtekremen. Ikke rør for mye, for da kan kremen bli for tynn i konsistensen. Det ser bare fint ut om sitronkremen blir marmorert. 

Ha sitronkremen over kakebunnen. Legg på den andre kakebunnen. Pynt kaken med noen blader sitronmelisse hvis du vil. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift