
Brukere online: 80
Brukere i dag: 874
Brukere siste 7 dager: 182309
Med ferdigkjøpte krustader er det superenkelt å lage små dessertkaker! Se for eksempel Krustader med sitronkrem og marengs, som ligner små sitronterter.
Her har jeg laget en variant med karamellkrem (Dulce de leche), bananskiver, pisket krem og raspet sjokolade.
Smakene er inspirert av den berømte, engelske kaken Banoffee Pie.
Dulce de leche er en karamell som lages av søtet kondensert melk som kokes i 3–4 timer. Du velger selv om du vil bruke hjemmelaget Dulce de leche (Karamellisert melk) eller ferdigkjøpt.
Smaken blir uansett kjempegod!
Oppskriften gir 24 stk.
Ingredienser:
♥ 24 krustader
Fyll:
♥ 200 g dulce de leche (en halv boks, se tips)
♥ 2 bananer (se tips)
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 30 g kokesjokolade
Fremgangsmåte:
Finn frem ingrediensene. Se tipsfeltet nedenfor hvis du vil bruke hjemmelaget Dulce de leche.
Sett krustadene på et fat.
Fyll karamellkremen i en sprøytepose.
Sprøyt karamellkrem i hver av krustadene.
Legg bananskiver oppå karamellkremen.
Pisk kremfløte til krem og ha i en sprøytepose med stjernetipp.
Sprøyt kremtopper på hver av krustadene.
Riv over litt kokesjokolade til pynt.
Serveres straks.
Så genialt å lage små terter ved bruk av ferdigkjøpte krustader!
Perfekte å sette frem på et minglefat, til kveldskosen eller hvis du vil invitere til Afternoon Tea! 😊
Tips:
♥ Hvis du vil bruke hjemmelaget Dulce de leche, kan du følge oppskriften HER. Kort fortalt har du en uåpnet hermetikkboks med søtet, kondensert melk i en kjele med vann slik at vannet dekker boksen. La småkoke i 3–4 timer. Når du da åpner boksen, vil det åpenbare seg en deilig, lysebrun karamellkrem.
♥ Det er ikke så lett å få tak i ferdigkjøpt Dulce de leche i Norge. Jeg brukte her denne varianten kjøpt i en internasjonal matbutikk på Grønland i Oslo.
Jeg pleier dessuten å kjøpe med meg Dulce de leche når jeg er i utlandet (men husk at boksene ikke kan tas med i håndbagasjen). Det går også an å bruke norsk HaPå, selv om smaken ikke er helt den samme.
♥ Bruk medium store bananer, slik at bananskivene blir på omtrent samme størrelse i diameter som krustadene. Bananene har best smak om de er godt modne.
♥ Krustader er små, sprø terter som kan fylles med masse forskjellig godt. For flere forslag til fylte krustader, se HER.
♥ Krustader fås kjøpt i velassorterte matvarebutikker i litt ulike varianter. Jeg har kjøpt de jeg har brukt her hos Meny.
♥ Krustadene bør fylles så tett opp til servering som mulig slik at de er mest mulig sprø. Etter at de har stått en stund, vil de mykne litt av fyllet.
Enjoy!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 24 krustader
Fyll:
♥ 200 g dulce de leche (en halv boks, se tips)
♥ 2 bananer (se tips)
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 30 g kokesjokolade
Se tipsfeltet nedenfor hvis du vil bruke hjemmelaget Dulce de leche.
Sett krustadene på et fat.
Fyll karamellkremen i en sprøytepose. Sprøyt karamellkrem i hver av krustadene.
Legg bananskiver oppå karamellkremen.
Pisk kremfløte til krem og ha i en sprøytepose med stjernetipp.
Sprøyt kremtopper på hver av krustadene. Riv over litt kokesjokolade til pynt.
Serveres straks.
♥ Hvis du vil bruke hjemmelaget Dulce de leche, kan du følge oppskriften HER. Kort fortalt har du en uåpnet hermetikkboks med søtet, kondensert melk i en kjele med vann slik at vannet dekker boksen. La småkoke i 3–4 timer. Når du da åpner boksen, vil det åpenbare seg en deilig, lysebrun karamellkrem.
♥ Det er ikke så lett å få tak i ferdigkjøpt Dulce de leche i Norge. Jeg brukte her denne varianten kjøpt i en internasjonal matbutikk på Grønland i Oslo. Jeg pleier dessuten å kjøpe med meg Dulce de leche når jeg er i utlandet (men husk at boksene ikke kan tas med i håndbagasjen). Det går også an å bruke norsk HaPå, selv om smaken ikke er helt den samme.
♥ Bruk medium store bananer, slik at bananskivene blir på omtrent samme størrelse i diameter som krustadene. Bananene har best smak om de er godt modne.
♥ Krustader er små, sprø terter som kan fylles med masse forskjellig godt. For flere forslag til fylte krustader, se HER.
♥ Krustader fås kjøpt i velassorterte matvarebutikker i litt ulike varianter. Jeg har kjøpt de jeg har brukt her hos Meny.
♥ Krustadene bør fylles så tett opp til servering som mulig slik at de er mest mulig sprø. Etter at de har stått en stund, vil de mykne litt av fyllet.
Skriv ny kommentar