Taco Bowl med søtpotet og cottage cheese

Denne enkle, proteinrike retten med cottage cheese, tacokrydret kjøttdeig, ovnsbakt søtpotet, avokado og Chilihonning (Hot Honey) er det mange som har fått dilla på!  😃 Retten har gått viralt i sosiale medier, og er absolutt både mettende og veldig smakfull. 

Lettvint og godt, så test det ut! 

 

 

Oppskriften gir 2 porsjoner.

 

Ingredienser: 

400 g karbonadedeig eller kjøttdeig
2 ss tacokrydder
1 dl vann
1 stor søtpotet
3 ss olivenolje
1 avokado
1 lime
400 g cottage cheese
4 cherrytomater (se tips)
2 ss Chilihonning (Hot Honey) (se tips)
kvernet salt og pepper

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene (du kan utvide med litt flere, se tips).

 

 

Stek opp karbonadedeig (eller kjøttdeig) i litt olje. Tilsett tacokrydder og vann. La kjøttet steke videre til mesteparten av vannet har fordampet.  

Skrell søtpoteten og skjær den opp i terninger. Ha terningene utover en bakepapirdekket stekeplate. Drypp over litt olivenolje og kvern over salt og pepper. 

Stek søtpotet-terningene midt i ovnen ved 200°C i 20–30 minutter. Sjekk med en gaffel at søtpoteten er helt myk før du tar platen ut av ovnen. 

 

 

Finn frem to boller og fordel tacokjøttdeig og søtpotet-terningene i dem.  

Skjær avokado i terninger. Drypp over presset limesaft for å unngå misfarging. Fordel biter fra en halv avokado i hver bolle. 

Ha cottage cheese i bollene. Tilsett noen halve cherrytomater.

 

 

Ringle over Chilihonning (Hot Honey).

Enjoy! 

 

 

Tips: 

Jeg har gjort det enkelt her og har brukt ferdigkjøpt tacokrydder. Jeg liker veldig godt denne varianten fra Helios. 

 

 

Du finner en super oppskrift på Chilihonning (Hot Honey) her på Det søte liv. For å gjøre det enkelt, holder det å blande flytende honning som du varmer kort med chiliflak. 

 

 

I tillegg til cherrytomater kan du supplere med for eksempel agurk i terninger og/eller paprikabiter.  

Du kan også toppe med syltede jalapeños, revet cheddar og frisk koriander. 

 

 

God fornøyelse! 

 

 

      

Taco Bowl med søtpotet og cottage cheese
Ingredienser

400 g karbonadedeig eller kjøttdeig
2 ss tacokrydder
1 dl vann
1 stor søtpotet
3 ss olivenolje
1 avokado
1 lime
400 g cottage cheese
4 cherrytomater (se tips)
2 ss Chilihonning (Hot Honey) (se tips)
kvernet salt og pepper

Fremgangsmåte

Stek opp karbonadedeig (eller kjøttdeig) i litt olje. Tilsett tacokrydder og vann. La kjøttet steke videre til mesteparten av vannet har fordampet.  

Skrell søtpoteten og skjær den opp i terninger. Ha terningene utover en bakepapirdekket stekeplate. Drypp over litt olivenolje og kvern over salt og pepper. 

Stek søtpotet-terningene midt i ovnen ved 200°C i 20–30 minutter. Sjekk med en gaffel at søtpoteten er helt myk før du tar platen ut av ovnen. 

Finn frem to boller og fordel tacokjøttdeig og søtpotet-terningene i dem.  

Skjær avokado i terninger. Drypp over presset limesaft for å unngå misfarging. Fordel biter fra en halv avokado i hver bolle. 

Ha cottage cheese i bollene. Tilsett noen halve cherrytomater.

Ringle over Chilihonning (Hot Honey).

Tips

Jeg har gjort det enkelt her og har brukt ferdigkjøpt tacokrydder. Jeg liker veldig godt denne varianten fra Helios. 

Du finner en super oppskrift på Chilihonning (Hot Honey) her på Det søte liv. For å gjøre det enkelt, holder det å blande flytende honning som du varmer kort med chiliflak. 

I tillegg til cherrytomater kan du supplere med for eksempel agurk i terninger og/eller paprikabiter.  

Du kan også toppe med syltede jalapeños, revet cheddar og frisk koriander. 

Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift