
Brukere online: 85
Brukere i dag: 1002
Brukere siste 7 dager: 180525
Denne enkle, proteinrike retten med cottage cheese, tacokrydret kjøttdeig, ovnsbakt søtpotet, avokado og Chilihonning (Hot Honey) er det mange som har fått dilla på! 😃 Retten har gått viralt i sosiale medier, og er absolutt både mettende og veldig smakfull.
Lettvint og godt, så test det ut!
Oppskriften gir 2 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 400 g karbonadedeig eller kjøttdeig
♥ 2 ss tacokrydder
♥ 1 dl vann
♥ 1 stor søtpotet
♥ 3 ss olivenolje
♥ 1 avokado
♥ 1 lime
♥ 400 g cottage cheese
♥ 4 cherrytomater (se tips)
♥ 2 ss Chilihonning (Hot Honey) (se tips)
♥ kvernet salt og pepper
Fremgangsmåte:
Finn frem ingrediensene (du kan utvide med litt flere, se tips).
Stek opp karbonadedeig (eller kjøttdeig) i litt olje. Tilsett tacokrydder og vann. La kjøttet steke videre til mesteparten av vannet har fordampet.
Skrell søtpoteten og skjær den opp i terninger. Ha terningene utover en bakepapirdekket stekeplate. Drypp over litt olivenolje og kvern over salt og pepper.
Stek søtpotet-terningene midt i ovnen ved 200°C i 20–30 minutter. Sjekk med en gaffel at søtpoteten er helt myk før du tar platen ut av ovnen.
Finn frem to boller og fordel tacokjøttdeig og søtpotet-terningene i dem.
Skjær avokado i terninger. Drypp over presset limesaft for å unngå misfarging. Fordel biter fra en halv avokado i hver bolle.
Ha cottage cheese i bollene. Tilsett noen halve cherrytomater.
Ringle over Chilihonning (Hot Honey).
Enjoy!
Tips:
♥ Jeg har gjort det enkelt her og har brukt ferdigkjøpt tacokrydder. Jeg liker veldig godt denne varianten fra Helios.
♥ Du finner en super oppskrift på Chilihonning (Hot Honey) her på Det søte liv. For å gjøre det enkelt, holder det å blande flytende honning som du varmer kort med chiliflak.
♥ I tillegg til cherrytomater kan du supplere med for eksempel agurk i terninger og/eller paprikabiter.
♥ Du kan også toppe med syltede jalapeños, revet cheddar og frisk koriander.
♥
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 400 g karbonadedeig eller kjøttdeig
♥ 2 ss tacokrydder
♥ 1 dl vann
♥ 1 stor søtpotet
♥ 3 ss olivenolje
♥ 1 avokado
♥ 1 lime
♥ 400 g cottage cheese
♥ 4 cherrytomater (se tips)
♥ 2 ss Chilihonning (Hot Honey) (se tips)
♥ kvernet salt og pepper
Stek opp karbonadedeig (eller kjøttdeig) i litt olje. Tilsett tacokrydder og vann. La kjøttet steke videre til mesteparten av vannet har fordampet.
Skrell søtpoteten og skjær den opp i terninger. Ha terningene utover en bakepapirdekket stekeplate. Drypp over litt olivenolje og kvern over salt og pepper.
Stek søtpotet-terningene midt i ovnen ved 200°C i 20–30 minutter. Sjekk med en gaffel at søtpoteten er helt myk før du tar platen ut av ovnen.
Finn frem to boller og fordel tacokjøttdeig og søtpotet-terningene i dem.
Skjær avokado i terninger. Drypp over presset limesaft for å unngå misfarging. Fordel biter fra en halv avokado i hver bolle.
Ha cottage cheese i bollene. Tilsett noen halve cherrytomater.
Ringle over Chilihonning (Hot Honey).
♥ Jeg har gjort det enkelt her og har brukt ferdigkjøpt tacokrydder. Jeg liker veldig godt denne varianten fra Helios.
♥ Du finner en super oppskrift på Chilihonning (Hot Honey) her på Det søte liv. For å gjøre det enkelt, holder det å blande flytende honning som du varmer kort med chiliflak.
♥ I tillegg til cherrytomater kan du supplere med for eksempel agurk i terninger og/eller paprikabiter.
♥ Du kan også toppe med syltede jalapeños, revet cheddar og frisk koriander.
Skriv ny kommentar