
Brukere online: 1926
Brukere i dag: 25433
Brukere siste 7 dager: 182841
Nydelig, liten dessert som passer ypperlig til påske!
Oppskriften gir 3 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 1 dl helmelk
♥ 200 g hvit sjokolade
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 dl kremfløte
Servering:
♥ 1 liten boks hermetiske mandariner (se tips)
♥ 30 g kokesjokolade
Fremgangsmåte:
Varm opp melken i en liten kjele til melken så vidt når kokepunktet. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme melken. Rør blandingen jevn og avkjøl til blandingen holder romtemperatur. Bland inn vaniljeekstrakt.
Pisk kremfløten til krem og vend kremen inn i den avkjølte, hvite sjokoladeblandingen. Rør forsiktig så luftigheten i kremen bevares.
Fordel kremen i 3 dessertskåler og sett i kjøleskapet i 4–5 timer og gjerne over natten. Kremen vil da bli fastere i konsistensen.
Rett før servering tar du dessertene ut av kjøleskapet.
La hermetiske mandariner renne godt av seg. Legg 5 pene mandarinbåter på hver dessert.
Dryss over revet kokesjokolade.
Serveres straks.
Så delikat dessert med deilig smak!
Tips:
♥ Det er viktig at den smeltede, hvite sjokoladeblandingen avkjøles til romtemperatur før den blandes med pisket krem, ellers kommer kremen til å smelte i kontakt med den smeltede sjokoladen.
♥ Vaniljeekstrakt kan byttes ut med ekte vaniljesukker eller frø fra 1 vaniljestang.
♥ Jeg har her brukt 1 liten boks hermetiske mandariner (vekt ca. 175 gram uten lake). La mandarinbåtene renne godt av seg i en sil før du legger dem på desserten.
♥ Desserten bør helst stå i kjøleskapet til dagen etter. Den vil da bli tykkere og få mousseaktig konsistens.
♥ Se også Hvit sjokolademousse med bær og Hvit sjokolademousse med pasjonsfrukt.
Nydelig!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 dl helmelk
♥ 200 g hvit sjokolade
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 dl kremfløte
Servering:
♥ 1 liten boks hermetiske mandariner (se tips)
♥ 30 g kokesjokolade
Varm opp melken i en liten kjele til melken så vidt når kokepunktet. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme melken. Rør blandingen jevn og avkjøl til blandingen holder romtemperatur. Bland inn vaniljeekstrakt.
Pisk kremfløten til krem og vend kremen inn i den avkjølte, hvite sjokoladeblandingen. Rør forsiktig så luftigheten i kremen bevares.
Fordel kremen i 3 dessertskåler og sett i kjøleskapet i 4–5 timer og gjerne over natten. Kremen vil da bli fastere i konsistensen.
Rett før servering tar du dessertene ut av kjøleskapet.
La hermetiske mandariner renne godt av seg. Legg 5 pene mandarinbåter på hver dessert.
Dryss over revet kokesjokolade. Serveres straks.
♥ Det er viktig at den smeltede, hvite sjokoladeblandingen avkjøles til romtemperatur før den blandes med pisket krem, ellers kommer kremen til å smelte i kontakt med den smeltede sjokoladen.
♥ Vaniljeekstrakt kan byttes ut med ekte vaniljesukker eller frø fra 1 vaniljestang.
♥ Jeg har her brukt 1 liten boks hermetiske mandariner (vekt ca. 175 gram uten lake). La mandarinbåtene renne godt av seg i en sil før du legger dem på desserten.
♥ Desserten bør helst stå i kjøleskapet til dagen etter. Den vil da bli tykkere og få mousseaktig konsistens.
♥ Se også Hvit sjokolademousse med bær og Hvit sjokolademousse med pasjonsfrukt.
Skriv ny kommentar