Hvit sjokolademousse med mandariner

Nydelig, liten dessert som passer ypperlig til påske!

 

 

Oppskriften gir 3 porsjoner. 

 

 

Ingredienser: 

 1 dl helmelk
 200 g hvit sjokolade
 1 ts vaniljeekstrakt
 3 dl kremfløte

Servering:
 1 liten boks hermetiske mandariner (se tips)
30 g kokesjokolade

 

Fremgangsmåte: 

Varm opp melken i en liten kjele til melken så vidt når kokepunktet. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme melken. Rør blandingen jevn og avkjøl til blandingen holder romtemperatur. Bland inn vaniljeekstrakt.

Pisk kremfløten til krem og vend kremen inn i den avkjølte, hvite sjokoladeblandingen. Rør forsiktig så luftigheten i kremen bevares.

Fordel kremen i 3 dessertskåler og sett i kjøleskapet i 4–5 timer og gjerne over natten. Kremen vil da bli fastere i konsistensen.

Rett før servering tar du dessertene ut av kjøleskapet. 

 

 

La hermetiske mandariner renne godt av seg. Legg 5 pene mandarinbåter på hver dessert. 

 

 

Dryss over revet kokesjokolade.

 

 

Serveres straks. 

 

 

Så delikat dessert med deilig smak! 

 

 

Tips:

 Det er viktig at den smeltede, hvite sjokoladeblandingen avkjøles til romtemperatur før den blandes med pisket krem, ellers kommer kremen til å smelte i kontakt med den smeltede sjokoladen.

 Vaniljeekstrakt kan byttes ut med ekte vaniljesukker eller frø fra 1 vaniljestang.

Jeg har her brukt 1 liten boks hermetiske mandariner (vekt ca. 175 gram uten lake). La mandarinbåtene renne godt av seg i en sil før du legger dem på desserten. 

 Desserten bør helst stå i kjøleskapet til dagen etter. Den vil da bli tykkere og få mousseaktig konsistens.

Se også Hvit sjokolademousse med bær og Hvit sjokolademousse med pasjonsfrukt.

 

 

Nydelig! 

 

 

      

Hvit sjokolademousse med mandariner
Ingredienser

 1 dl helmelk
 200 g hvit sjokolade
 1 ts vaniljeekstrakt
 3 dl kremfløte

Servering:
 1 liten boks hermetiske mandariner (se tips)
30 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Varm opp melken i en liten kjele til melken så vidt når kokepunktet. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme melken. Rør blandingen jevn og avkjøl til blandingen holder romtemperatur. Bland inn vaniljeekstrakt.

Pisk kremfløten til krem og vend kremen inn i den avkjølte, hvite sjokoladeblandingen. Rør forsiktig så luftigheten i kremen bevares.

Fordel kremen i 3 dessertskåler og sett i kjøleskapet i 4–5 timer og gjerne over natten. Kremen vil da bli fastere i konsistensen.

Rett før servering tar du dessertene ut av kjøleskapet. 

La hermetiske mandariner renne godt av seg. Legg 5 pene mandarinbåter på hver dessert. 

Dryss over revet kokesjokolade. Serveres straks. 

Tips

 Det er viktig at den smeltede, hvite sjokoladeblandingen avkjøles til romtemperatur før den blandes med pisket krem, ellers kommer kremen til å smelte i kontakt med den smeltede sjokoladen.

 Vaniljeekstrakt kan byttes ut med ekte vaniljesukker eller frø fra 1 vaniljestang.

Jeg har her brukt 1 liten boks hermetiske mandariner (vekt ca. 175 gram uten lake). La mandarinbåtene renne godt av seg i en sil før du legger dem på desserten. 

 Desserten bør helst stå i kjøleskapet til dagen etter. Den vil da bli tykkere og få mousseaktig konsistens.

Se også Hvit sjokolademousse med bær og Hvit sjokolademousse med pasjonsfrukt.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift